Auto importeren Duitsland | Automotive import http://www.automotiveimport.nl Auto importeren uit Duitsland? BPM Berekenen? Wij helpen bij het importeren van uw nieuwe Duitse auto van A tot Z. Automotive import Amsterdam. Thu, 20 Nov 2014 17:26:51 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0.1 Importauto kopen? 4 redenen waarom je de Nederlandse autohandelaar moet overslaan. http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/importauto-kopen-4-redenen-waarom-je-de-nederlandse-autohandelaar-moet-overslaan http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/importauto-kopen-4-redenen-waarom-je-de-nederlandse-autohandelaar-moet-overslaan#comments Wed, 12 Nov 2014 21:33:33 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10021 Een geïmporteerde auto? Grote kans dat je aan teruggedraaide kilometerstanden en louche autohandelaren denkt. Ik geef je groot gelijk! Autohandelaren in Nederland frauderen massaal met kilometerstanden van geïmporteerde auto’s. Waarom? Omdat het ze zo ontzettend makkelijk gemaakt wordt. Onder andere door de RDW. Daarnaast kunnen ze in Nederland rustig hun gang gaan omdat er vrij [...]

The post Importauto kopen? 4 redenen waarom je de Nederlandse autohandelaar moet overslaan. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Een geïmporteerde auto? Grote kans dat je aan teruggedraaide kilometerstanden en louche autohandelaren denkt.

Ik geef je groot gelijk!

Autohandelaren in Nederland frauderen massaal met kilometerstanden van geïmporteerde auto’s.

Waarom?

Omdat het ze zo ontzettend makkelijk gemaakt wordt. Onder andere door de RDW. Daarnaast kunnen ze in Nederland rustig hun gang gaan omdat er vrij weinig aan gedaan wordt.

1. Zelf een auto in Duitsland kopen levert veel meer voordeel op

Zelf een auto in Duitsland kopen moet veel goedkoper zijn dan een geïmporteerde auto in Nederland kopen. De handelaar moet er zelf natuurlijk ook nog wat aan verdienen.

Daarnaast is het kopen van een auto in Duitsland peanuts.

Zoals je wellicht weet ben ik een groot voorstander van Duitse auto’s en autoverkopers.

Dit is waarom:

Als er iets degelijk en betrouwbaar is, is het de officiële BMW/Mercedes-Benz/Volkswagen/Porsche/Audi dealer in Duitsland. Problemen met teruggedraaide kilometerstanden komen nauwelijks voor, terwijl het in Nederland schering en inslag is.

Daarnaast zijn een aantal zaken in Duitsland gewoon beter geregeld.

Onjuiste kilometerstand op de factuur?
De autoverkoper kan strafrechtelijk vervolgd worden.

Heeft de auto schade gehad, en wordt de auto zonder schadeverleden (=Unfallfrei) verkocht?
De Duitse autoverkoper kan wederom strafrechtelijk vervolgd worden.

In Nederland komen foute autohandelaren makkelijk weg met dit soort zaken.

2. Een auto met meer opties voor hetzelfde geld als een “kale” in Nederland

In Duitsland staan op dit moment ruim 1.500.000 auto’s te koop. De kans is groot dat je in Duitsland een auto kunt vinden die veel luxueuzer is uitgevoerd dan de auto’s die in Nederland worden aangeboden.

Duitse auto’s zitten vaak vol met opties. In Nederland betaal je vaak de hoofdprijs voor een auto met een panoramadak en lederen bekleding.

3. Duitsland kent “slechts” 19% BTW. Nederland 21%.

Koop je een gebruikte auto in Duitsland? Dan betaal je netjes de BTW á 19% in Duitsland. In Nederland geldt het tarief van 21%.

Deze 2% BTW-verschil levert je waarschijnlijk een paar honderd euro voordeel op.

4. De restwaarde.

Stel je voor dat je twee auto’s kunt kopen. De auto’s zijn qua uitvoering, kilometerstand, leeftijd geheel gelijk.

Er is echter één verschil.

Auto 1 is gekocht bij een onbekende handelaar ergens in Nederland, er is alleen een vage aankoopfactuur aanwezig.

De vorige eigenaar van auto 2 heeft zijn auto direct bij de officiële Mercedes-Benz dealer in Duitsland gekocht, en heeft hier alle rekeningen nog van.

Auto 1 is gekocht bij een onbekende handelaar ergens in Nederland.

Welke auto is meer waard? Juist, de auto die direct bij de Duitse dealer gekocht is.

Luie mensen hebben de slechtste deal

Natuurlijk is het makkelijker om een auto in Nederland te kopen. Ik span me liever iets meer in voor een goede, betrouwbare auto met een duidelijke historie van een officiële dealer. Ook als de auto’s uiteindelijk ongeveer even duur zijn.

Maar goed, ik spreek vaak genoeg mensen die kunnen kiezen tussen een Duitse dealerauto (met garantie), of een auto van een schimmige Marktplaats-handelaar.

“Ja, maar de auto’s zijn even duur!”

Vervolgens kiezen ze voor de auto van de geheel onbekende Marktplaats-handelaar.
Ik snap het niet.

