Auto importeren Duitsland | Automotive import http://www.automotiveimport.nl Auto importeren uit Duitsland? BPM Berekenen? Wij helpen bij het importeren van uw nieuwe Duitse auto van A tot Z. Automotive import Amsterdam. Sun, 29 Mar 2015 15:22:11 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.1.1 Hier is de 2016 BMW 7-serie die je eigenlijk nog helemaal niet mocht zien [Oeps] http://www.automotiveimport.nl/auto-nieuws/hier-is-de-2016-bmw-7-serie-die-je-eigenlijk-nog-helemaal-niet-mocht-zien-oeps http://www.automotiveimport.nl/auto-nieuws/hier-is-de-2016-bmw-7-serie-die-je-eigenlijk-nog-helemaal-niet-mocht-zien-oeps#comments Sun, 29 Mar 2015 15:20:39 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11274 Wat zullen ze balen op het hoofdkantoor van BMW in München. Lang voordat de nieuwe BMW 7-serie uitkomt zijn de eerste foto’s van een BMW 730d al gelekt. Foto’s zonder camouflage-stickers gelekt Nee, dit keer geen onhandige camouflagefoto’s. Maar de auto in vol ornaat, helemaal zoals-ie in 2016 op de markt gaat komen.

The post Hier is de 2016 BMW 7-serie die je eigenlijk nog helemaal niet mocht zien [Oeps] appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Wat zullen ze balen op het hoofdkantoor van BMW in München. Lang voordat de nieuwe BMW 7-serie uitkomt zijn de eerste foto’s van een BMW 730d al gelekt.

Foto’s zonder camouflage-stickers gelekt

Nee, dit keer geen onhandige camouflagefoto’s. Maar de auto in vol ornaat, helemaal zoals-ie in 2016 op de markt gaat komen.

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

The post Hier is de 2016 BMW 7-serie die je eigenlijk nog helemaal niet mocht zien [Oeps] appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/auto-nieuws/hier-is-de-2016-bmw-7-serie-die-je-eigenlijk-nog-helemaal-niet-mocht-zien-oeps/feed 0
Een auto kopen in Duitsland: Wat maar weinig mensen weten over importauto’s http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-in-duitsland-wat-maar-weinig-mensen-weten-over-importautos http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-in-duitsland-wat-maar-weinig-mensen-weten-over-importautos#comments Sun, 29 Mar 2015 14:05:30 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11249 1. Het scheelt je gigantisch veel geld Mijn klanten kopen nooit meer een auto in Nederland. Ze hebben de sprong in het diepe gemaakt door een auto in Duitsland te kopen. Wat zou jij doen als je voor zo’n € 10.000,- minder een mooiere auto kunt kopen in Duitsland? Dit moet een no-brainer voor je [...]

The post Een auto kopen in Duitsland: Wat maar weinig mensen weten over importauto’s appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
1. Het scheelt je gigantisch veel geld

Mijn klanten kopen nooit meer een auto in Nederland. Ze hebben de sprong in het diepe gemaakt door een auto in Duitsland te kopen.

Wat zou jij doen als je voor zo’n € 10.000,- minder een mooiere auto kunt kopen in Duitsland?
Dit moet een no-brainer voor je zijn.

Kijk eens op deze occasionsites in Duitsland.

2. Een auto in Duitsland kopen is helemaal niet moeilijk

Je kunt mij (of een van mijn collega’s) inschakelen om een geschikte auto voor jou te vinden en aan te kopen. Maar je kunt natuurlijk ook zélf op deze occasionsites een auto vinden en zélf op kenteken zetten met het doe-het-zelfpakket

Nee, het is niet moeilijk om een auto in Duitsland te kopen. Kies een mooie jonge dealerauto uit, onderhandel wat over de prijs en zet je handtekening op het contract.

Als het goed is krijg je meteen Europees-geldende garantie en staat de auto binnen een paar dagen klaar om afgehaald te worden. Kosten rijklaar maken kennen ze niet in Duitsland. Een afleverbeurt is vrij standaard.

Je kunt het zo moeilijk (of makkelijk) maken als je zelf wilt.

Doe je graag alles zelf, omdat je (alwetende) buurman ook alles zelf heeft gedaan?

Houd er dan rekening mee dat je makkelijk een paar duizend euro kan laten liggen, of erger nog: je maakt een kapitale fout waardoor je een paar duizend euro extra moet betalen.

It’s up to you

3. Duitse dealers hebben een killer-aanbod van jonge occasions die zo-goed-als-nieuw zijn

Een BMW 3-serie van 3 maanden oud met 5.000KM op de klok?

Too good to be true?

Nee, dit zijn auto’s die als warme broodjes worden verkocht in Duitsland. Vaak zijn dit ex-directieauto’s of auto’s die door medewerkers van BMW gebruikt zijn.

Na een paar maanden tot een jaar worden deze auto’s weer verkocht.

Tik zo’n wagen op de kop en je hebt een nagenoeg nieuwe BMW, met veel opties voor de zeer interessante prijs.

Hier een voorbeeld van zo’n auto:

BMW 3-serie Jahreswagen

Voor een dergelijke nieuwe BMW 320d Touring ben je in Nederland minimaal € 55.000,- kwijt. Wow.

4. Jouw lokale BMW-dealer importeert dezelfde jonge occasions uit Duitsland

Genoeg voorraad BMW's
BMW-dealers in Nederland noemen hun jonge geïmporteerde occasions uit Duitsland liever “speciaal ingekochte voorraadauto’s”.

Wij weten dat dit auto’s zijn die je voor tienduizenden euro’s minder zélf bij een Duitse BMW dealer of via Mobile.de kunt scoren.

The post Een auto kopen in Duitsland: Wat maar weinig mensen weten over importauto’s appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-in-duitsland-wat-maar-weinig-mensen-weten-over-importautos/feed 0
7 Leugens die Nederlandse dealers je vertellen over importauto’s http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/7-leugens-die-nederlandse-dealers-je-vertellen-over-importautos http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/7-leugens-die-nederlandse-dealers-je-vertellen-over-importautos#comments Sat, 28 Mar 2015 19:33:44 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11203 Ik kreeg een e-mail van een klant voor wie wij recent een Porsche geïmporteerd hebben. ” Hallo Marco, de 911 is zojuist door jouw chauffeur bij mij afgeleverd. Ik wou je nog even bedanken voor de begeleiding en het kopen en importeren van de 911 bij PZ Berlin. Ik was in eerste instantie geschrokken van [...]

