Auto importeren Duitsland | Automotive import http://www.automotiveimport.nl Auto importeren uit Duitsland? BPM Berekenen? Wij helpen bij het importeren van uw nieuwe Duitse auto van A tot Z. Automotive import Amsterdam. Sun, 26 Apr 2015 17:20:28 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.1.3 Een auto importeren: Dit zijn de 4 meest ergerlijke fouten die Nederlanders makenhttp://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-dit-zijn-de-4-meest-ergerlijke-fouten-die-mensen-maken http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-dit-zijn-de-4-meest-ergerlijke-fouten-die-mensen-maken#comments Sun, 26 Apr 2015 12:33:04 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11609 Genoeg van de hoge autoprijzen en BPM in Nederland? Dan is het slim om een auto in Duitsland te kopen (en gebruik te maken van de fiscaal handige trucjes op dit gebied). Steeds meer Nederlanders importeren zelf een auto, en helaas worden deze 4 fouten steeds vaker gemaakt. FOUT #1: Onnodig teveel BPM betalen Sommige [...]

The post Een auto importeren: Dit zijn de 4 meest ergerlijke fouten die Nederlanders maken appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Genoeg van de hoge autoprijzen en BPM in Nederland?
Dan is het slim om een auto in Duitsland te kopen (en gebruik te maken van de fiscaal handige trucjes op dit gebied).

Steeds meer Nederlanders importeren zelf een auto, en helaas worden deze 4 fouten steeds vaker gemaakt.

FOUT #1: Onnodig teveel BPM betalen

Sommige mensen willen per se zelf de BPM berekenen. Zélfs als ze niet alle BPM-trucs kennen.

Veel mensen denken dat als ze zelf de Belastingtelefoon bellen, en om advies vragen, dat ze dan direct de beste manier wordt uitgelegd om de BPM te berekenen.

Als je het mij vraagt is dit ontzettend dom.

Er is niet één manier om de BPM te berekenen voor een gebruikte auto.
Er zijn meerdere manieren -die allemaal volkomen legaal zijn-, slechts één manier heeft de laagste uitkomst.

En ja, er kan meer dan € 1.000 verschil in BPM tussen de manieren zitten.

Ben je zélf toch een rekenheld? Vraag dan op z’n minst een gratis BPM-indicatie aan en leg deze naast je eigen berekening.

Tenzij je graag teveel wilt betalen natuurlijk, één ding weet je zeker: de Belastingdienst is je extra dankbaar als je € 6.500 BPM betaalt, in plaats van € 5.300.

FOUT #2: Een auto kopen die als nieuw wordt aangemerkt voor de BPM en/of BTW

Nieuw voor de BTW (6mnd, 6000KM)

Ik heb hier al veel over geschreven.
Toch spreek ik dagelijks mensen die fouten met de BTW maken.

Een auto importeren: zo zit het met de BTW (en niet anders!)
De waarheid over BTW bij het importeren van een auto uit Duitsland.
Een auto buiten de EU kopen? Zo zit het met de invoerrechten en BTW

Ik herhaal het nog één keer. Als een auto minder dan 6.000KM op de teller heeft staan, of jonger dan 6 maanden is (gemeten vanaf datum 1e toelating op het kentekenbewijs), dan is de auto nieuw voor de BTW.

Nee, het is geen ramp als een auto 4 maanden oud is en 5.000KM op de klok heeft staan. Je moet het alleen goed regelen met de BTW.

Hier een paar tips als je een auto wilt kopen die als nieuw wordt aangemerkt voor de BTW (omzetbelasting):

- Koop je de auto zakelijk? Koop de auto direct zonder BTW, en geef de BTW in Nederland aan. (BTW laten verleggen)

- Privé een auto kopen? Volgens Europese wetgeving mág de Duitse dealer je geen BTW rekenen als de auto als nieuw wordt aangemerkt. Vraag om een rekening zonder BTW, en doe in Nederland aangifte BTW. (Ja, dit kan als particulier, hier zijn speciale regels voor om dubbele belastingheffing te voorkomen)

- Laat mij jouw auto importeren, dan koop ik de auto in opdracht van jou zónder BTW aan, en wordt alles geregeld zoals het hoort, zonder dat je in de problemen komt. (Full-service import)

Nieuw voor de BPM (3mnd, 3000KM)

Als een auto minder dan 3.000KM op de teller heeft staan, of jonger is dan 3 maanden, wordt hij door de Belastingdienst als nieuw aangemerkt voor de BPM.

Waar je bij een gebruikte auto flink mag afschrijven op de BPM naar marktwaarde, moet je bij een auto die “als nieuw” wordt gezien de volledige BPM aftikken.

Ja je merkt het al: dit is de meest onaangename en oneerlijke regel die er is.
De Belastingdienst stelt dat een dikke BMW die 2.500 KM op de teller heeft staan en gebruikt is voor proefritten, evenveel waard is als een splinternieuwe BMW.

Dit is de grootst mogelijke onzin.

De kans is groot dat als je naar de rechter gaat, je gelijk krijgt.
Maar goed, niemand zit te wachten op een gerechtelijke procedure tegen de Belastingdienst als je een nieuwe auto koopt.

Dus: zorg er gewoon voor dat je een auto koopt die 3.001 KM op de teller heeft staan, en ouder dan 3 maanden is. Dan bespaar je jezelf een hoop geld en gezeur.

FOUT #3: “Duitsers geven geen korting, dus ik betaal de vraagprijs maar”

Veel Nederlanders gaan er vanuit dat Duitsers geen korting geven. Duitse verkopers maken hier goed gebruik van, en slingeren de ene “Festpreis” na de andere om je oren.

Toch is het slim om je poot stijf te houden, en een “take-it-or-leave-it bod” neer te leggen.
De kans is groot dat jouw bod geaccepteerd wordt, of dat je een tegenbod krijgt.

Natuurlijk hangt het af van de omstandigheden.
Er zijn bepaalde auto’s waar je op dit moment op moet jagen en die binnen een paar uur verkocht worden.
Dit zijn auto’s waar je gewoon de vraagprijs voor moet betalen.

Echter is het onzin om de vraagprijs te betalen voor een auto die al 3 maanden te koop staat (wij kunnen précies zien hoe lang een auto online staat) en waar 435 vergelijkbare auto’s van te koop staan.

FOUT #4: Met een Duits exportkenteken naar Nederland rijden

Verboden Duitse exportkentekens

De verkeerspolitie in de grensstreek heeft z’n bonnenquotum allang gehaald.
Massa’s Nederlanders komen met tijdelijke Duitse kentekenplaten de grens over gereden.