The post Importauto kopen? 4 redenen waarom je de Nederlandse autohandelaar moet overslaan. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/importauto-kopen-4-redenen-waarom-je-de-nederlandse-autohandelaar-moet-overslaan/feed 0
De allergrootste fout die 95% van de mensen maakt bij het importeren van een auto http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/de-grootste-fout-die-mensen-maken-bij-het-importeren-van-een-auto http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/de-grootste-fout-die-mensen-maken-bij-het-importeren-van-een-auto#comments Sun, 09 Nov 2014 15:12:54 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9995 Het is zo ver, je hebt je nieuwe Duitse bolide op de stoep staan. Een Duitse Jahreswagen met luttele kilometers op de teller, vol met opties voor een prijs die de Nederlandse dealer nooit kan verslaan. Je boekt een afspraak in bij de RDW, en je bezoekt de website van de Belastingdienst om de BPM [...]

The post De allergrootste fout die 95% van de mensen maakt bij het importeren van een auto appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Het is zo ver, je hebt je nieuwe Duitse bolide op de stoep staan. Een Duitse Jahreswagen met luttele kilometers op de teller, vol met opties voor een prijs die de Nederlandse dealer nooit kan verslaan.

Je boekt een afspraak in bij de RDW, en je bezoekt de website van de Belastingdienst om de BPM te berekenen. Kom je er niet uit? Dan bel je de Belastingtelefoon.

Hier gaat ongeveer iedereen de mist in.

Waarom?

Je maakt de grootste fout die je kunt maken: je berekent de BPM op de manier zoals de belastinginspecteur ‘t het liefst ziet.

BPM besparen met een berekening o.b.v. marktwaarde

Heb je een idee wat de auto werkelijk waard is? Ik moet je teleurstellen, de kans is groot dat jouw auto veel minder waard is dan wat je er voor betaald hebt.

Dit komt omdat ik de handelsinkoopwaarde bedoel. Dit is de waarde waarvoor een handelaar de auto van een particulier inkoopt.

Oftewel: het bedrag dat een handelaar op de auto zou bieden als je hem direct na import weer zou verkopen.

Iedereen die wel eens een auto ingeruild heeft weet dat het bedrag dat je terugkrijgt altijd bijzonder laag is. Dat is balen natuurlijk, maar voor de BPM is het goed nieuws!

Waarom? Nou, het is sinds enkele jaren mogelijk om de BPM af te schrijven op basis van de handelsinkoopwaarde.

Wat raadt de Belastingdienst aan, en waarom is jouw methode beter?

De Belastingdienst werkt standaard met de forfaitaire afschrijvingstabel. Dit betekent dat het afschrijvingspercentage alleen afhankelijk is van de leeftijd van jouw auto.

Het maakt niet uit of het een Fiat Panda of Maserati Quattroporte is, als ze even oud zijn schrijven ze evenveel af. Dit is natuurlijk de grootste onzin ever. Een nieuwe Maserati verliest z’n waarde harder dan een aandeel Enron

Oké, duidelijk. Maar hoe bepaal ik de handelsinkoopwaarde van mijn importauto?

Er zijn twee mogelijkheden:

1. Je gebruikt een koerslijst om de gemiddelde handelsinkoopwaarde van jouw auto aan te tonen
Een koerslijst geeft de gemiddelde waarde van de auto weer op basis van leeftijd, kilometerstand, opties, kleur. Bij aangifte op basis van een koerslijst is het niet mogelijk om waardeverminderende zaken anders dan een hoge kilometerstand mee te nemen.

2. Je laat een BPM-taxatierapport opstellen om de exacte handelsinkoopwaarde te bepalen
Een taxatierapport voor de BPM is de meest nauwkeurige waarde die je je kunt bedenken.

Een taxatierapport geeft ruimte om alle waardeverminderende zaken mee te nemen in de waardebepaling.
Denk hierbij aan achterstallig onderhoud, overmatige steenslag, krassen, deuken etcetera.

BPM-aangifte op basis van een taxatierapport levert vaak het grootste voordeel op. Dit kan al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s ten opzichte van de uitkomst van de belastingtabel.

De laagst-haalbare BPM berekenen, dat is onze expertise. Benieuwd hoeveel voordeel wij kunnen behalen? Vraag geheel vrijblijvend een gratis BPM indicatie aan.

The post De allergrootste fout die 95% van de mensen maakt bij het importeren van een auto appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/de-grootste-fout-die-mensen-maken-bij-het-importeren-van-een-auto/feed 0
Een auto buiten de EU kopen? Zo zit het met de invoerrechten en BTW http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-buiten-de-eu-kopen-zo-zit-het-met-de-invoerrechten-en-btw http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-buiten-de-eu-kopen-zo-zit-het-met-de-invoerrechten-en-btw#comments Sun, 09 Nov 2014 10:45:40 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9962 Steeds meer mensen kiezen ervoor om buiten Europa een auto te kopen. Zo kun je een exclusieve Ferrari in Japan kopen of een Ford Mustang uit Amerika. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het kopen van een auto in Amerika of Japan niet moeilijk is. Via de diverse autosites vind je in no-time de [...]

The post Een auto buiten de EU kopen? Zo zit het met de invoerrechten en BTW appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Steeds meer mensen kiezen ervoor om buiten Europa een auto te kopen. Zo kun je een exclusieve Ferrari in Japan kopen of een Ford Mustang uit Amerika.