The post 7 Leugens die Nederlandse dealers je vertellen over importauto’s appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Ik kreeg een e-mail van een klant voor wie wij recent een Porsche geïmporteerd hebben.

” Hallo Marco, de 911 is zojuist door jouw chauffeur bij mij afgeleverd. Ik wou je nog even bedanken voor de begeleiding en het kopen en importeren van de 911 bij PZ Berlin. Ik was in eerste instantie geschrokken van de verhalen van mijn (ex) accountmanager bij Porsche Amsterdam. Gelukkig heb je mij laten zien dat het voornamelijk spookverhalen zijn om mij de (veel te dure) 911 te laten kopen. Ik heb ongeveer € 12.000 kunnen besparen terwijl ik nauwelijks iets heb hoeven doen (behalve geld overmaken, haha!). Ga zo door! “

Het kopen van een auto in Duitsland is de moeite.
Helemaal als je minimaal zo’n 40K uitgeeft aan een mooie auto.

Helaas vertellen Nederlandse autoverkopers of “accountmanagers” veel spookverhalen over importauto’s. Hier de 7 grootste leugens die ik het vaakst hoor.

#1 Het is de moeite niet waard

Natuurlijk is het de moeite niet waard om een auto in Duitsland te kopen.

Dat is ook de reden dat 93% van de Nederlandse autodealers zélf jonge Duitse auto’s importeren. Om er vervolgens een Nederlands kenteken op te plakken en de auto als “origineel Nederlandse auto” te verkopen.

Hier een voorbeeld van een Audi SQ5 die bij Audi Muntstad in Utrecht te koop staat.
Deze importbak heeft 20.000KM op de klok en is van 2014.

ImportAudi bij Audi Utrecht

Juist. Voor deze Audi SQ5 mag je maarliefst € 83.900 euro’s neertellen.

Kijken we even over de grens, dan komen we al snel deze nagenoeg identieke SQ5 tegen in Duitsland.

AUDI SQ5 te koop in Duitsland

We berekenen de rest-BPM van de Duitse SQ5 op ongeveer € 10.300,-. Dit maakt de Nederlandse prijs zo’n € 65.500.

Je bespaart dus minimaal zo’n € 18.000.
Snap je nu waarom de Nederlandse dealer zegt dat het “niet de moeite waard is”?

#2 Je krijgt geen garantie

Veel dealers laten mensen geloven dat ze bij hun Duitse concullega’s geen garantie krijgen.

Dit is natuurlijk niet waar. Jonge occasions vallen altijd onder de Europese fabrieksgarantie. Deze garantie kun je gewoon bij de Nederlandse merkdealer in de buurt claimen.

Is de auto iets ouder? Dan krijg je bij officiële merkdealers in nagenoeg alle gevallen Europese merkgarantie. Bijvoorbeeld Porsche Approved.

Porsche Approved Wereldwijde garantie

En Das Welt (Volkswagen):
Das Welt Garantie Volkswagen
Hiermee kun je wederom gewoon bij de Nederlandse dealer terecht.

#3 De BPM maakt het importeren van een auto onbetaalbaar!

Dat klopt als je een splinternieuwe auto koopt.

Het is echter het meest interessant om een héle jonge occasion in Duitsland te kopen. Denk aan een BMW 5-serie met 10.000KM van een paar maanden tot een jaar oud.

Waarom? Als je een gebruikte auto koopt (vanaf 3.000KM en 3 maanden oud) kunnen wij zonder problemen de BPM afschrijven met percentages van soms wel 50%.

In het voorbeeld van de Audi SQ5 van 12/2014 met 20.000KM krijgen we dit overzicht:

BPM bij nieuw: € 21.696
rest-BPM bij import met 20.000KM: € 10.500

#4 Importauto’s zijn schadeauto’s met teruggedraaide kilometerstanden

Het maakt qua betrouwbaarheid weinig uit of je een auto bij een officiële Audi-dealer in Utrecht koopt of in Düsseldorf. Beide adressen zullen betrouwbaar zijn.

Ik koop voor mijn klanten bijna alleen maar bij officiële merkdealers in Duitsland (en een paar andere landen). Deze auto’s zijn altijd smetteloos en worden altijd geleverd met een volledige historie.

De regels m.b.t. het terugdraaien van kilometerstanden en het verkopen van ex-schadeauto’s zijn in Duitsland trouwens een stuk strenger dan in Nederland.

Daarnaast is elke autoverkoper in Duitsland altijd minimaal 12 maanden aansprakelijk voor de door hem verkochte auto. (bron: ADAC)

In Nederland moet je het vaak doen met een lousy BOVAG-garantieregeling waar je in realiteit weinig aan hebt.

#5 Het kopen van een auto in Duitsland is veel gedoe

Eerlijk gezegd is het kopen van een auto in Duitsland een fluitje van een cent.

Ik heb makkelijk praten, na het importeren van bijna 10.000 auto’s.

Je kunt het jezelf zo makkelijk mogelijk maken door een proefrit te maken, en de rest uit te besteden. Bijvoorbeeld met onze full-service dienstverlening.

Ik doe de prijsonderhandeling en zorg eventueel voor een technische aankoopcheck. Als alles in orde is, krijg je het koopcontract toegestuurd. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het contract door te lezen en te tekenen.

Na ongeveer 2 weken staat de auto op een nieuw Nederlands kenteken.

#6 Wij verkopen geen importauto’s!

Alle merkdealers in Nederland hebben jonge occasions die als “importauto’s” te bestempelen zijn in hun showroom staan.

Natuurlijk worden nagenoeg alle auto’s geïmporteerd, maar we hebben het hier over auto’s die als jonge occasion naar Nederland gehaald worden.

Deze auto’s kun je ook zélf in Duitsland aanschaffen en laten importeren. In het voorbeeld van de Audi SQ5 scheelt dit je bijna € 20.000,-. De moeite waard? Mwah, denk het wel!

#7 Auto’s uit Duitsland zijn anders dan Nederlandse auto’s

Technisch is een BMW uit Duitsland hetzelfde als een BMW uit Nederland. De verschillen die we bijvoorbeeld zien tussen een Amerikaanse BMW en een Europese BMW is niet van toepassing voor auto’s uit Duitsland.

Deze auto’s zijn 100% identiek. Met een paar klikken is de taal omgezet van Duits naar Nederlands en merk je geen enkel verschil meer.