Google op het gebruik van Duitse exportkentekenplaten in Nederland, en je zult genoeg tegen komen dat het “gewoon” toegestaan is.

Kom een dag bij mij op kantoor zitten, en je krijgt tientallen telefoontjes per dag van mensen die een flinke boete gekregen hebben voor het rijden met een buitenlands kenteken in Nederland.

Ik zeg het nog één keer: Je mag als Nederlander niet rijden in een auto met een buitenlands kenteken. Een Duitser of Fransman mag dit wel, maar als je in Nederland staat ingeschreven ben je in overtreding punt.

“Wanneer bij controles blijkt dat de (aangehouden) persoon in de GBA is ingeschreven volgt direct een naheffing. De na te heffen belasting wordt berekend vanaf het begin van de dag waarop betrokkene zich heeft ingeschreven in de GBA. In een aantal gevallen zal niet direct naheffing kunnen volgen. Dit betreft de gevallen waarin het vermoeden bestaat dat er recht is op een vrijstelling. In deze gevallen wordt de belanghebbende eerst geïnformeerd. Wanneer op de informatieverstrekking aan belanghebbende geen vrijwillige registratie of een vergunningaanvraag volgt wordt alsnog een naheffingsaanslag opgelegd.”
Bron: Kamerbrief Buitenlandse kentekens en MRB.

Conclusie

Een jonge occasion aanschaffen in Duitsland is zeker aan te raden.
Ondanks de BPM die je moet betalen, kun je vaak toch nog (tien)duizenden euro’s besparen op je nieuwe bolide.

Tegenwoordig hoef je je ook geen zorgen meer te maken over de garantie.
De garantie is tegenwoordig Europees geregeld, waardoor je gewoon bij de Nederlandse dealer terecht kunt met je “importauto”.

Als je ervoor zorgt dat je bovenstaande fouten niet maakt, ligt de weg naar een forse besparing op je volgende auto geheel open!

Succes!

The post Een auto importeren: Dit zijn de 4 meest ergerlijke fouten die Nederlanders maken appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-dit-zijn-de-4-meest-ergerlijke-fouten-die-mensen-maken/feed 0
Nederlanders importeren in 2015 massaal auto’s uit Duitsland. Hier 5 Redenen waarom dit zo is.http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-import-uit-duitsland-groeit-explosief-in-2015-dit-moet-je-weten-over-importautos http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-import-uit-duitsland-groeit-explosief-in-2015-dit-moet-je-weten-over-importautos#comments Wed, 22 Apr 2015 19:55:39 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11550 Voor een jonge occasion moet je al lang niet meer in Nederland zijn. Als je op dit moment een superieure occasion wilt hebben tegen een scherpe prijs, dan moet je de Duitse dealer bezoeken. In het eerste kwartaal van 2015 groeide de import van auto met maar liefst 28,8% t.o.v. een jaar eerder. Hier zijn [...]

The post Nederlanders importeren in 2015 massaal auto’s uit Duitsland. Hier 5 Redenen waarom dit zo is. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Voor een jonge occasion moet je al lang niet meer in Nederland zijn.

Als je op dit moment een superieure occasion wilt hebben tegen een scherpe prijs, dan moet je de Duitse dealer bezoeken.

In het eerste kwartaal van 2015 groeide de import van auto met maar liefst 28,8% t.o.v. een jaar eerder.

Hier zijn de cijfers:

Stijging van 28,8% import occasions uit Duitsland

Je denkt bij importauto’s al snel aan onbetrouwbare auto’s en teruggedraaide kilometerstanden.
Dit is wat Nederlandse dealers precies willen zodat zij de autoprijzen in Nederland zo hoog mogelijk kunnen houden.

Steeds meer Nederlanders durven de stap te nemen en kopen een auto in Duitsland. De belangrijkste reden is natuurlijk het gigantische kostenverschil.

Hier 5 redenen waarom Nederlanders die in Duitsland een auto gekocht hebben, nooit meer een auto bij de Nederlandse dealer kopen:

1. De automarkt in Duitsland veel groter dan de Nederlandse

…..en dus krijg je in Duitsland een veel betere prijs!

Zoek je een BMW X5 van 2013 in Nederland? Dan moet je het op dit moment met 81 occasions doen.

BMW X5 uit 2013 op Autotrack.nl

Om het verschil te laten zien. Als we de grootste occasion-site van Duitsland openen (Mobile.de), en dezelfde BMW X5 van 2013 zoeken, dan zien we het volgende:

Bmw_X5_Angebote_bei_mobile_de

Juist! 952 BMW X5 modellen om uit te kiezen.

Waar denk je dat de prijzen beter zijn? In Duitsland natuurlijk, de concurrentie tussen dealers is moordend! Dit zorgt direct voor veel betere prijzen.

De goedkoopste BMW X5 (2013) begint in Duitsland voor € 29.000. In Nederland is de goedkoopste BMW X5 van 2013: € 53.999.

Natuurlijk komt er bij de Duitse prijs nog een beetje BPM.
Dit zal echter maar zo’n 8.000 – 10.000 euro zijn.

2. Je krijgt in Duitsland een veel luxer uitgevoerde auto dan in Nederland

Vollausstattung in Duitsland
Duitsers houden van luxe. Waar we ons in Nederland druk maken over de bijtelling bij het bestellen van leuke opties, bestelt de Duitser zonder blikken of blozen de vollausstattung.

Auto’s zonder lederen bekleding kom je in Duitsland bijna niet tegen.

In Nederland betaal je een flinke premium als je die ene Audi A5 met dat mooie bruine leer wilt hebben.

3. Een jonge occasion importeren is fiscaal voordelig

BTW voordeel auto importeren
Mits je het slim aanpakt is het importeren van een jonge occasion fiscaal erg voordelig. Zowel op het gebied van de BPM als de BTW.

BPM is de luxebelasting wordt geheven over auto’s.
Als je een nieuwe auto koopt, dan betaal je altijd de volle mep BPM (100%).

De truc met het importeren van een auto is dat de auto vanaf 3.000KM en 3 maanden leeftijd gezien wordt als “occasion”.

Vanaf dit moment ben je niet meer verplicht om de “volle mep” te betalen.
De BPM mag afgeschreven worden o.b.v. de werkelijke afschrijving van de auto.

Omdat auto’s in de eerste maanden gigantisch afschrijven, kan het zijn dat je voor een auto met slechts 3.000KM op de klok nog maar 45% van de originele BPM hoeft te betalen.