Uit ervaring kan ik je vertellen dat het kopen van een auto in Amerika of Japan niet moeilijk is. Via de diverse autosites vind je in no-time de gewenste auto.

De makkelijke aankoop zorgt er helaas nog wel eens voor dat mensen een auto kopen zonder dat ze er van op de hoogte zijn dat er nog invoerrechten en BTW betaald moeten worden.

Dus, hoe weet je welke belastingen je moet betalen bij een auto van buiten de EU? En hoe hoog het percentage invoerrechten is dat je moet betalen? Ik ga je het in dit artikel vertellen.

BTW betalen bij invoer van buiten de EU

Koop je een auto buiten de EU, bijvoorbeeld in Amerika, en verscheep je deze naar Nederland? Dan ben je verplicht Nederlandse BTW te betalen bij invoer.

Het percentage voor ongeveer alle auto’s is 21% over de Douanewaarde van de auto.
Veel mensen denken (geheel onterecht) dat ze BTW moeten betalen over de nieuwwaarde van de auto.

Dit is niet het geval!

Je betaalt BTW over de Douanewaarde van de auto, meestal ligt dit ongeveer gelijk aan de handelswaarde of het bedrag waarvoor je de auto gekocht hebt.

Om naheffingen en boetes van zowel Douane als de Belastingdienst te vermijden, is het van belang dat je altijd de juiste douanewaarde vaststelt. Hiermee voorkom je tevens dat je teveel invoerrechten betaalt.

Ben je niet zeker wat de juiste Douanewaarde van het voertuig is? Neem dan contact met ons op om vooraf de juiste waarde te laten bepalen. Tenminste, als je gedoe bij de Douane wilt voorkomen.

Invoerrechten betalen bij invoer buiten de EU

Naast de BTW betaal je ook invoerrechten. De invoerrechten voor auto’s zijn meestal 10% en wordt berekend over de Douanewaarde (factuurwaarde+transportkosten).

Het is belangrijk dat je vooraf de juiste Douanewaarde laat bepalen, daarnaast zijn er mogelijkheden om een vrijstelling voor de invoerrechten te krijgen.

Wat is de Douanewaarde van mijn auto?

In eerste instantie is de Douanewaarde altijd de factuurprijs + transportkosten.

In het geval dat de Douane denkt dat de factuurwaarde niet de juiste waarde van het voertuig is, zal de Douane een andere manier hanteren om de juiste Douanewaarde te berekenen.

Voorbeeldberekening

Peter importeert een BMW 7-serie uit China voor (omgerekend) EUR 50.000. Deze auto wordt in een container per schip naar Rotterdam vervoert. De kosten voor het transport over zee zijn in totaal EUR 2.500. Voor het transport van Rotterdam naar Amsterdam, waar Peter is gevestigd, wordt EUR 250 in rekening gebracht door het transportbedrijf.

De invoerrechten bedragen 10% van de douanewaarde. De omzetbelasting is 21%.

De berekening van de douanewaarde is in dit voorbeeld:
Factuurprijs: EUR 50.000
Vervoer over zee: EUR 2.500
—————————– +

Douanewaarde EUR 52.500

10% invoerrechten over Douanewaarde: EUR 5.250
Vervoer vanaf haven: EUR 250
—————————– +

Grondslag voor de BTW: EUR 58.000

21% BTW over BTW-grondslag: EUR 12.180
—————————– +

Totaalbedrag incl. BTW en invoerrechten: EUR 70.180

Betaal niet onnodig teveel invoerrechten of BTW. Zoals eerder aangegeven is het belangrijk om de juiste Douanewaarde te bepalen, aangezien dit de grondslag is waarover je belasting betaalt.

Daarnaast kun je in aanmerking komen voor diverse vrijstellingen, ook is het mogelijk om een auto via een land met een lager BTW tarief in te voeren.

Neem contact op met Marco Nieuwenhuizen van Automotive import om te bespreken hoe je zo voordelig mogelijk een auto van buiten de EU kunt importeren in Nederland.

The post Een auto buiten de EU kopen? Zo zit het met de invoerrechten en BTW appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-buiten-de-eu-kopen-zo-zit-het-met-de-invoerrechten-en-btw/feed 0
Voor deze prijs importeer je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/voor-deze-prijs-importeer-je-een-van-de-autos-uit-fast-furious-7 http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/voor-deze-prijs-importeer-je-een-van-de-autos-uit-fast-furious-7#comments Sun, 02 Nov 2014 16:39:12 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9927 Het is bijna zover, de release van de nieuwe “The Fast and the Furious 7″ in Nederland. Heb je genoeg van je Volkswagen Passat en wil je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 hebben? Voor deze prijzen kun je er één kopen, en sommige auto’s zijn beter betaalbaar dan je [...]

The post Voor deze prijs importeer je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Het is bijna zover, de release van de nieuwe “The Fast and the Furious 7″ in Nederland.
Heb je genoeg van je Volkswagen Passat en wil je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 hebben?

Voor deze prijzen kun je er één kopen, en sommige auto’s zijn beter betaalbaar dan je denkt.