Lees ook: 9 Lessen die ik geleerd heb na het importeren van 9.954 auto’s

The post 7 Leugens die Nederlandse dealers je vertellen over importauto’s appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/7-leugens-die-nederlandse-dealers-je-vertellen-over-importautos/feed 0
Een BMW 5-serie uit Duitsland halen, wat scheelt het nou echt? [Rekenvoorbeeld] http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-bmw-5-serie-uit-duitsland-halen-wat-scheelt-het-nou-echt-rekenvoorbeeld http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-bmw-5-serie-uit-duitsland-halen-wat-scheelt-het-nou-echt-rekenvoorbeeld#comments Sat, 21 Mar 2015 17:04:40 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11161 Als je alle borrelpraat moet geloven, is het gigantisch interessant om een auto “uit Duitsland te halen”. Het moet immers wel een hoop geld schelen, anders kan je beter een auto bij de dealer op de hoek kopen. Scheelt het echt zoveel? Hoeveel scheelt het dan? Wat zijn de voor & nadelen? Omdat de BMW [...]

The post Een BMW 5-serie uit Duitsland halen, wat scheelt het nou echt? [Rekenvoorbeeld] appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als je alle borrelpraat moet geloven, is het gigantisch interessant om een auto “uit Duitsland te halen”.

Het moet immers wel een hoop geld schelen, anders kan je beter een auto bij de dealer op de hoek kopen.

Scheelt het echt zoveel? Hoeveel scheelt het dan? Wat zijn de voor & nadelen?

Omdat de BMW 5-serie een populaire zakenauto is zal ik een kostenvergelijking maken voor een aantal BMW 5-series, onderverdeeld naar leeftijd.

Uitvoering & Opties
Qua uitvoering ga ik uit van minimaal een High Executive versie, dit omvat o.a:

- Navigatiesysteem Professional
– Lederen bekleding
– Parkeersensoren voor + achter
– Verwarmde voorstoelen

Aangevuld met deze onmisbare opties:

- Panoramadak
– Achteruitrijcamera
– M-Sportpakket

Motorisch

We gaan uit van een 3-liter motor. Diesel en Automaat.

Garantie

We kijken alleen naar dealerauto’s met Premium Selectie garantie. Onbetrouwbare handelaren moet ik niet hebben.

De Jahreswagen: Maximaal 1 jaar oud

Dit is de categorie nagenoeg nieuwe auto’s. We stellen de maximale kilometerstand op 30.000KM.

In Nederland vinden we 7 auto’s die aan de gestelde eisen voldoen. De goedkoopste BMW 530dA High Executive Touring met M Pakket kost € 71.700 incl. BTW.

BMW 5-serie uit Duitsland importeren

In Duitsland vinden we deze BMW 530dA High Executive Touring:

BMW 530dA High Executive in Duitsland

Over de Duitse auto moet nog wel belasting (BPM) betaald worden, en je moet de auto laten importeren.

Om een eerlijke vergelijking te maken tellen we de BPM en importkosten bij de vraagprijs op.

Vraagprijs: € 51.650
Rest-BPM ±: € 6.999 (via de BPM-tegenbewijsmethode)
Transportkosten: ± € 300
Full-service import: € 649
RDW Leges (kentekenkosten): € 108

Totaal All-in: € 59.706

BMW 5-serie importeren uit Duitsland

Wat scheelt de trip naar Duitsland mij?

Het netto prijsverschil tussen deze nagenoeg identieke BMW 5-series is maarliefst € 11.994,-
Beide auto’s worden geleverd door een officiële BMW dealer en vallen binnen de Premium-selectie voorwaarden.

Heb ik op de Duitse auto dezelfde garantie als de Nederlandse?

Ja, de garantie is hetzelfde en in heel Europa geldig. Naast de Premium selectie/Europlus vallen beide auto’s onder de Europese fabrieksgarantie van BMW. Dit betekent dat je jouw auto bij elke willekeurige BMW dealer kunt laten repareren onder de garantievoorwaarden.

Ik heb de BPM zelf berekend op bijna € 8.000, hoe kunnen jullie op € 6.999 uitkomen?

BPM optimalisatie. Wij berekenen de BPM voor dit soort auto’s áltijd op marktwaarde. Dit betekent dat wij de BPM afschrijven met het werkelijke afschrijvingspercentage. En niet met de afschrijvingstabel op leeftijd die de Belastingdienst standaard gebruikt.

Hoe weet ik zeker dat de auto goed is? Ik wil zo’n BMW 5-serie in Duitsland kopen maar heb geen tijd om zelf te gaan kijken.

Je bent niet de enige die geen tijd heeft om naar Duitsland af te reizen voor een nieuwe auto. Ongeveer 85% van mijn klanten koopt de auto ongezien. Nou is dit ook niet zo’n probleem bij Jahreswagens van merkdealers. Toch kiezen wij altijd het zekere voor het onzekere, hier twee tips:

1. Zorg ervoor dat de Duitse verkoper de auto, en de eventuele gebruikssporen goed omschrijft in het aankoopcontract.

2. Laat een aankoopkeuring door een onafhankelijke partij uitvoeren. In onze aankoopkeuring wordt de auto vanaf de uitlaat tot de stoelverwarming gecontroleerd (voordat je überhaupt een bod op de auto doet). Alles wordt netjes in een rapport beschreven en de foto’s worden bijgevoegd.

Ik weet genoeg! Hoe vind ik zelf zo’n Duitse bolide?

Wij gebruiken naast onze waardevolle contacten voornamelijk Mobile.de en Autoscout24.de.
Ik heb op deze pagina een aantal links geplaatst naar occasionsites.

Als je liever gewoon je wensen doorgeeft, en alles wilt uitbesteden plaats dan een zoekopdracht.

Je komt echter alleen in aanmerking voor een zoekopdracht als je weet waar je naar op zoek bent zodat we gericht voor je kunnen zoeken!

The post Een BMW 5-serie uit Duitsland halen, wat scheelt het nou echt? [Rekenvoorbeeld] appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-bmw-5-serie-uit-duitsland-halen-wat-scheelt-het-nou-echt-rekenvoorbeeld/feed 0
Een auto importeren: 4 Dingen die iedereen moet weten http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-4-dingen-die-iedereen-moet-weten http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-4-dingen-die-iedereen-moet-weten#comments Mon, 16 Mar 2015 20:49:28 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11129 Ik spreek elke dag tientallen mensen over het importeren van auto’s. Voornamelijk uit Duitsland, want Duitsland is het grootste autoland van Europa. Het valt me op dat er een hoop onduidelijkheden zijn over het importeren van een auto. Hier zijn de 4 belangrijkste dingen die je moet weten als je goedkoop een dikke bolide uit [...]