Op het gebied van de BTW kun je een paar procent besparen door het BTW verschil van 2% tussen Duitsland en Nederland.
Indien je de auto in Duitsland koopt dan doe je dit incl 19% BTW.

Op het moment dat je de BTW in Duitsland betaald hebt, ben je in Nederland geen BTW meer verschuldigd.

4. Duitse merkdealers leveren tegenwoordig garantie waarmee je hier bij de dealer terecht kunt.

Porsche Approved Wereldwijde garantie
Autoproblemen? Vroeger moest je daarvoor terug naar de dealer in Duitsland.

Tegenwoordig leveren Duitse merkdealers standaard Europese garantie. Dit betekent dus dat indien je een auto bij een merkdealer koopt, je hiermee gewoon bij de Nederlandse dealer terecht kunt.

Je hoeft dus niet bang meer te zijn voor een hoop gedoe bij technische problemen met de auto.

5. Duitse dealers rekenen geen vage extra kosten

In Nederland moet je altijd rekening houden met kosten rijklaar maken en andere vage kosten.
Dit gaat vaak om bedragen rond de € 1.500 – € 2.000 die bij de vraagprijs worden opgeteld.

Duitse autoverkopers rekenen deze “vage” kosten niet.
Auto’s worden over het algemeen standaard met een nieuwe onderhoudsbeurt en 2 jaar APK geleverd.

Hier hoef je niet extra voor te betalen. Het lijkt erop dat je in Duitsland nog écht gewaardeerd wordt als klant, in Nederland wordt je als autokoper zoveel mogelijk uitgeknepen met extra, onduidelijke kosten.

Conclusie

Ik verbaas mij er niet over dat de import zo explosief gestegen is in 2015.

Als je een auto van minimaal € 35.000 koopt dan ben je in Duitsland áltijd duizenden euro’s goedkoper uit.

Zelfs als je de gehele import zou uitbesteden, zélfs dan scheelt het je als nog enkele duizenden euro’s.

Als je benieuwd bent of jouw droomauto te koop staat in Duitsland, dan raad ik je aan om een van deze Duitse autosites te checken.

Benieuwd wat de BPM is? Bereken de BPM dan gratis via onze BPM-service.

The post Nederlanders importeren in 2015 massaal auto’s uit Duitsland. Hier 5 Redenen waarom dit zo is. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-import-uit-duitsland-groeit-explosief-in-2015-dit-moet-je-weten-over-importautos/feed 0
Als je dit gelezen hebt koop je nooit meer een auto in Nederland, die prijzen..WOWhttp://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/als-je-dit-gelezen-hebt-koop-je-nooit-meer-een-auto-in-nederland-die-prijzen-wow http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/als-je-dit-gelezen-hebt-koop-je-nooit-meer-een-auto-in-nederland-die-prijzen-wow#comments Sun, 12 Apr 2015 18:46:28 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11499 Als je in Nederland een mooie BMW, Audi of Porsche wilt kopen ben je aan de beurt. De prijzen in Nederland zijn sky-high, helemaal als we het hebben over jonge occcasions. Dit is de reden dat steeds meer mensen een auto in het buitenland kopen. Duitsland is geliefd vanwege het gigantische aanbod jonge occasions. Hier [...]

The post Als je dit gelezen hebt koop je nooit meer een auto in Nederland, die prijzen..WOW appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als je in Nederland een mooie BMW, Audi of Porsche wilt kopen ben je aan de beurt. De prijzen in Nederland zijn sky-high, helemaal als we het hebben over jonge occcasions.

Dit is de reden dat steeds meer mensen een auto in het buitenland kopen. Duitsland is geliefd vanwege het gigantische aanbod jonge occasions.

Hier een paar voorbeelden:

Audi A8 4.2 FSI quattro tiptronic Lang

Audi A8

Voor een vergelijkbare auto betaal je in Nederland maar liefst € 67.950,-

Mercedes-Benz CLA 200 AMG

Een CLA 200 met AMG-pakket uit 2015 met slechts 7.000KM? Met Leer, navigatie en Xenon? Daar betaal je in Nederland ruim € 47.000 voor.

Mercedes-Benz_CLA_200_AMG_Xenon_Leder_als_Sportwagen_Coupé_in_Hannover

Deze kost je slechts € 29.880,- en de prijs is ook nog onderhandelbaar (damn!)

Volkswagen Golf 7 Performance Edition van 2015 met 10.000KM……

Toevallig sprak ik de verkoper van deze Golf 7 GTI Performance Edition (230PK). Deze auto mag weg voor € 27.000,- na korting.

Volkswagen_Golf_GTI_VII_2_0_TSI_Performance_Xenon_Navi_Dyna_als_Limousine_in_Gera

De goedkoopste in Nederland (met veel minder opties) kost je € 39.900.
Met “zogenaamd” € 4.700 “voorraadkorting”..wij weten wel beter ;-)

Volkswagen Golf 7 GTI importeren

Audi RS6 Avant 4.0 TFSI Quattro

Zoals we allemaal weten is de Audi RS6 de koning van de weg. Maar dat je voor zo’n € 85.000 (na korting) al een Audi RS6 in Duitsland kunt kopen, dat weten er maar weinig. (Behalve de slimme Nederlandse handelaren zoals v.d. Akker en de diverse Audi-dealers die ons land rijk is).

Audi_RS6_Avant_4_0_TFSI_Quattro_als_Kombi_in_Kirn
De goedkoopte in Nederland kost je € 133.990,-. Deze heeft wel iets minder kilometers op de klok, maar ach, voor bijna een halve ton prijsverschil neem ik dat voor lief.

Audi RS6 kopen

The post Als je dit gelezen hebt koop je nooit meer een auto in Nederland, die prijzen..WOW appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/als-je-dit-gelezen-hebt-koop-je-nooit-meer-een-auto-in-nederland-die-prijzen-wow/feed 0
Auto importeren: Zo zet jij je nieuwe auto in 5 stappen op Nederlands kentekenhttp://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/importauto-op-nederlands-kenteken-zetten http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/importauto-op-nederlands-kenteken-zetten#comments Sun, 12 Apr 2015 11:28:16 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11444 Auto gekocht in Duitsland, wat nu? De vraag die ik vaak krijg van mensen die een auto in Duitsland gekocht hebben is: wat is de volgende stap die ik moet ondernemen? Dit zijn alle stappen die je moet ondernemen om een auto op Nederlands kenteken te krijgen. Stap 1: De auto naar Nederland rijden Als [...]