Audi R8 4.2 FSI quattro € 61.500

Audi R8 te koop in Duitsland

Bugatti Veyron € 935.000

Bugatti Veyron te koop in Duitsland

Ferrari 458 Italia: € 144.900

Ferrari 458 Italia

Nissan GT-R € 42.900

Nissan GTR importeren

Aston Martin DB9 € 55.000

Aston Martin DB9

De nieuwe trailer nog niet gezien?

The post Voor deze prijs importeer je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/voor-deze-prijs-importeer-je-een-van-de-autos-uit-fast-furious-7/feed 0
Een auto in Duitsland kopen? Volg deze 4 tips om een hoop geld te besparen op je nieuwe auto. http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-duitsland-kopen-deze-4-tips-helpen-jou-een-hoop-geld-besparen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-duitsland-kopen-deze-4-tips-helpen-jou-een-hoop-geld-besparen#comments Sun, 02 Nov 2014 13:17:04 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9900 Als je op het idee gebracht bent om een auto in Duitsland aan te schaffen, dan ben je op de goede weg om duizenden euro’s te besparen. Auto’s zijn in Duitsland namelijk een stuk goedkoper dan in Nederland, en het importeren is tegenwoordig ook niet moeilijk meer. In 2 weken is alles geregeld, en heb [...]

The post Een auto in Duitsland kopen? Volg deze 4 tips om een hoop geld te besparen op je nieuwe auto. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als je op het idee gebracht bent om een auto in Duitsland aan te schaffen, dan ben je op de goede weg om duizenden euro’s te besparen.

Auto’s zijn in Duitsland namelijk een stuk goedkoper dan in Nederland, en het importeren is tegenwoordig ook niet moeilijk meer. In 2 weken is alles geregeld, en heb je de auto op Nederlands kenteken.

Volg deze 4 tips om zoveel mogelijk voordeel te behalen op je importauto.

Tip 1: Gebruik meerdere Duitse occasionsites tijdens je zoektocht

Gebruik altijd meerdere occasionsites om naar een mooie Duitse Jahreswagen te zoeken. Sommige dealers gebruiken slechts één van deze sites om hun auto’s te adverteren.

Ik heb op deze pagina een aantal van de grootste occasionsites verzameld.

Link: belangrijkste occasionsites van Duitsland

Tip 2: Onderhandel ALTIJD over de prijs

Als je bankrekening je lief is onderhandel je altijd over de prijs. Ook als de autoverkoper vooraf aangeeft dat de prijs niet onderhandelbaar is.

Ik krijg ontzettend veel mensen op mijn kantoor die een auto gekocht hebben zonder te onderhandelen. Zonde, want je kunt meestal minimaal € 500,- korting krijgen op een auto.

Als ik voor een klant een auto in Duitsland uitzoek, dan onderhandel ik altijd over de prijs. Geloof mij, alle dealers geven vooraf aan dat de prijs “niet onderhandelbaar” is. Een paar minuten later is de prijs gedaald met € 500,-.

Tip 3: Bereken de BPM op alle mogelijke manieren

Ik blijf het herhalen: Als je een mooie occasion in Duitsland koopt voor een mooie prijs, zorg er dan altijd voor dat je alle methoden gebruikt om de BPM te berekenen.

Er zijn namelijk meerdere berekeningsmethoden dan de belastingdienst uitlegt als je ze belt. De medewerkers van de Belastingdienst zijn erg hulpvaardig in het uitleggen van de manier die de Belastingdienst zoveel mogelijk BPM oplevert.

Van de tegenbewijsregeling zijn de belastingdienst-medewerkers zogenaamd “niet op de hoogte”. Deze methode kan je enkele honderden tot duizenden euro’s BPM besparen.

Vraag hier een gratis BPM indicatie aan, inclusief te behalen voordeel.

Tip 4: Zorg dat je goed voorbereid bent voordat je op pad gaat

Zelf een auto in Duitsland ophalen?
Zorg ervoor dat je vooraf goede tijdelijke transportkentekenplaten meeneemt om zonder zorgen een auto terug te rijden naar Nederland.

Daarnaast moet je minimaal een WA-verzekering voor de auto afsluiten. Regel dit voordat je de auto op gaat halen. Je kunt de auto op het tijdelijke transportkenteken (importpakket 1) of op het chassisnummer van de auto verzekeren.

Let op: Tijdelijke Duitse kentekenplaten zijn verboden in Nederland. Hier staan hoge boetes in de vorm van belasting-naheffingen op. Deze boetes kunnen oplopen tot duizenden euro’s.

Neem vooraf contact met ons op om te controleren of je alles goed geregeld hebt.

The post Een auto in Duitsland kopen? Volg deze 4 tips om een hoop geld te besparen op je nieuwe auto. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-duitsland-kopen-deze-4-tips-helpen-jou-een-hoop-geld-besparen/feed 0
Wiebes: We gaan het gebruik van BPM-taxatierapporten bij import kapot maken http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/bpm-2015-taxatierapport-wiebes http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/bpm-2015-taxatierapport-wiebes#comments Sat, 01 Nov 2014 18:33:27 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9860 Iedereen heeft het over de bijtelling, hier een procentje meer, daar een procentje minder. Bijna niemand heeft het over de plannen om de tegenbewijsregeling voor de BPM sterk te versoberen. Deze regeling is belangrijk als je een auto koopt in het buitenland en voordelig wilt importeren. Zoals het er nu uitziet wilt de overheid het [...]