The post Een auto importeren: 4 Dingen die iedereen moet weten appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Ik spreek elke dag tientallen mensen over het importeren van auto’s. Voornamelijk uit Duitsland, want Duitsland is het grootste autoland van Europa.

Het valt me op dat er een hoop onduidelijkheden zijn over het importeren van een auto.

Hier zijn de 4 belangrijkste dingen die je moet weten als je goedkoop een dikke bolide uit Duitsland wilt halen.

1. Het scheelt in veel gevallen gigantisch veel geld.

Ik raad je aan om in Duitsland te kijken als je een jonge auto zoekt, en een budget hebt vanaf 30-50K.

Voor zo’n 50K koop je bijvoorbeeld een mooie Audi A7 3.0TDI van een jaar oud. Met alle opties en een S-Line pakket.

A7 in Duitsland te koop

Of deze heerlijke zakenauto: Mercedes-Benz CLS350CDI Shooting Break.
Een jaar oud, en een nieuwprijs die ruim boven de ton ligt. Nu met ruim 50% korting.

Mercedes Benz CLS350CDI

Oja, een vergelijkbare CLS kost je zo’n 70K in Nederland. Tel uit je winst. (de rest-BPM op de importauto is ongeveer 6-7K)

2. Er zijn manieren om veel minder BPM te betalen

..zonder dat je bang hoeft te zijn dat je in de cel belandt. Dagelijks bespaar ik duizenden euro’s voor mijn klanten, alleen al op de BPM.

Er zijn meerdere manieren om de BPM te berekenen.
Als een auto van 2013 is, dan is het vaak slim om het “oude tarief” van 2013 te hanteren.

Daarnaast mag de BPM op basis van handelswaarde worden afgeschreven. Dit is niet de prijs waar een auto voor te koop staat, maar de prijs die je er bij inruil voor terug krijgt.

Juist ja, de meest onrealistische prijs ooit. Maar goed, wat mag dat mag!

3. Je krijgt in Duitsland gewoon garantie, die vaak ook in Nederland geldig is

Laat je niks wijsmaken door Nederlandse autoverkopers.

Als je een auto bij een officiële merkdealer met merkgarantie koopt, dan is deze garantie in nagenoeg alle gevallen ook gewoon in Nederland geldig.

Let er wel op dat het hier gaat om de merkgarantie zoals:

- BMW Premium Selectie / Europlus
– Mercedes-Benz Junge Sterne
– Audi Gebrauchtwagen Plus Garantie
– Porsche Approved Garantie (wereldwijd)
enzovoort..

4. Onderhandel altijd over de prijs

Ik zou willen dat ik een autoverkoper in de grensstreek in Duitsland was. Maandelijks komen er hordes Nederlanders die -zonder te onderhandelen over de prijs- een auto bij mij kopen. Heerlijk.

Ik moet eerlijk zijn: de marges zijn wel iets kleiner dan in Nederland, maar minimaal € 500,- korting moet altijd mogelijk zijn.

Tip: onderzoek altijd voor welke prijzen vergelijkbare auto’s verkocht worden. Je ziet dan direct of de auto “scherp”, “gemiddeld” of “te hoog” geprijsd is.

Bied altijd te laag, maar blijf in gesprek met de verkoper. Zo krijg je vaak de meeste korting.

Waar denk je dat je de beste prijs krijgt?

In Nederland, waar je het met een paar BMW 5-series moet doen?

Of in Duitsland waar slechts één dealer zo’n voorraad heeft:

Genoeg voorraad BMW's

Dáág Nederlandse dealer!

The post Een auto importeren: 4 Dingen die iedereen moet weten appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-4-dingen-die-iedereen-moet-weten/feed 0
Auto uit Duitsland halen: 3 Manieren hoe de Belastingdienst je graag teveel BPM laat betalen http://www.automotiveimport.nl/bpm/auto-uit-duitsland-halen-3-manieren-hoe-de-belastingdienst-je-graag-teveel-bpm-laat-betalen http://www.automotiveimport.nl/bpm/auto-uit-duitsland-halen-3-manieren-hoe-de-belastingdienst-je-graag-teveel-bpm-laat-betalen#comments Sat, 14 Mar 2015 17:44:18 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11092 Een auto uit Duitsland halen is mateloos populair. Vooral bij Nederlanders die graag een premium bolide rijden, bij voorkeur van een Duits merk. Gelijk hebben ze natuurlijk. De automarkt in Duitsland is veel groter dan in Nederland. Dit betekent een grote concurrentiestrijd tussen dealers en dus veel scherpere prijzen. Koop je een auto in Nederland, [...]

The post Auto uit Duitsland halen: 3 Manieren hoe de Belastingdienst je graag teveel BPM laat betalen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Een auto uit Duitsland halen is mateloos populair. Vooral bij Nederlanders die graag een premium bolide rijden, bij voorkeur van een Duits merk.

Gelijk hebben ze natuurlijk. De automarkt in Duitsland is veel groter dan in Nederland. Dit betekent een grote concurrentiestrijd tussen dealers en dus veel scherpere prijzen.

Koop je een auto in Nederland, dan betaal je vrijwel altijd teveel.

Maar natuurlijk: waar mensen met geld zijn, is de Belastingdienst te vinden die hier graag een graantje van mee pikt.

1. Het gehanteerde BPM Regime

De BPM tarieven veranderen elk jaar. Waar de BPM enkele jaren geleden nog als percentage over de netto cataloguswaarde berekend werd, is de BPM nu volledig afhankelijk van de gecombineerde CO2 uitstoot van een auto.

Als je een auto importeert, is de kans groot dat de auto niet nieuw is, maar één of enkele jaren oud is.

In dit geval mag je zélf kiezen welk BPM regime je wilt gebruiken. Stel dat de auto een eerste toelating op 01-01-2012 heeft in Duitsland, dan mag je kiezen tussen het regime van 2012, 2013, of het regime van 2014-2015. (zie historische bpm tarieven)

Bel je de Belastingdienst voor advies? Of vraag je advies aan een inspecteur op een RDW locatie? Dan wordt er altijd aangeraden om het huidige BPM regime te kiezen.

Natuurlijk, want in veel gevallen levert dit de Belastingdienst het hoogste BPM bedrag op.

2. BPM Korting op basis van leeftijd = fiscale zelfmoord

Hoe hard schrijft deze Porsche af?
Als je een gebruikte auto importeert (vanaf 3 maanden oud/3.000KM) dan krijg je altijd korting op de BPM.