The post Auto importeren: Zo zet jij je nieuwe auto in 5 stappen op Nederlands kenteken appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Auto gekocht in Duitsland, wat nu?

De vraag die ik vaak krijg van mensen die een auto in Duitsland gekocht hebben is: wat is de volgende stap die ik moet ondernemen?

Dit zijn alle stappen die je moet ondernemen om een auto op Nederlands kenteken te krijgen.

Stap 1: De auto naar Nederland rijden

Als je je nieuwe aanwinst zelf naar Nederland wilt rijden, heb je tijdelijke transportkentekenplaten nodig.

Wij raden je altijd aan om tijdelijke Nederlandse kentekenplaten te gebruiken voor het vervoer naar Nederland.

Vaak kun je bij de Duitse dealer tijdelijke kentekenplaten krijgen, echter zijn deze Duitse tijdelijke kentekenplaten streng verboden in Nederland. Deze kentekenplaten zijn te herkennen aan een rood en geel vak met een afloopdatum.

Wekelijks spreek in tientallen mensen die een boete van € 370 gekregen hebben vanwege deze kentekenplaten + een naheffing voor de BPM én wegenbelasting.

Tijdelijke Duitse kentekenplaten zijn verboden in Nederland
Verboden Duitse exportkentekens

Tips als je de auto zélf naar Nederland wilt rijden:

- Gebruik geen tijdelijke Duitse kentekenplaten, deze zijn verboden in Nederland
– Vergeet niet om een WA verzekering in Nederland op het chassisnummer van de auto af te sluiten
– Spreek duidelijk met de verkoper af dat je de auto zélf naar huis rijdt, en dat je zélf tijdelijke kentekenplaten uit het doe-het-zelf importpakket meeneemt

Stap 2: De BPM aangifte opstellen

BPM Berekening
Tegenwoordig ben je zelf verantwoordelijk om een goede BPM aangifte op te stellen. Vroeger berekende de Belastingdienst de BPM voor je. Tegenwoordig moet je zelf zorgen voor een kloppende BPM berekening en aangifte.

Let op: Er zijn meerdere manieren om de BPM te berekenen.

De Belastingdienst geeft op haar website tips om de BPM te berekenen.
Echter laat de Belastingdienst hier niet het achterste van haar tong zien.

Professionele auto importeurs gebruiken nooit de methode die de Belastingdienst voorschrijft. Er zijn namelijk meer methoden om de BPM te berekenen, die veel lager uitkomen dat de standaardmethode.

Als je een mooie (dure) auto uit Duitsland importeert moet je altijd alle berekeningsmethoden (laten) doorrekenen. Er kunnen duizenden euro’s verschil tussen de berekeningsmethoden zitten.

Hoewel deze methoden geheel legaal zijn, doet de Belastingdienst nét alsof deze methoden niet bestaan.

Wij weten wel beter.

Als je benieuwd bent wat écht de laagste BPM is. Vraag dan een gratis BPM proefberekening aan.

Stap 3: De auto naar de RDW rijden

RDW_Amsterdam

De volgende stap is het registreren van de auto in Nederland.
Hiervoor dien je de auto bij een RDW-keuringsstation te brengen.

Dit zijn de RDW keuringsstations in Nederland
BPM aangifte RDW
Bij het RDW keuringsstation worden de buitenlandse autopapieren ingenomen, en wordt er een nieuw Nederlands kenteken aangevraagd.

Je kunt online een keuringsafspraak maken bij de RDW, of zónder afspraak de auto laten keuren. Zonder afspraak kun je elke werkdag tussen 08:00 en 12:00 terecht.

Let op: het is vaak erg druk bij de RDW, vaak ben je minimaal 2-3 uur bezig voordat je daadwerkelijk klaar bent bij de RDW.

Wanneer krijg ik mijn kenteken?

Je doet bij de RDW direct de BPM-aangifte. Je ontvangt na ongeveer 3 tot 5 werkdagen een e-mail van de Belastingdienst met een digitale acceptgiro.

Zodra je de BPM overgemaakt hebt, geeft de Belastingdienst het fiscaal akkoord aan de RDW. Vanaf dit moment geeft de RDW het kenteken af en ontvang je binnen 3 werkdagen de kentekenkaart per post.

In totaal ben je minimaal 1 week bezig voordat je het kenteken binnen hebt van de RDW.

Full-service importpakket

Indien je liever niet uren tussen ongemanierde autohandelaren staat te wachten, kun je er voor kiezen om je nieuwe auto bij Automotive import te brengen.

De RDW keurt meestal bij ons aan huis. Hierdoor kunnen wij de auto sneller op kenteken krijgen. Daarnaast regelen wij zaken zoals BPM aangifte, drukken en montage van de kentekenplaten.

Gemak dient de mens, lees meer over het full-service importpakket.

Stap 4: De BPM aangifte doen

“Vroeger” werd de auto door een Belastinginspecteur bekeken op het RDW keuringsstation.

Tegenwoordig is dat anders. De Belastinginspecteur is vervangen door een brievenbus waarin je je BPM aangifte die je gekregen hebt bij het doe-het-zelf importpakket kunt deponeren.

De Belastingaangifte wordt vervolgens op “de BPM Backoffice” gecontroleerd. Je ontvangt bij acceptatie een bericht per e-mail van de Belastingdienst met het rekeningnummer waarop je de BPM kunt storten.

Tips voor je BPM-aangifte

- Zorg er altijd voor dat je alle berekeningsmethoden hebt doorgerekend, anders betaal je waarschijnlijk te veel BPM.
– De medewerkers van de Belastingtelefoon zijn vaak studenten die niets over de BPM weten. De antwoorden zijn vaker fout dan juist.
– Betaal de BPM altijd op het spoed-rekeningnummer van de Belastingdienst. Zo kun je het proces minimaal 1 dag versnellen.
– Vraag altijd een gratis BPM indicatie aan. Zo weet je wat de laagste BPM ongeveer moet zijn.

Stap 5: De Nederlandse kentekenplaten laten drukken

Na ongeveer een week ontvang je je kentekencard van de RDW. Hiermee kun je zelf de kentekenplaten laten drukken bij een automaterialenzaak. Je krijgt dus geen kentekenplaten van de RDW!