The post Wiebes: We gaan het gebruik van BPM-taxatierapporten bij import kapot maken appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Iedereen heeft het over de bijtelling, hier een procentje meer, daar een procentje minder.

Bijna niemand heeft het over de plannen om de tegenbewijsregeling voor de BPM sterk te versoberen. Deze regeling is belangrijk als je een auto koopt in het buitenland en voordelig wilt importeren.

Zoals het er nu uitziet wilt de overheid het gebruik van BPM-taxatierapporten beperken tot schadeauto’s.

Een citaat uit het Belastingplan 2015:

“Momenteel heeft een belastingplichtige bij de import van een gebruikte personenauto, gebruikt
motorrijwiel of een gebruikte bestelauto voor de vaststelling van het te betalen bedrag aan BPM ter zake van de registratie van het betrokken voertuig, de keuze tussen het gebruik van een forfaitaire tabel, een algemeen toegepaste koerslijst of een taxatierapport.

In sommige gevallen waarin voor de waardebepaling gebruik is gemaakt van taxatierapporten bestaat een sterke indicatie dat gebruikte voertuigen te laag worden getaxeerd doordat de afwaardering in verband met schade op een te hoog niveau wordt vastgesteld of doordat schade wordt gefingeerd, met als gevolg dat voor die gebruikte voertuigen een te lage BPM is geheven. bron: Belastingplan 2015 (PDF, 962 kB)

Hierdoor wordt het startschot weer gegeven voor de never-ending discussie wat “normale” gebruikssporen zijn. Waarbij de Belastingdienst auto’s met flinke deuken en krassen doodleuk bestempeld als “schadevrije auto’s” en wij hier hard tegenin gaan voor onze klanten.

Waarom hoor ik niets over deze aanstaande BPM aanpassingen?

Omdat het gros van de auto-importeurs geen idee hebben waar ze mee bezig zijn en de relevante wetgeving en jurisprudentie niet in de gaten houden.

De Belastingdienst probeert de BPM tegenbewijsregeling drastisch in te perken, en gooit hier een heel erg zoet sausje overheen om de bittere smaak te maskeren.

Let op de volgende zinnen:

De reguliere importbranche heeft aangegeven de ongewenste praktijk van te lage taxatiewaarden en te lage BPM-betalingen als ernstige concurrentieverstoring te ervaren. Ook het kabinet wil de eerlijke ondernemer beschermen tegen mogelijke misbruikpraktijken van anderen.

Allereerst hebben we het over de “reguliere importbranche”. Hieronder vallen partijen zoals PON. PON heeft inderdaad last van grijze-import, PON wilt nieuwe auto’s verkopen.

PON heeft een hekel aan Nederlanders die zélf een auto in Duitsland kopen en deze (veel goedkoper) importeren.

“Eerlijke ondernemers”

Hierbij moet je denken aan de ondernemers die het zelf niet aandurven om auto’s te importeren. Dit zijn meestal de hopeloos verouderde BOVAG-autobedrijven.

Bedrijven die voor een BMW 3-serie met 250.000KM nog € 25.000 vragen.
De werkelijkheid is dat deze bedrijven gigantisch geschrokken zijn van het aantal mensen dat gewoon zélf in Duitsland een auto koopt. Ondertussen doen ze niks om hun eigen businessmodel te wijzigen, en klagen ze bij de BOVAG dat ze niet kunnen concurreren.

De BOVAG probeert al jaren de automarkt te verstoren, ook in deze aanstaande BPM wijziging heeft de BOVAG een rol gespeeld.

“Daarnaast wordt de mogelijkheid gecreëerd om bij ministeriële regeling nadere voorwaarden te stellen aan een taxatierapport dat gebruikt kan worden voor de waardebepaling van de hierboven genoemde categorieën voertuigen. Deze nadere voorwaarden zijn het resultaat van nauw overleg met de BOVAG.”

Waarom je je nergens druk over hoeft te maken

De Belastingdienst krijgt het nóóit voor elkaar om beschadigde auto’s als onbeschadigd te belasten (hoewel ze dit wel graag zouden willen).

Dit is in strijd met het EU-recht en zal niet standhouden bij de rechter. Uitwassen die frauderen met taxatierapporten zullen het waarschijnlijk een stuk moeilijker krijgen. Deze groep is echter zéér klein.

Natuurlijk zullen er inspecteurs zijn die gewoon naheffingen opleggen, deze naheffingen zullen echter zeer makkelijk van tafel geveegd worden.

The post Wiebes: We gaan het gebruik van BPM-taxatierapporten bij import kapot maken appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/bpm-2015-taxatierapport-wiebes/feed 0
Leaseauto de deur uit? 3 Redenen waarom je een auto in Duitsland moet kopen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/leaseauto-de-deur-uit-3-redenen-waarom-je-een-auto-duitsland-moet-kopen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/leaseauto-de-deur-uit-3-redenen-waarom-je-een-auto-duitsland-moet-kopen#comments Sat, 01 Nov 2014 13:15:10 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9845 Als het je ontgaan is dat de bijtellingstarieven voor leaseauto’s met wel 50% verhoogd gaan worden in 2016, dan leef je waarschijnlijk onder een steen. Dit maakt het voor veel zakelijke rijders een stuk minder interessant om een nieuwe auto te leasen. Een plug-in hybride gaat van 7% bijtelling naar ruim 15% bijtelling. Bij Automotive [...]