De auto is immers niet meer nieuw!

Vraag je de Belastingdienst hoe je de korting moet berekenen? Je krijgt in 100% van de gevallen te horen dat dit op basis van leeftijd moet.

Denk even logisch na. Schrijft een Porsche 911 Cabriolet van 3 maanden oud even hard af als een BMW 3-serie van 3 maanden oud?

Natuurlijk niet. De Porsche schrijft procentueel veel harder af! Als je de BPM vermindering op basis van leeftijd berekent ben je dus dom bezig.

Korting op basis is van leeftijd is voor sommige auto’s (lees: oude wrakken) interessant, voor de meeste auto’s is de korting op basis van de werkelijke afschrijving het meest interessant.

Dit is de tegenbewijsregeling waarbij je de werkelijke afschrijving aantoont d.m.v. een koerslijstwaarde of taxatierapport.

3. Schades kunnen worden afgetrokken van de BPM

Koop je een auto die niet geheel smetteloos is? Schades zoals krassen, deuken hebben invloed op de hoogte van de BPM.

Hiervoor dien je een BPM taxatierapport op te laten stellen waarbij de echte waarde van jouw importauto beschreven wordt. Ook zaken zoals slecht onderhoud, eerdere (slecht) herstelde schades etc. kunnen van invloed zijn op de hoogte van de BPM

Tot slot

BPM optimalisatie is ons vak.
Er zijn genoeg manieren om op legale wijze zo min mogelijk BPM te betalen.

Een ding is echter zeker: de Belastingdienst helpt je nooit aan het laagste BPM bedrag. Het tegendeel is waar, de manieren die de hoogste BPM opleveren worden het meest aangeraden.

Benieuwd wat de laagst haalbare BPM voor jouw auto is? Stuur ons de advertentielink door via deze pagina. (kosteloos!)

The post Auto uit Duitsland halen: 3 Manieren hoe de Belastingdienst je graag teveel BPM laat betalen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/bpm/auto-uit-duitsland-halen-3-manieren-hoe-de-belastingdienst-je-graag-teveel-bpm-laat-betalen/feed 0
Een auto importeren: Dit moet je weten voordat je op pad gaat! http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-dit-moet-je-weten-voordat-je-op-pad-gaat http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-dit-moet-je-weten-voordat-je-op-pad-gaat#comments Sat, 07 Mar 2015 14:17:29 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11022 Als je graag in een mooie Duitse bolide rijdt en hier minimaal zo’n 30K aan uitgeeft dan moet je sowieso in Duitsland zijn. Tenminste als je graag het nieuwste model met zo weinig mogelijk kilometers wilt hebben tegen een schappelijke prijs. Voordat je het Duitse occasionwalhalla betreedt via een van deze occasionsites moet je een [...]

The post Een auto importeren: Dit moet je weten voordat je op pad gaat! appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als je graag in een mooie Duitse bolide rijdt en hier minimaal zo’n 30K aan uitgeeft dan moet je sowieso in Duitsland zijn.

Tenminste als je graag het nieuwste model met zo weinig mogelijk kilometers wilt hebben tegen een schappelijke prijs.

Voordat je het Duitse occasionwalhalla betreedt via een van deze occasionsites moet je een aantal dingen weten.

Privé of zakelijk kopen

Het is altijd belangrijk om vooraf te beslissen of je jouw nieuwe auto privé of zakelijk koopt.

De auto privé aanschaffen

Als je een auto privé koopt is de aankoop vrij simpel.
Toch moet je op een aantal zaken letten:

Koop de auto altijd inclusief de Duitse BTW:

Koop je een gebruikte auto? Koop de auto dan nooit exclusief de BTW
(want dan ben je in Nederland altijd 21% BTW verschuldigd!)

Betaal je de auto in Duitsland inclusief de Duitse BTW (19% MehrWertSteuer), dan ben je in Nederland géén BTW meer verschuldigd.

Als je de auto privé in Duitsland koopt profiteer je van deze voordelen:

- Je betaalt het lagere BTW tarief in Duitsland (2015: 19% VS 21% in Nederland)
– Je krijgt altijd één jaar Duitse garantie op jouw auto (wettelijk geregeld in Duitsland)
– De Europese fabrieksgarantie is ook in Nederland geldig
– De Europese merkgarantie is ook in Nederland geldig

De auto zakelijk aanschaffen

Als je de auto zakelijk koopt profiteer je van de volgende voordelen:

- De BTW is verrekenbaar, je betaalt dus geen BTW in Duitsland
– Zakelijke autokosten zijn aftrekbaar
– Je krijgt in Duitsland vaak een betere prijs (want: bij verkoop aan een zakelijke klant hoeft de verkoper minder garantie te geven)

Natuurlijk zijn er ook nadelen:

- Sommige Duitse verkopers willen de auto niet zonder BTW verkopen
– Margeauto’s zijn vaak minder interessant omdat de BTW niet aftrekbaar is
– Je betaalt in Nederland bij privégebruik bijtelling over de nieuwwaarde van de auto in Nederland

De keuze of je de auto privé of zakelijk koopt is simpel te maken door de auto geheel door te rekenen. Zet het nadeel van de bijtelling af tegen het voordeel van de aftrekbaarheid van de BTW en de overige autokosten.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat particulieren een stuk beter beschermd worden. Je krijgt bijvoorbeeld altijd 1 jaar garantie als je de auto privé koopt. Als je de auto zakelijk koopt is deze garantietermijn niet van toepassing.

Laat vooraf altijd de laagste rest-BPM berekenen

Niet alle auto’s zijn interessant om te importeren. Een Land Rover Defender kun je in Duitsland voor € 20.000 kopen, maar in Nederland betaal je nog eens € 35.000 aan BPM.

Koop geen auto voordat je precies weet hoeveel BPM erbij komt.

Als je vooraf wilt weten wat de laagst haalbare BPM ongeveer is kun je bij ons
een gratis BPM indicatie opvragen.

Ik zie genoeg mensen die -zonder op de BPM te letten- een auto in Duitsland kopen.

Eenmaal in Nederland aangekomen zijn ze verontwaardigd dat ze nog € 4.000,- aan BPM moeten aftikken. Ik ga er vanuit dat jij slimmer bent, en eerst even een BPM indicatie opvraagt.

Het is trouwens goed om te weten dat er 101 Methoden zijn om de laagste BPM te bepalen.
Je kunt er voor kiezen om de site van de Belastingdienst te gebruiken om de rest-BPM te bepalen (dan weet je meteen wat de allerhoogste rest-BPM is).