The post Auto importeren: Zo zet jij je nieuwe auto in 5 stappen op Nederlands kenteken appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/importauto-op-nederlands-kenteken-zetten/feed 0
Hoeveel bpm moet ik betalen bij import van een auto uit het buitenland?http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/hoeveel-bpm-moet-ik-betalen-bij-import-van-een-auto-uit-het-buitenland http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/hoeveel-bpm-moet-ik-betalen-bij-import-van-een-auto-uit-het-buitenland#comments Wed, 08 Apr 2015 20:14:01 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11421 De BPM die je moet betalen bij import verschilt per auto. Het kan zijn dat je enkele honderden euro’s BPM moet betalen of enkele duizenden, of tienduizenden. Als je een auto wilt importeren, dan moet je zelf een BPM berekening maken. Er zijn meerdere manieren om de BPM te berekenen waarvan slechts één manier de [...]

The post Hoeveel bpm moet ik betalen bij import van een auto uit het buitenland? appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
De BPM die je moet betalen bij import verschilt per auto. Het kan zijn dat je enkele honderden euro’s BPM moet betalen of enkele duizenden, of tienduizenden.

Als je een auto wilt importeren, dan moet je zelf een BPM berekening maken. Er zijn meerdere manieren om de BPM te berekenen waarvan slechts één manier de laagste uitkomst heeft.

Hoe kom ik erachter hoe hoog de BPM is?

Je kunt ervoor kiezen om de BPM zelf te berekenen. Aanwijzingen vind je op de website van de Belastingdienst. Zorg er altijd voor dat je de BPM volgens alle manieren doorrekent.

Als je geen zin hebt om de BPM zélf te berekenen, dan kun je een gratis BPM indicatie aanvragen. Wij zullen dan kijken hoe hoog de BPM is, en welke methode het laagste BPM bedrag oplevert. Vraag een gratis BPM berekening aan.

Hoe betaal ik de BPM?

Als je de BPM formulieren klaar hebt, kun je deze inleveren bij de Belastingdienst. Je kunt de formulieren inleveren op de diverse RDW locaties.

Hier vindt je een handig kaartje met alle RDW keuringsstations. Je kunt op alle RDW keuringsstations je BPM aangifte inleveren.

BPM aangifte RDW

Als je de BPM aangifte ingeleverd hebt ontvang je na ongeveer 5 werkdagen een betaalbericht per e-mail van de Belastingdienst.

Je kunt de BPM vervolgens per bank overmaken naar de Belastingdienst. Zodra je de BPM betaald hebt ontvang je van de RDW het kenteken per post.

Hoe kan ik besparen op de BPM met een BPM taxatie?

Als je een auto importeert dan kan het de moeite zijn om de auto te laten taxeren. Dit kan voor zowel beschadigde als voor onbeschadigde auto’s.

In veel gevallen levert een BPM taxatie een (veel) lagere BPM op. Vraag een gratis indicatie op van de te besparen BPM.

Moet ik alle opties opgeven voor de BPM berekening?

Ja, alle opties die aanwezig zijn dienen aangegeven te worden. Vergeet je bepaalde opties, dan kan de Belastingdienst je een naheffing opleggen.

Het is tegenwoordig erg makkelijk om op basis van het chassisnummer de optielijst op te vragen. Dit kun je via de importeur regelen.

Hoe kom ik achter de nettocataloguswaarde en optieprijzen van een oudere auto?

Je moet de BPM aangifte altijd onderbouwen met oude prijslijsten. Het kan vaak moeilijk zijn om de oude prijslijsten te vinden. Vaak geldt: hoe ouder de auto, hoe moeilijker het is om de juiste prijslijst te kunnen vinden.

Een andere mogelijkheid is om de prijzen uit de diverse koerslijsten te halen. Bijvoorbeeld de ANWB/BOVAG koerslijst.

De BPM indicatie van jullie is veel lager dan mijn eigen berekening, hoe kan dit?

Wij berekenen altijd de meest gunstige BPM. Door het combineren van diverse methodes en koerslijsten is het mogelijk om tot duizenden euro’s minder BPM te betalen.

Het kan voorkomen dat onze gratis BPM indicatie veel lager uitvalt dan jouw berekening op basis van de aanwijzingen van de Belastingdienst.

Indien je er voor kiest om de BPM berekening door ons op te laten stellen, dan ontvang je altijd een acceptatiegarantie. Dit betekent dat onze berekeningen altijd geaccepteerd worden door de Belastingdienst. Je bent tevens verzekerd van het laagst mogelijke bedrag.

The post Hoeveel bpm moet ik betalen bij import van een auto uit het buitenland? appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/hoeveel-bpm-moet-ik-betalen-bij-import-van-een-auto-uit-het-buitenland/feed 0
Een auto importeren? Dit zijn alle kosten waar je rekening mee moet houden.http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-dit-zijn-alle-kosten-waar-je-rekening-mee-moet-houden http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-dit-zijn-alle-kosten-waar-je-rekening-mee-moet-houden#comments Tue, 07 Apr 2015 21:08:39 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11394 Speel je met de gedachte om een auto in het buitenland te kopen? Dan wil je natuurlijk weten wat het je gaat kosten. Het moet immers wel de moeite waard zijn om een mooie BMW bij de oosterburen te kopen. Als je de auto gekocht hebt ben je er natuurlijk nog niet. Hier zijn de [...]

The post Een auto importeren? Dit zijn alle kosten waar je rekening mee moet houden. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Speel je met de gedachte om een auto in het buitenland te kopen?
Dan wil je natuurlijk weten wat het je gaat kosten. Het moet immers wel de moeite waard zijn om een mooie BMW bij de oosterburen te kopen.

Als je de auto gekocht hebt ben je er natuurlijk nog niet.

Hier zijn de kosten waar je rekening mee moet houden:

Auto importeren kosten: Transportkosten

Over het algemeen geldt: hoe verder hoe beter (ik vind meestal de beste deals in oost en zuid-Duitsland).

Als je een auto in Duitsland gekocht hebt, dan moet je de auto nog naar Nederland krijgen.
Je hebt twee mogelijkheden:

1. De auto zelf naar Nederland rijden

De goedkoopste manier om de auto naar Nederland te krijgen is om zelf te rijden. Ik ga er even vanuit dat je je eigen tijd niet meerekent, je bent namelijk vaak minimaal een dag onderweg.

Wat heb je nodig?

- Tijdelijke transportkentekenplaten

Als je in Duitsland je nieuwe bolide kunt afhalen, dan zitten er waarschijnlijk geen kentekens op. Immers, je gaat de auto op Nederlands kenteken rijden, en niet op een Duits kenteken.