The post Leaseauto de deur uit? 3 Redenen waarom je een auto in Duitsland moet kopen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als het je ontgaan is dat de bijtellingstarieven voor leaseauto’s met wel 50% verhoogd gaan worden in 2016, dan leef je waarschijnlijk onder een steen.

Dit maakt het voor veel zakelijke rijders een stuk minder interessant om een nieuwe auto te leasen. Een plug-in hybride gaat van 7% bijtelling naar ruim 15% bijtelling.

Bij Automotive import zien we steeds meer ex-leasers die zelf een auto aanschaffen. Gezien het belastingvoordeel op importauto’s kiezen ze steeds vaker voor een importauto in Duitsland.

Een auto met de “kop eraf” kopen, scheelt je een hoop geld

In Nederland worden deze auto’s vaak “voorraadauto’s” genoemd. In Duitsland zijn het de Jahreswagen-modellen. Dit zijn auto’s van maximaal één jaar oud, met maximaal zo’n 10.000KM op de teller.

Hoewel de voorraadauto’s in Nederland bijna net zo duur zijn als een nieuwe auto, is het verschil in prijs in Duitsland gigantisch.

Aangezien een nieuwe auto na een paar maanden al snel 30-40% afschrijft, is het mogelijk om een soortgelijk voordeel te behalen.

Groot Belastingvoordeel op een auto uit Duitsland

Koop je een auto in Duitsland, dan kun je gebruikmaken van een aantal belastingvoordelen.

Voordeel op de BTW

Duitsland heeft een lager BTW tarief, namelijk 19%. In Nederland betaal je 21% BTW. Koop je een gebruikte auto in Duitsland, dan hoef je niet nogmaals 21% BTW af te dragen in Nederland. Je hebt de BTW (19%) immers al in Duitsland voldaan.

Voordeel op de BPM

Op de BPM wordt het meeste voordeel behaald. Tegenwoordig is het mogelijk om de BPM te verminderen met de werkelijke afschrijving van de auto.

Koop je dus een BMW van een jaar oud, met een originele BPM van € 10.000,- (bij aanschaf nieuwe auto). Dan betaal je over een import-bmw van 6 maanden oud en 7.000KM op de teller nog maar € 7.000 BPM bij een afschrijving van 30%.

Duitsland heeft een gigantisch aanbod aan jonggebruikte auto’s

Zoek je een BMW 5-serie, Audi A6/A8 of een andere willekeurige Duitse auto? Dan kun je deze in Duitsland in bijna elke mogelijke configuratie vinden.

Zie onderstaande screenshot van Mobile.de (de grootste Duitse autosite)
Het aanbod in Duitsland is werkelijk gigantisch, dagelijks komen er tientallen nieuwe BMW 5-series bij.

Zoek je een BMW 5-serie diesel van maximaal 1-2 jaar oud? Dan kun je in Duitsland kiezen uit zo’n 4.800 auto’s.
BMW 5-serie op Mobile.de

Doe je je leaseauto de deur uit? En rijd je graag in een premium auto?
Dan ben je een dief van je eigen portemonnee als je je volgende auto in Nederland koopt.
Je kunt in Duitsland áltijd een betere deal scoren.

Geloof je het niet? Zie hier berichten van o.a. Elsevier en Z24.nl over de record-aantallen importauto’s die er elk jaar geïmporteerd worden.

The post Leaseauto de deur uit? 3 Redenen waarom je een auto in Duitsland moet kopen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/leaseauto-de-deur-uit-3-redenen-waarom-je-een-auto-duitsland-moet-kopen/feed 0
BPM regeling 2015: De Belastingdienst gaat de BPM weer fors verhogen, dit moet je weten! http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/bpm-regeling-2015-de-belastingdienst-gaat-de-bpm-weer-fors-verhogen-dit-moet-je-weten http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/bpm-regeling-2015-de-belastingdienst-gaat-de-bpm-weer-fors-verhogen-dit-moet-je-weten#comments Sat, 25 Oct 2014 11:17:23 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9806 Wil je in 2015 BPM vrij rijden? Dan moet je een Tesla kopen. De Belastingdienst gooit in 2015 immers de BPM weer omhoog. Dit betekent dat auto’s die een eerste toelating hebben in 2015 nóg zwaarder belast gaan worden. Uit anonieme bronnen binnen de Belastingdienst heb ik vernomen dat de belastinginspecteurs dit eind December vieren [...]

The post BPM regeling 2015: De Belastingdienst gaat de BPM weer fors verhogen, dit moet je weten! appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Wil je in 2015 BPM vrij rijden? Dan moet je een Tesla kopen.

De Belastingdienst gooit in 2015 immers de BPM weer omhoog. Dit betekent dat auto’s die een eerste toelating hebben in 2015 nóg zwaarder belast gaan worden.

Uit anonieme bronnen binnen de Belastingdienst heb ik vernomen dat de belastinginspecteurs dit eind December vieren met een uitgebreid diner. Belastinginspecteurs doen namelijk niets liever dan zoveel mogelijk belasting heffen.

Dit zijn de BPM tarieven in 2015

Kort gezegd berekent de Belastingdienst de BPM op basis van de gecombineerde co2 uitstoot. Per gram co2 betaal je een X bedrag.