Er kunnen duizenden euro’s verschil zitten tussen meerdere BPM-berekeningsmethoden.
Let hier dus goed op, anders betaal je wellicht (zoals veel mensen) veel meer BPM dan nodig is.

Garantie op jouw “Duitse” auto in Nederland

Dit heb je waarschijnlijk al 100 keer gelezen.
Echter zolang ik deze vraag elke dag 20 keer op mijn kantoor krijg, blijf ik het lekker herhalen.

Als je een auto koopt wil je garantie hebben. Veel mensen denken dat ze op een “importauto” geen garantie krijgen.

Zet het uit je hoofd: je krijgt in nagenoeg alle gevallen garantie punt.

Er zijn meerdere vormen van garantie, ik zet ze op een rij.

1. Europese fabrieksgarantie

Wij importeren bijna alleen maar hele jonge Jahreswagens (auto’s van maximaal een jaar oud mét zeer weinig kilometers) in Duitsland voor onze klanten.

Deze auto’s vallen altijd onder de Europese fabrieksgarantie. Met deze fabrieksgarantie kun je bij elke dealer in elk EU-land de auto laten repareren. Hier zitten geen beperkingen op.

De Europese fabrieksgarantie is meestal zo’n 2-3 geldig.
Deze garantietermijn verschilt per fabrikant. Vraag naar de “Herstellergarantie” en je krijgt het van de verkoper te horen.

2. Wettelijke Duitse garantie voor particulieren

Als autoverkoper ben je in Duitsland verplicht om minimaal één jaar garantie te geven bij particuliere autoverkoop.

Gaat de auto bijvoorbeeld binnen 3 maanden kapot? Dan moet je Duitse verkoper een oplossing bieden.

De verkoper kan niet afwijken van deze wettelijke garantie.
Toch raad ik je aan om in het koopcontract nooit te tekenen voor het uitsluiten van de garantie. (Lees er hier meer over)

3. Additionele Merkgarantie van de Duitse dealer

Elke automerk heeft zo zijn eigen huisgarantie. Zo heeft BMW de Premium selectie/Europlus, Mercedes-Benz de Junge Sterne en Porsche de Porsche Approved garantie.

Deze garantieplannen zijn in heel Europa geldig. Je kunt er dus gewoon mee bij de Nederlandse dealer terecht.

Op afstand een auto kopen? Blijf bij de officiële dealers

Ik koop wekelijks meerdere auto’s “ongezien” voor mijn klanten. Dit is ook niet zo’n probleem als het gaat om relatief jonge auto’s met zo’n 6.000 – 10.000KM op de teller.

Toch controleer ik ongeacht de leeftijd/herkomst/verkoper altijd zo’n 20-30 punten voordat ik het koopcontract aan de klant voorleg.

Ik raad je aan om bij dit soort auto’s een auto binnen het officiële dealernetwerk te blijven. Deze dealers hebben namelijk een naam hoog te houden en zijn aan veel regels gebonden.

Er zijn een hoop Duitse merkdealers waarvan ik weet dat ze goede kwaliteit auto’s leveren. Er zijn er ook een aantal die wat mindere kwaliteit leveren.

Bij handelaren vind ik het risico vrij groot om de auto ongezien te kopen. Dit betekent niet dat je duizenden kilometers moet reizen. Ik raad altijd een onafhankelijke aankoopkeuring aan. De auto wordt (vóór aankoop) gecontroleerd door een onafhankelijke monteur. Zie ook: Onafhankelijke aankoopkeuring.

Zelf de auto naar Nederland rijden? Zorg voor goede kentekenplaten

Er is weinig leukers dan je nieuwe aanwinst zélf naar Nederland te rijden.

Dit is ook heel goed mogelijk, mits je het goed aanpakt.

Een fout die veel mensen maken is het gebruik van tijdelijke Duitse kentekenplaten om de auto naar Nederland te rijden.

Als Nederlander mag je binnen Nederland niet in een auto met buitenlands kenteken rijden. (Hier staan hoge boetes op die beginnen bij zo’n € 400,-).

Let er dus op dat je de juiste kentekenplaten gebruikt. Bij het doe-het-zelf importpakket krijg je de juiste platen geleverd. Je kunt er ook voor kiezen om de auto met een oplegger op te halen.

De auto betalen in Duitsland

De makkelijkste manier om de Duitse dealer te betalen is door een bankoverboeking te doen. Houd er rekening mee dat een internationale overboeking vaak minimaal 1 werkdag duurt.

Het is dus vaak lastig om “on te spot” het geld over te maken en direct de auto mee te nemen.

Pinnen is vaak ook niet mogelijk omdat de bedragen te groot zijn, waardoor de bank de transactie vaak blokkeert.

Het is wel mogelijk om de auto direct contant te betalen. Meestal is dit geen probleem, maar vraag de verkoper altijd voor de zekerheid of een contante betaling (Barzahlung) mogelijk is.

Echter gaat het bij de meeste klanten van ons zo:

1. Je bezoekt de dealer, maakt een proefrit, drinkt koffie, tekenen koopcontract
2. Dealer zorgt ervoor dat de auto in orde gemaakt wordt (afleverbeurt, tüv keuring etc.) Dit duurt vaak een paar dagen.
3. Eenmaal terug in Nederland maak je het geld per bank over naar de verkoper
4. Na ontvangst van de betaling haal je de auto in Duitsland op

Als je een auto bij een officiële dealer koopt en graag zélf de auto wilt proefrijden en terugrijden is dit m.i. de beste manier.

The post Een auto importeren: Dit moet je weten voordat je op pad gaat! appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-dit-moet-je-weten-voordat-je-op-pad-gaat/feed 0
Een auto kopen in Duitsland? 3 Dingen waar je beslist niet voor moet tekenen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-in-duitsland-3-dingen-waar-je-beslist-niet-voor-moet-tekenen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-in-duitsland-3-dingen-waar-je-beslist-niet-voor-moet-tekenen#comments Mon, 02 Mar 2015 20:10:20 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10982 Waar auto’s verkocht worden vind je louche autohandelaren. Het is een mythe dat alle autohandelaren in Duitsland betrouwbaar zijn. Ik haal wekelijks tientallen auto’s uit Duitsland voor Nederlandse klanten en kom genoeg autohandelaren tegen die de boel proberen te flessen. Louche autohandelaren vallen meteen door de mand, mits je op de hoogte bent van de [...]