Je hebt dus een tijdelijk kenteken nodig om de auto naar Nederland te rijden.
Het beste kun je de kentekenplaten regelen voordat je de auto in Duitsland op gaat halen.

Houd er rekening mee dat het verboden is om als Nederlander in een auto met buitenlands kenteken te rijden.
Dit geldt ook voor tijdelijke kentekens zoals het zollkennzeichen, kurzzeitkennzeichen, exportkennzeichen, transitkenteken (België). Deze kentekens zijn verboden in Nederland. Let goed op.

Kosten: € 259 (doe-het-zelf importpakket)

- Tijdelijke verzekering

Je moet natuurlijk verzekerd zijn als je je nieuwe aanwinst naar Nederland rijdt. Je moet minimaal een geldige WA-verzekering hebben.

Het beste kun je een tijdelijke verzekering op het chassisnummer afsluiten. Zo weet je zeker dat je auto goed verzekerd is. Bel je verzekeraar op voor een tijdelijke verzekering.

Het is bijna nooit mogelijk om de auto all-risk te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden slechts een WA-verzekering zolang de auto nog niet op Nederlands kenteken staat.

Kosten: Gratis – € 85 (voor ± 2 weken)

2. De auto laten transporteren door een auto-transporteur

Heb je geen zin in gedoe met tijdelijke kentekens en verzekeringen of heb je geen tijd om de auto naar Nederland te rijden? Dan kun je de auto op laten halen door een transporteur.

De kosten variëren van zo’n € 0,85 p/km tot zo’n € 2,50 p/km. We rekenen hier met een enkele reis, dus 1x de afstand tussen plek van vertrek en aankomst.

Het voordeel van een auto laten transporteren is dat de auto vaak volledig (all-risk) verzekerd is.
Daarnaast scheelt het je gewoon een hoop (reis)tijd.

Kosten: € 0,85 – € 2,50 per kilometer (enkele reis)

Auto importeren kosten: Registratie bij de RDW

Als de auto eenmaal in Nederland is, moet je de auto bij de RDW ter keuring aanbieden.
De RDW zet jouw auto in het Nederlandse kentekenregister zodat je een Nederlands kenteken kunt krijgen.

Als de auto ingeschreven wordt dien je de auto te laten zien op een RDW keuringsstation.
Je moet betalen voor: de fysieke keuring/inschrijving van het voertuig, het tenaamstellen van de auto, en eventueel voor een APK-keuring.

Kosten: € 100 – 120 (inschrijving + tenaamstelling).

Auto importeren kosten: Belastingen

Dit is waarschijnlijk de grootste kostenpost. Tevens de enige kostenpost waar geen bedrag voor vaststaat.
Als je een auto importeert moet je BPM betalen. Hoeveel dit is, is afhankelijk het type auto, de co2 uitstoot en de marktwaarde van de auto.

Het is belangrijk om te weten dat de BPM vrij complex is. Dit betekent dat er veel manieren zijn om de BPM te berekenen. Waarbij slechts één methode de laagste uitkomst heeft.

Welke methode is dit? Dit verschilt per auto.
Een oude auto met een hoge co2 uitstoot berekenen we op een andere manier dan een BMW van 3 maanden oud.

Wil je weten wat de BPM ongeveer is, en belangrijker nog: hoeveel BPM wij je kunnen besparen? Dan bieden wij een gratis BPM indicatie service aan.

Kosten: variabel. Vraag een gratis BPM indicatie aan.

Auto importeren kosten: Kentekenplaten

Zodra je de BPM voldaan hebt, krijg je van de RDW de kentekencard opgestuurd.
Met deze kaart moet je zélf de kentekenplaten laten drukken.

Dit kun je doen bij elke willekeurige automaterialenzaak.

Kosten: € 20 – € 45

Conclusie

Ik spreek vaak mensen die geen idee hebben wat een auto importeren eigenlijk kost.
Ik raad je aan om vooraf altijd een berekening te maken van de totaalkosten zodat je precies weet wat de auto je gaat kosten.

De meeste kostenposten zijn vanzelfsprekend en liggen vast.
De BPM is een kostenpost waar je extra aandacht aan moet besteden. Het is namelijk erg makkelijk om veel meer BPM te betalen dan eigenlijk nodig is.

Vraag een gratis BPM indicatie aan om te weten wat de laagst haalbare BPM is voor jouw auto.

The post Een auto importeren? Dit zijn alle kosten waar je rekening mee moet houden. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-importeren-dit-zijn-alle-kosten-waar-je-rekening-mee-moet-houden/feed 0
Zijn importauto’s onbetrouwbaar? Een eerlijk antwoord van een import-experthttp://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zijn-importautos-onbetrouwbaar-een-eerlijk-antwoord-van-een-import-expert http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zijn-importautos-onbetrouwbaar-een-eerlijk-antwoord-van-een-import-expert#comments Tue, 07 Apr 2015 19:46:04 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11370 Zijn importauto’s onbetrouwbaar? Dat hangt er vanaf, sommige wel en sommige niet. Dit is de vraag die ik tientallen keren per dag krijg. We kennen allemaal de verhalen van teruggedraaide kilometerstanden en opgelapte schadeauto’s uit het buitenland. Meerdere keren zijn er autohandelaren in Nederland bij TROS Opgelicht en RADAR geweest. De bedrijven die hier aan [...]

The post Zijn importauto’s onbetrouwbaar? Een eerlijk antwoord van een import-expert appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Zijn importauto’s onbetrouwbaar? Dat hangt er vanaf, sommige wel en sommige niet.

Dit is de vraag die ik tientallen keren per dag krijg. We kennen allemaal de verhalen van teruggedraaide kilometerstanden en opgelapte schadeauto’s uit het buitenland.

Meerdere keren zijn er autohandelaren in Nederland bij TROS Opgelicht en RADAR geweest. De bedrijven die hier aan bod kwam hadden één ding met elkaar gemeen: ze verkochten geïmporteerde auto’s waar weinig van klopte. Teruggedraaide kilometerstanden en ex-schadeauto’s. Auto’s die hun geld zeker niet waard zijn en waar kopers alleen maar ongelukkig van werden.

Hier een voorbeeld een willekeurig autobedrijf dat recent in het nieuws geweest is:

Dalfsen Auto's bij tros opgelicht

Een en al narigheid. Ook hier gaat het weer om auto’s die door een handelaar zijn gekocht in Duitsland. De handelaar heeft de auto vervolgens teruggedraaid en geïmporteerd.