Hier zie je de tarieven:

BPM tarief 2015: co2 heffing

Waar we in 2014 nog de belastingvrije schijf kende van 88 gr/km (benzine) en 70 gr/km (diesel) is deze BPM-vrije grens in 2015 geheel afgeschaft.

Dit betekent dat alle auto’s in 2015 nog zwaarder belast zullen worden. Behalve de auto’s zonder CO2 uitstoot (hallo Tesla!).

Ja, maar ik wil graag een stuk minder BPM betalen!

Dat kan, als je slim bent koop je geen nieuwe auto in Nederland, maar een hele jonge gebruikte Jahreswagen in Duitsland.

Je verslaat de Belastingdienst dan, want de auto wordt na 3.000KM als “tweedehands” aangemerkt voor de BPM. In veel gevallen kun je de BPM dan al met een behoorlijk percentage afschrijven!

De Belastingdienst kan hier niks aan doen, daar dit geheel legaal is. Het enige doel dat de Belastingdienst ook in 2015 heeft, is mensen zo bang mogelijk te maken voor het importeren van een auto.

Oké, hoe kan ik de Belastingdienst een hak zetten?

Wil je de Belastingdienst een hak zetten? Overweeg dan de import van een jonge occasion uit Duitsland.

Daarnaast is het verstandig om deze post zo vaak mogelijk te delen.
De Belastingdienst probeert namelijk samen met de BOVAG en ANWB mensen zo bang mogelijk te maken voor importauto’s.

The post BPM regeling 2015: De Belastingdienst gaat de BPM weer fors verhogen, dit moet je weten! appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/bpm-regeling-2015-de-belastingdienst-gaat-de-bpm-weer-fors-verhogen-dit-moet-je-weten/feed 0
Auto importeren met BPM tegenbewijs: Dit is wat de Belastingdienst geheim probeert te houden http://www.automotiveimport.nl/bpm-berekenen/auto-importeren-met-bpm-tegenbewijs-dit-wat-de-belastingdienst-geheim-probeert-te-houden http://www.automotiveimport.nl/bpm-berekenen/auto-importeren-met-bpm-tegenbewijs-dit-wat-de-belastingdienst-geheim-probeert-te-houden#comments Fri, 24 Oct 2014 23:37:36 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9786 Nederland behoort tot de top 3 binnen Europa als het gaat om de belasting op auto’s. Hoge bijtellingspercentages, de BPM en de forse wegenbelasting. Als autobezitter in Nederland moet je aardig wat (extra) geld spenderen als je een luxe auto wilt rijden. Veel Nederlanders die graag een luxe auto rijden kiezen ervoor om een auto [...]

The post Auto importeren met BPM tegenbewijs: Dit is wat de Belastingdienst geheim probeert te houden appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Nederland behoort tot de top 3 binnen Europa als het gaat om de belasting op auto’s. Hoge bijtellingspercentages, de BPM en de forse wegenbelasting.

Als autobezitter in Nederland moet je aardig wat (extra) geld spenderen als je een luxe auto wilt rijden.

Veel Nederlanders die graag een luxe auto rijden kiezen ervoor om een auto te importeren. De belangrijkste reden hiervoor is het gigantische belastingvoordeel dat je kunt krijgen op jonge occasion met een paar duizend kilometer op de teller.

Op de BPM besparen met de BPM-tegenbewijsregeling

De Belastingdienst heeft een hekel aan de BPM-tegenbewijsregeling. Enkele jaren geleden heeft de rechter bepaald dat een consument zélf moet kunnen aantonen dat een auto minder waard is dan de Belastingdienst voorschrijft in haar tabel.

Je snapt waarschijnlijk wel dat de Belastingdienst hier niet blij mee is. De Belastingdienst heft namelijk het liefst zo veel mogelijk belasting.

Met de BPM-tegenbewijsregeling is het mogelijk om zélf aan te tonen wat de werkelijke waarde van de auto is die je gaat importeren. Ik adviseer 95% van mijn klanten om de tegenbewijsregeling te gebruiken. Dit scheelt direct enkele duizenden euro’s aan BPM.

Helaas zijn er nogsteeds mensen die het beter denken te weten, en zélf de Belastingtelefoon bellen voor advies hoe ze het beste de BPM aan kunnen geven.

Je snapt natuurlijk wat het antwoord van de Belastingdienst is: “gebruik de standaard afschrijvingstabel van de Belastingdienst”.

Over de tegenbewijsregeling en het aangeven van de BPM met een taxatierapport wordt niks gezegd. Logisch, de Belastingdienst loopt anders al gauw enkele duizenden euro’s Belastinggeld mis.

Voor welke auto’s is de tegenbewijsregeling interessant?

Over het algemeen is het voor jonge auto’s van enkele jaren oud altijd interessant om de tegenbewijsregeling te gebruiken.

Heeft de auto schade? Dan is het over het algemeen interessant vanaf een schadebedrag
van ± € 1.000. Met een beetje spuitwerk zit je natuurlijk al snel op dit bedrag.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Laat altijd vooraf alle mogelijkheden doorrekenen, zo weet je precies wat de laagst haalbare BPM voor jouw importauto is.