The post Een auto kopen in Duitsland? 3 Dingen waar je beslist niet voor moet tekenen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Waar auto’s verkocht worden vind je louche autohandelaren. Het is een mythe dat alle autohandelaren in Duitsland betrouwbaar zijn.

Ik haal wekelijks tientallen auto’s uit Duitsland voor Nederlandse klanten en kom genoeg autohandelaren tegen die de boel proberen te flessen.

Louche autohandelaren vallen meteen door de mand, mits je op de hoogte bent van de gebruikte trucs.

Hier zijn de 3 meestgebruikte trucs van onbetrouwbare autohandelaren:

1. Je koopt de auto zogenaamd als ondernemer / autohandelaar

In Duitsland ben je als particulier goed beschermd als je een gebruikte auto koopt.
Je hebt als particulier ALTIJD recht op minimaal 1 jaar garantie.
Let op: Hier kan de verkoper niet van afwijken.

Niks BOVAG of andere onzin, in Duitsland moet elke handelaar 1 jaar garantie geven op elke occasion die hij verkoopt aan een particulier.

Dit doen handelaren om deze garantie te ontlopen:

Er wordt in het koopcontract een zin opgenomen waarin staat dat jij de auto als autohandelaar/ondernemer koopt en dat je op de hoogte bent dat je géén garantie krijgt op de auto.

Voorbeeld (in het Duits):

” Der Verkauf erfolgt an eine Gewerbe betreibende Person unter Ausschluß der Sachmängelhaftung und Gewährleistung. Die Tür hinten rechts wurde fachgerecht ersetzt. Instandsetzungsarbeiten oder Nachlackierungen in der Vergangenheit
können nicht ausgeschlossen werden. “

2. De verkoper is niet op de hoogte van eerdere schades

Een autohandelaar moet altijd aangegeven op het koopcontract of de auto schade heeft gehad.
Je koopt immers niet graag een auto die een zware schade gehad heeft.

Ik zie steeds vaker contracten van klanten voorbij komen waarin staat dat de verkoper niet op de hoogte is van het schadeverleden en geen garantie kan geven dat de auto nooit schade gehad heeft.

Met andere woorden, de verkoper heeft de auto als schadeauto gekocht en vervolgens opgelapt om hem tegen een prijs (die de auto niet waard is) te verkopen. Natuurlijk weet hij hier zogenaamd niets vanaf.

TIP: laat altijd op het contract vermelden dat de auto “Unfallfrei” is. Dit betekent dat de auto niet eerder een flinke schade gehad heeft.

Verzwijgt de verkoper een eerdere schade? Dan kun je het koopcontract terugdraaien.

3. De verkoper is niet op de hoogte van de juistheid van de kilometerstand

“Gekocht zoals gezien”

“De verkoper is niet op de hoogte van de juistheid van de kilometerstand”

Allemaal zaken die opgenomen worden door louche autohandelaren die met auto’s rommelen. Hoewel je in Duitsland alsnog goed beschermd bent, kun je deze zinnen het liefst uit het koopcontract houden.

BONUSTIP: Twijfel je of de verkoper de waarheid spreekt, laat de auto dan onafhankelijk keuren.

Je kunt als particulier niet bij de systemen die wij als importeur gebruiken om zaken zoals de onderhoudshistorie en schadehistorie te controleren.

Als je niet voor het Full-service pakket kiest en de auto graag zélf wilt importeren, dan raad ik je aan om de auto een onafhankelijke aankoopkeuring te geven.

Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om de BMW die je op het oog hebt door een officiële BMW-dealer in de buurt te laten keuren. Een BMW monteur heeft een slecht herstelde schade zo gezien, daarnaast kunnen zij (net als wij) controleren of de stempels in het onderhoudsboekje echt zijn.

Wilt de verkoper hier niet aan meewerken? Dan weet ik genoeg……

The post Een auto kopen in Duitsland? 3 Dingen waar je beslist niet voor moet tekenen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-in-duitsland-3-dingen-waar-je-beslist-niet-voor-moet-tekenen/feed 0
Auto importeren: Deze 5 dingen moet je doen om de beste prijs te krijgen in Duitsland http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-importeren-deze-5-dingen-moet-je-doen-om-de-beste-prijs-te-krijgen-in-duitsland http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-importeren-deze-5-dingen-moet-je-doen-om-de-beste-prijs-te-krijgen-in-duitsland#comments Fri, 20 Feb 2015 20:30:43 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10938 Veel mensen denken dat het in Duitsland niet mogelijk is om over de prijs te onderhandelen. Ik doe niet anders voor mijn klanten, 1. Doe je huiswerk voordat je ten strijde trekt Zoek je een Mercedes-Benz A Klasse met een AMG pakket van 2013 met ongeveer 20.000KM? Maak voor jezelf een top 10 van auto’s [...]

The post Auto importeren: Deze 5 dingen moet je doen om de beste prijs te krijgen in Duitsland appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Veel mensen denken dat het in Duitsland niet mogelijk is om over de prijs te onderhandelen.

Ik doe niet anders voor mijn klanten,

1. Doe je huiswerk voordat je ten strijde trekt

Zoekresultaten Mobile.de
Zoek je een Mercedes-Benz A Klasse met een AMG pakket van 2013 met ongeveer 20.000KM?

Maak voor jezelf een top 10 van auto’s met (ongeveer) dezelfde specificaties.
Je krijgt hierdoor zicht op het aanbod, en de prijzen die verschillende dealers vragen.

Als de auto’s gelijkwaardig zijn, zullen er geen gigantische verschillen in prijs zitten.

Neem de goedkoopste auto en trek hier zo’n 10% vanaf. Gebruik deze prijs als een startbod voor de auto die je op het oog hebt.

2. Zorg dat je openingsbod extra laag is

Meen je dat?
De grootste fout die ik mensen zie maken is dat ze te hoog beginnen.
Zorg ervoor dat jouw openingsbod altijd aan de lage kant is, maar wees niet onrealistisch.

Je kunt prima € 52.000 bieden op een Porsche van € 58.000. Verkoopt de verkoper de Porsche voor die 52K? Natuurlijk niet, maar als je rond de 55K uitkomt heb je een mooie besparing te pakken.

Zorg dat je geen onrealistisch bod van 45K doet, de kans is erg klein dat de verkoper je ook maar een seconde serieus neemt.

3. Doe de prijsonderhandeling in het Duits

Importauto
Het is handig als je een beetje Duits spreekt. Met Linda de Mol Duits kom je prima weg.