Zo koop je een betrouwbare importauto in Duitsland

Toch is het heel interessant om een importauto te kopen. De truc is dat je zélf direct in Duitsland een auto moet kopen. Zonder onnodige tussenkomst van een onbetrouwbare handelaar.

Dus wil je een betrouwbare importauto?

Zorg er dan voor dat je de auto zelf direct in Duitsland koopt. Je kunt dan precies zien hoe de auto onderhouden is, en wat de historie van de kilometerstand is.

Moeilijk? Nee, op deze occasionsites heb je zo een mooie BMW te pakken.

Importeer de auto zélf als je veel tijd hebt, of laat de auto voor je importeren door een gespecialiseerd bedrijf.

Conclusie

Importauto’s zijn niet per se onbetrouwbaar. Je moet geen geïmporteerde auto van een Nederlandse Marktplaats-handelaar kopen.

Er is echter niks mis met een jonge BMW bij een officiële dealer in Hamburg. Je krijgt de volledige historie erbij en de prijs/kwaliteitverhouding is veel beter dan in Nederland.

Toch spreek ik vaak mensen die “dezelfde BMW 335i van één jaar oud” gevonden hebben op Marktplaats, voor een lagere prijs dan de officiële BMW dealer in Duitsland. Ze kopen de “Marktplaats auto” ergens diep in Limburg en komen er na een paar weken achter dat ze een kat in de zak gekocht hebben.

Waar je bij de officiële BMW-dealer in Duitsland áltijd garantie krijgt. Kun je bij een handelaar in Nederland vaak fluiten naar de garantie.

Dus, wees slim en koop zélf een auto in Duitsland. Het liefst bij een officiële dealer. Vaak heeft de auto slechts 1 vorige eigenaar (in plaats van 7) en je ontvangt de volledige onderhoudshistorie. Daarnaast is de Duitse dealer verplicht om het gehele schadeverleden te vermelden.

The post Zijn importauto’s onbetrouwbaar? Een eerlijk antwoord van een import-expert appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zijn-importautos-onbetrouwbaar-een-eerlijk-antwoord-van-een-import-expert/feed 0
5 Redenen waarom je tijdens een Paasshow geen auto moet kopenhttp://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/5-redenen-waarom-je-tijdens-een-paasshow-geen-auto-moet-kopen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/5-redenen-waarom-je-tijdens-een-paasshow-geen-auto-moet-kopen#comments Thu, 02 Apr 2015 19:09:42 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11320 De Paasdagen staan weer voor de deur en veel autodealers houden een paasshow. Traditioneel worden er tijdens de paasdagen veel auto’s verkocht. Dit is raar, want Pasen is helemaal geen goede tijd om een nieuwe auto te kopen. Hier zijn 5 redenen waarom je tijdens Pasen beter geen nieuwe auto kunt kopen 1. Tijdens Pasen [...]

The post 5 Redenen waarom je tijdens een Paasshow geen auto moet kopen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
De Paasdagen staan weer voor de deur en veel autodealers houden een paasshow. Traditioneel worden er tijdens de paasdagen veel auto’s verkocht. Dit is raar, want Pasen is helemaal geen goede tijd om een nieuwe auto te kopen.

Hier zijn 5 redenen waarom je tijdens Pasen beter geen nieuwe auto kunt kopen

1. Tijdens Pasen zijn 87% van de auto’s duurder dan ze normaal zijn

Porsche Panamera

Autohandelaren stunten tijdens Paasshows altijd met hun prijzen. Tenminste zo lijkt het.
In realiteit zijn de auto’s tijdens Pasen juist duurder dan tijdens normale dagen.

Er is tijdens passen immers veel meer vraag naar auto’s. Mensen zijn vrij en hebben het idee een koopje te scoren. Uiteindelijk zijn de auto’s helemaal niet zo goedkoop, en in 87% van de gevallen zijn de auto’s juist duurder dan tijdens een gewoon weekend.

2. Je krijgt tijdens Pasen veel minder voor je oude auto

Tijdens Pasen is het bij de autodealers vaak gigantisch druk.

Verkopers maken hier slim gebruik van door mensen het idee te geven dat er veel kopers zijn (terwijl de meeste mensen liever kijken dan kopen.)

Daarom krijg je tijdens Pasen vaak een inruilbod dat zo’n 20% lager ligt dan wat jouw auto eigenlijk waard is. Nagenoeg iedereen trapt hier in omdat ze een idee hebben dat ze een fantastische deal krijgen.

3. Autodealers proberen tijdens Pasen van hun slecht verkoopbare auto’s af te komen

5 bak in 2015? Kom op.
Pasen is het ideale moment om incourante auto’s te verkopen.
Denk aan een Volkswagen Golf met een 5-bak i.p.v. 6, auto’s zonder cruisecontrol enzovoort.

Deze auto’s zijn later moeilijk te verkopen, of je krijgt er een slechte inruilprijs voor terug waardoor het hele voordeel in één klap verdwenen is.

4. De € 500,- extra Paasbonus is niks waard

Paasbonus auto paasdagen
Autoverkopers verhogen hun prijzen tijdens Pasen en geven vervolgens een extra paasbonus.
Vervolgens betaal je kosten rijklaar maken en andere kosten waarmee je de bonus zelf weer terugbetaald hebt.

5. Een uitgebreide proefrit is tijdens een paasshow vaak niet mogelijk

Proefrit maken auto kopen

Door de enorme drukte is het tijdens de paasshows vaak niet mogelijk om een proefrit te maken. Vaak moet je direct beslissen zonder dat je de auto zelf kunt testen.

Conclusie

Als je tijdens Pasen een auto wilt kopen, kijk dan vooraf wat de gemiddelde occasionprijs is. Vergelijk vervolgens zélf of de speciale actieprijs echt zo’n goede deal is.

Ga je een auto kopen van meer dan € 35.000,-? Dan kun je beter een auto (laten) importeren uit Duitsland. Prijzen liggen in Duitsland een stuk lager, daarnaast krijg je vaak een veel jongere auto met minder kilometers voor hetzelfde geld. Kijk eens op een van deze Duitse occasionsites en vraag een gratis kostenberekening aan.