De gratis Belastingtelefoon is altijd de duurste adviseur

De Belastingdienst om belastingtips vragen is niet slim. Toch spreek ik dagelijks mensen die zich hebben laten adviseren door medewerkers van de Belastingdienst.

Uiteindelijk staan ze er versteld van dat wij een BPM indicatie af kunnen geven die duizenden euro’s lager ligt dan het bedrag dat ze zelf berekend hebben. Het enige wat wij doen is de échte marktwaarde van de auto bepalen, en op basis daarvan de BPM berekenen.

Laat je altijd adviseren door een onafhankelijke expert, de gratis belastingtelefoon is uiteindelijk altijd de duurste adviseur die je je kunt bedenken.

The post Auto importeren met BPM tegenbewijs: Dit is wat de Belastingdienst geheim probeert te houden appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/bpm-berekenen/auto-importeren-met-bpm-tegenbewijs-dit-wat-de-belastingdienst-geheim-probeert-te-houden/feed 0
4 Redenen waarom autoliefhebbers een occasion in Duitsland kopen (en Nederland links laten liggen) http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/4-redenen-waarom-autoliefhebbers-een-occasion-duitsland-kopen-en-nederland-links-laten-liggen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/4-redenen-waarom-autoliefhebbers-een-occasion-duitsland-kopen-en-nederland-links-laten-liggen#comments Mon, 20 Oct 2014 19:59:20 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9745 Autoliefhebbers kopen het liefst hun auto’s in hét autoland van Europa: Duitsland. Benieuwd waarom deze autoliefhebbers het liefst in Duitsland een auto kopen? Hier zijn de 4 belangrijkste redenen: #1 Het aanbod in Duitsland is GIGANTISCH Zoek je een BMW X5 van bouwjaar 2013 in Nederland, dan moet je het doen met zo’n 50 auto’s. [...]

The post 4 Redenen waarom autoliefhebbers een occasion in Duitsland kopen (en Nederland links laten liggen) appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Autoliefhebbers kopen het liefst hun auto’s in hét autoland van Europa: Duitsland.

Benieuwd waarom deze autoliefhebbers het liefst in Duitsland een auto kopen?
Hier zijn de 4 belangrijkste redenen:

#1 Het aanbod in Duitsland is GIGANTISCH

Groot aanbod jonggebruikte auto's
Zoek je een BMW X5 van bouwjaar 2013 in Nederland, dan moet je het doen met zo’n 50 auto’s. Zoek je dezelfde auto in Duitsland dan heb je keuze uit ruim 1.100 (!) auto’s. Kijk hier zélf maar.

Autoliefhebbers zoeken vaak die ene BMW met weinig kilometers, keurig onderhouden in een bepaalde uitvoering. In Nederland ben je snel uitgekeken. Daarnaast liggen de prijzen in Nederland een stuk hoger…

#2 De prijzen van occasions in Duitsland liggen een stuk lager

Audi A6 Avant op Mobile.de
Door het grote aanbod liggen de occasionprijzen een stuk lager dan in Nederland.
Waar je in Nederland voor een 2013 BMW X5 (<10.000KM) minimaal € 69.000,- moet betalen, beginnen de prijzen in Duitsland bij zo’n € 41.500,-.

De autoprijzen worden in Nederland kunstmatig hoog gehouden, menig slimme autokoper koopt een auto in Duitsland en bespaart enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.

#3 Belastingvoordeel op importauto’s

Belastingdienst BPM tips
Het belangrijkste gedeelte van het importeren van een auto is het belastingvoordeel.
Als je een gebruikte auto importeert (vanaf 3.000KM en 3 maanden oud) dan zijn er talloze mogelijkheden om flink op de BPM af te schrijven.

In veel gevallen kun je op een auto van enkele maanden oud de BPM met 30-50% afschrijven. Dit maakt het erg interessant om een jonggebruikte auto in het buitenland te kopen, immers: als je een nieuwe auto in Nederland koopt betaal je het gehele BPM bedrag.

Koop je een auto van 3 maanden oud met 3.000KM in Duitsland, dan betaal je vaak nog maar 50 – 70% van dit BPM bedrag. Dit komt omdat de auto op het moment van importeren niet meer nieuw is.

#4 Beter onderhouden auto’s

Audi R8 in Duitse garage
Duitsers onderhouden hun auto over het algemeen een stuk beter dan Nederlanders. Ik kom in Duitsland auto’s tegen die ik qua netheid in Nederland nooit zou kunnen vinden.

Ik heb het hier over auto’s die er na 100.000KM nog als nieuw uitzien. Hoe die Duitsers die doen weet ik niet, maar over het algemeen zijn ze verdomd goed in het onderhouden van hun auto’s.

Dit is een belangrijke motivatie voor menig autoliefhebber om in Duitsland een mooie occasion te scoren. De auto die altijd in de garage heeft gestaan VS de afgetrapte leasebak.

Zelf de Duitse automarkt verkennen? Dat kan vanuit je luie stoel met deze mobiele apps of gewoon via deze Duitse occasionsites.

The post 4 Redenen waarom autoliefhebbers een occasion in Duitsland kopen (en Nederland links laten liggen) appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/4-redenen-waarom-autoliefhebbers-een-occasion-duitsland-kopen-en-nederland-links-laten-liggen/feed 0