In 2015 spreken nog steeds weinig Duitse autoverkopers Engels.
Mijn ervaring is dat Nederlanders die Duits spreken over het algemeen een betere prijs krijgen.

4. Dealerauto’s: Ruil nooit de merkgarantie in voor een kleine korting

Mercedes-Benz Junge Sterne Garantie
Merkgarantie zoals Porsche Approved, Audi Plus Garantie of Mercedes-Benz Junge Sterne is Europees geldig. Deze garantieplannen zijn meestal enkele duizenden euro’s waard.

Steeds vaker zie ik Nederlanders die afzien van deze garantie en vervolgens een korting van € 500,- krijgen. Niet doen!

Die korting van € 500,- krijg je sowieso wel, daarnaast is het garantieplan minimaal € 1.000 waard.

Trouwens, met de Duitse garantieplannen kun je gewoon in Nederland bij de dealer terecht. Ik zie weinig redenen om de garantie er niet bij te nemen.

5. Betaal alleen de vraagprijs als hij écht scherp is

bilder folgen in kürze
Sommige dealers bieden auto’s écht tegen scherpe prijzen aan. Deze auto’s worden vaak binnen een paar uur verkocht aan handelaren.

Als een auto (veel) goedkoper is dan vergelijkbare auto’s en wordt aangeboden door een dealer, zorg er dan voor dat je een kleine korting pakt en de deal snel rond maakt. Anders is de kans groot dat je achter het net vist.

Deze auto’s worden vaak verkocht voordat er echte foto’s online worden gezet.
Je herkent de auto’s aan de foto’s met de tekst: “bilder folgen in kürze”.

Nieuwe advertentie BMW

The post Auto importeren: Deze 5 dingen moet je doen om de beste prijs te krijgen in Duitsland appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-importeren-deze-5-dingen-moet-je-doen-om-de-beste-prijs-te-krijgen-in-duitsland/feed 0
Waarom jouw Nederlandse dealer bang is voor zijn Duitse collega http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/waarom-jouw-nederlandse-dealer-bang-is-voor-zijn-duitse-collega http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/waarom-jouw-nederlandse-dealer-bang-is-voor-zijn-duitse-collega#comments Thu, 19 Feb 2015 21:47:36 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10922 Als je meer dan € 35.000 uitgeeft aan een nieuwe auto, dan is het verstandig om in Duitsland te kijken. Mits je graag zoveel mogelijk auto voor je geld wilt hebben natuurlijk. Dit is direct ook de reden dat menig succesvol Nederlander een auto in Duitsland koopt. Nederlandse dealers importeren jarenlang auto’s uit Duitsland, om [...]

The post Waarom jouw Nederlandse dealer bang is voor zijn Duitse collega appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als je meer dan € 35.000 uitgeeft aan een nieuwe auto, dan is het verstandig om in Duitsland te kijken.

Mits je graag zoveel mogelijk auto voor je geld wilt hebben natuurlijk.
Dit is direct ook de reden dat menig succesvol Nederlander een auto in Duitsland koopt.

Nederlandse dealers importeren jarenlang auto’s uit Duitsland, om ze natuurlijk voor Nederlandse prijzen te verkopen in Nederland.

Helaas voor deze dealers zien steeds meer mensen het licht en kiezen ze ervoor om zélf een auto in Duitsland te kopen.

Al dan niet met de service van Automotiveimport is het mogelijk om de lucratieve Nederlandse tussenhandel te elimineren. In veel gevallen levert dit je direct duizenden euro’s extra voordeel op (de marge die de Nederlandse autohandelaar op zou strijken.)

De Nederlandse automarkt zit nog steeds flink in het slop.
Nederlandse merkdealers balen ervan dat mensen auto’s bij hun (veel goedkopere) collega’s in Duitsland kopen.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom jouw dealer niet wilt dat je een auto importeert.

#1 Auto’s zijn in Duitsland een stuk goedkoper

Dat Duitsland hét autoland van Europa is, kun je zien aan het aanbod van jonge Duitse occasions.
Op dit moment staan er ruim 2 miljoen occasions te koop.

Door dit gigantische aanbod is de concurrentie onder dealers in Duitsland erg groot. Voor jou als koper is dit voordelig omdat de prijzen hierdoor een stuk lager liggen dan in Nederland.

Bereken de BPM vervolgens op een slimme manier (hint: afschrijven op marktwaarde) en je bespaart direct enkele duizenden tot dienduizenden euro’s. Afhankelijk van de prijsklasse van jouw auto natuurlijk.

#2 Een jonge Duitse occasion valt ook in Nederland onder de merkgarantie

De enige stok die autoverkopers achter de deur hebben is om mensen “bang” te maken voor importauto’s.
Er wordt vaak gezegd dat je bij garantieaanspraken terug naar Duitsland zou moeten met de auto, dat wilt natuurlijk niemand!

Niets is minder waar: als je een jonge occasion in Duitsland koopt dan valt deze onder de Europese fabrieksgarantie, je kunt gewoon bij de Nederlandse dealer terecht.

Valt de auto buiten de fabrieksgarantie? Maak je geen zorgen, als je je auto bij een officiële merkdealer in Duitsland koopt dan is de garantie vaak ook Europees geldig.

Bij de merken BMW, Volkswagen, Audi, Porsche, Mercedes-Benz hoef je je sowieso geen zorgen te maken over de geldigheid van de garantie.

#3 Nederlandse dealers kunnen niet tegen het aanbod van hun Duitse collega’s op

Zoek je een volle BMW 5-serie van een jaar oud?

Dan kun je in Duitsland kiezen uit ruim 5.000 verschillende auto’s.

Het aanbod in Nederland kun je op één hand tellen. En als je een auto met alle opties zoekt, dan kun je er waarschijnlijk slechts een paar vinden.

Afgetrapte leaseauto’s zijn er genoeg in Nederland, maar die wilt niemand hebben. Een nagenoeg nieuwe BMW 5-serie touring van 7 maanden oud met 6.500KM op de teller? Dan moet je in Duitsland zijn!

#4 Duitse dealers rekenen geen “kosten rijklaarmaken”

Wel eens een Porsche in Nederland gekocht? Grote kans dat je ruim € 2.000 extra moet betalen om de auto rijklaar te krijgen.

In Duitsland kennen ze deze kosten niet en is het logisch dat de auto met een nieuwe beurt (indien van toepassing) wordt afgeleverd.

The post Waarom jouw Nederlandse dealer bang is voor zijn Duitse collega appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/waarom-jouw-nederlandse-dealer-bang-is-voor-zijn-duitse-collega/feed 0