The post 5 Redenen waarom je tijdens een Paasshow geen auto moet kopen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/5-redenen-waarom-je-tijdens-een-paasshow-geen-auto-moet-kopen/feed 0
Waarom JIJ geen auto uit Duitsland durft te importeren (….en waarom dit onzin is)http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/waarom-jij-geen-auto-uit-duitsland-durft-te-importeren-en-waarom-dit-onzin-is http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/waarom-jij-geen-auto-uit-duitsland-durft-te-importeren-en-waarom-dit-onzin-is#comments Mon, 30 Mar 2015 19:48:22 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11283 Je denkt dat alle importauto’s onbetrouwbare schadeauto’s zijn Partijen zoals de BOVAG in Nederland verspreiden graag spookverhalen over importauto’s. Waarom? De BOVAG wilt dat jij een auto in Nederland koopt (natuurlijk). Daarnaast hebben we de autohandelaren en dealers in Nederland. Het importeren van jonge occasions is tegenwoordig hun core-business . Zou een Nederlandse autohandelaar graag [...]

The post Waarom JIJ geen auto uit Duitsland durft te importeren (….en waarom dit onzin is) appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Je denkt dat alle importauto’s onbetrouwbare schadeauto’s zijn

Partijen zoals de BOVAG in Nederland verspreiden graag spookverhalen over importauto’s.
Waarom? De BOVAG wilt dat jij een auto in Nederland koopt (natuurlijk).

Daarnaast hebben we de autohandelaren en dealers in Nederland.
Het importeren van jonge occasions is tegenwoordig hun core-business .
Zou een Nederlandse autohandelaar graag willen dat jij zélf in Duitsland een BMW koopt? Die hij jou ook met € 5.000 winst kan verkopen?

Natuurlijk niet!

Je denkt dat het niet de moeite waard is

Een auto uit Duitsland halen?
Ja, dan moet er nog ontzettend veel BPM betaald worden zodat het verschil nihil is.

Dit is deels waar, je moet inderdaad BPM betalen.
Wat je waarschijnlijk niet weet is dat de BPM-wetgeving recent veranderd is. Dit maakt het mogelijk om veel minder BPM te betalen dan “vroeger”.

Natuurlijk zul je op een Volkswagen Golf van € 1.500 weinig besparen.
Echter als je in de markt bent voor een Audi Q5 van € 40.000,- kun je in veel gevallen gemiddeld zo’n € 5.000 – € 10.000 besparen.

Je denkt dat het ontzettend ingewikkeld is

Het kopen van een auto in Duitsland is makkelijk.

In veel gevallen hoef je geen Duits te spreken, en is het een kwestie van een proefrit maken en een verkoopcontract ondertekenen. Natuurlijk is het makkelijk als iemand voor jou de onderhandeling kan doen, zoals wij bijvoorbeeld bij het full-service pakket doen, maar dit kun je natuurlijk ook makkelijk zélf.

Zo kun je heel makkelijk zélf een auto uit Duitsland halen:

Om het mogelijk te maken om makkelijk zélf een auto te importeren heb ik het doe-het-zelf importpakket ontworpen, waarmee je tegen een laag bedrag zélf een auto uit Duitsland kunt importeren.

In het pakket zit namelijk o.a.: tijdelijke transportkentekenplaten (zelf de auto naar huis rijden), de laagste BPM aangifte (met acceptatiegarantie) een importhandleiding en een afspraak bij de RDW.

Maak je je zorgen of de papieren van de auto wel in orde zijn?
Wij controleren altijd de autopapieren, zodat je zeker weet dat je geen kat in de zak koopt.

Je denkt dat je geen garantie krijgt op een Duitse auto

Het nummer één spookverhaal van Nederlandse autohandelaren is dat je geen garantie krijgt op een auto uit Duitsland.

Hier is weinig van waar. De fabrieksgarantie op Europese auto’s is in elk Europees land geldig.
Je hoeft geen moeilijke trucs uit te halen om de garantie in Nederland te gebruiken.

Je kunt jouw in Duitsland gekochte auto gewoon bij de Nederlandse dealer onder de garantievoorwaarden laten repareren.

Is de fabrieksgarantie verlopen? Maak je geen zorgen, de zogenaamde “merkdealer-garantie” is vaak ook in Nederland geldig.

In ieder geval voor alle grote merken zoals: BMW, Audi, Volkswagen, Seat, Porsche, Skoda, Land Rover enzovoort.

Voorbeeld Das Welt-garantie (Volkswagen)
Das Welt Garantie Volkswagen

Conclusie

Een jonge occasion in Nederland kopen is geen goed idee, want je betaalt te veel.
Zelf een occasion in Duitsland kopen scheelt je (als het goed is) minimaal een paar duizend euro.

Als je slim bent profiteer je (net als de autohandelaren en een aantal Nederlanders) van de Duitse automarkt. Tenminste, als je veel meer auto voor je geld wilt hebben! Hier begin je.

The post Waarom JIJ geen auto uit Duitsland durft te importeren (….en waarom dit onzin is) appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/waarom-jij-geen-auto-uit-duitsland-durft-te-importeren-en-waarom-dit-onzin-is/feed 0
Hier is de 2016 BMW 7-serie die je eigenlijk nog helemaal niet mocht zien [Oeps]http://www.automotiveimport.nl/auto-nieuws/hier-is-de-2016-bmw-7-serie-die-je-eigenlijk-nog-helemaal-niet-mocht-zien-oeps http://www.automotiveimport.nl/auto-nieuws/hier-is-de-2016-bmw-7-serie-die-je-eigenlijk-nog-helemaal-niet-mocht-zien-oeps#comments Sun, 29 Mar 2015 15:20:39 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11274 Wat zullen ze balen op het hoofdkantoor van BMW in München. Lang voordat de nieuwe BMW 7-serie uitkomt zijn de eerste foto’s van een BMW 730d al gelekt. Foto’s zonder camouflage-stickers gelekt Nee, dit keer geen onhandige camouflagefoto’s. Maar de auto in vol ornaat, helemaal zoals-ie in 2016 op de markt gaat komen.

The post Hier is de 2016 BMW 7-serie die je eigenlijk nog helemaal niet mocht zien [Oeps] appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Wat zullen ze balen op het hoofdkantoor van BMW in München. Lang voordat de nieuwe BMW 7-serie uitkomt zijn de eerste foto’s van een BMW 730d al gelekt.

Foto’s zonder camouflage-stickers gelekt

Nee, dit keer geen onhandige camouflagefoto’s. Maar de auto in vol ornaat, helemaal zoals-ie in 2016 op de markt gaat komen.

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

2016 BMW 730d

The post Hier is de 2016 BMW 7-serie die je eigenlijk nog helemaal niet mocht zien [Oeps] appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/auto-nieuws/hier-is-de-2016-bmw-7-serie-die-je-eigenlijk-nog-helemaal-niet-mocht-zien-oeps/feed 0