Auto importeren Duitsland | Automotive import http://www.automotiveimport.nl Auto importeren uit Duitsland? BPM Berekenen? Wij helpen bij het importeren van uw nieuwe Duitse auto van A tot Z. Automotive import Amsterdam. Fri, 06 Mar 2015 14:36:06 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.1.1 Een auto kopen in Duitsland? 3 Dingen waar je beslist niet voor moet tekenen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-in-duitsland-3-dingen-waar-je-beslist-niet-voor-moet-tekenen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-in-duitsland-3-dingen-waar-je-beslist-niet-voor-moet-tekenen#comments Mon, 02 Mar 2015 20:10:20 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10982 Waar auto’s verkocht worden vind je louche autohandelaren. Het is een mythe dat alle autohandelaren in Duitsland betrouwbaar zijn. Ik haal wekelijks tientallen auto’s uit Duitsland voor Nederlandse klanten en kom genoeg autohandelaren tegen die de boel proberen te flessen. Louche autohandelaren vallen meteen door de mand, mits je op de hoogte bent van de [...]

The post Een auto kopen in Duitsland? 3 Dingen waar je beslist niet voor moet tekenen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Waar auto’s verkocht worden vind je louche autohandelaren. Het is een mythe dat alle autohandelaren in Duitsland betrouwbaar zijn.

Ik haal wekelijks tientallen auto’s uit Duitsland voor Nederlandse klanten en kom genoeg autohandelaren tegen die de boel proberen te flessen.

Louche autohandelaren vallen meteen door de mand, mits je op de hoogte bent van de gebruikte trucs.

Hier zijn de 3 meestgebruikte trucs van onbetrouwbare autohandelaren:

1. Je koopt de auto zogenaamd als ondernemer / autohandelaar

In Duitsland ben je als particulier goed beschermd als je een gebruikte auto koopt.
Je hebt als particulier ALTIJD recht op minimaal 1 jaar garantie.
Let op: Hier kan de verkoper niet van afwijken.

Niks BOVAG of andere onzin, in Duitsland moet elke handelaar 1 jaar garantie geven op elke occasion die hij verkoopt aan een particulier.

Dit doen handelaren om deze garantie te ontlopen:

Er wordt in het koopcontract een zin opgenomen waarin staat dat jij de auto als autohandelaar/ondernemer koopt en dat je op de hoogte bent dat je géén garantie krijgt op de auto.

Voorbeeld (in het Duits):

” Der Verkauf erfolgt an eine Gewerbe betreibende Person unter Ausschluß der Sachmängelhaftung und Gewährleistung. Die Tür hinten rechts wurde fachgerecht ersetzt. Instandsetzungsarbeiten oder Nachlackierungen in der Vergangenheit
können nicht ausgeschlossen werden. “

2. De verkoper is niet op de hoogte van eerdere schades

Een autohandelaar moet altijd aangegeven op het koopcontract of de auto schade heeft gehad.
Je koopt immers niet graag een auto die een zware schade gehad heeft.

Ik zie steeds vaker contracten van klanten voorbij komen waarin staat dat de verkoper niet op de hoogte is van het schadeverleden en geen garantie kan geven dat de auto nooit schade gehad heeft.

Met andere woorden, de verkoper heeft de auto als schadeauto gekocht en vervolgens opgelapt om hem tegen een prijs (die de auto niet waard is) te verkopen. Natuurlijk weet hij hier zogenaamd niets vanaf.

TIP: laat altijd op het contract vermelden dat de auto “Unfallfrei” is. Dit betekent dat de auto niet eerder een flinke schade gehad heeft.

Verzwijgt de verkoper een eerdere schade? Dan kun je het koopcontract terugdraaien.

3. De verkoper is niet op de hoogte van de juistheid van de kilometerstand

“Gekocht zoals gezien”

“De verkoper is niet op de hoogte van de juistheid van de kilometerstand”

Allemaal zaken die opgenomen worden door louche autohandelaren die met auto’s rommelen. Hoewel je in Duitsland alsnog goed beschermd bent, kun je deze zinnen het liefst uit het koopcontract houden.

BONUSTIP: Twijfel je of de verkoper de waarheid spreekt, laat de auto dan onafhankelijk keuren.

Je kunt als particulier niet bij de systemen die wij als importeur gebruiken om zaken zoals de onderhoudshistorie en schadehistorie te controleren.

Als je niet voor het Full-service pakket kiest en de auto graag zélf wilt importeren, dan raad ik je aan om de auto een onafhankelijke aankoopkeuring te geven.

Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om de BMW die je op het oog hebt door een officiële BMW-dealer in de buurt te laten keuren. Een BMW monteur heeft een slecht herstelde schade zo gezien, daarnaast kunnen zij (net als wij) controleren of de stempels in het onderhoudsboekje echt zijn.

Wilt de verkoper hier niet aan meewerken? Dan weet ik genoeg……

The post Een auto kopen in Duitsland? 3 Dingen waar je beslist niet voor moet tekenen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-in-duitsland-3-dingen-waar-je-beslist-niet-voor-moet-tekenen/feed 0
Auto importeren: Deze 5 dingen moet je doen om de beste prijs te krijgen in Duitsland http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-importeren-deze-5-dingen-moet-je-doen-om-de-beste-prijs-te-krijgen-in-duitsland http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-importeren-deze-5-dingen-moet-je-doen-om-de-beste-prijs-te-krijgen-in-duitsland#comments Fri, 20 Feb 2015 20:30:43 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10938 Veel mensen denken dat het in Duitsland niet mogelijk is om over de prijs te onderhandelen. Ik doe niet anders voor mijn klanten, 1. Doe je huiswerk voordat je ten strijde trekt Zoek je een Mercedes-Benz A Klasse met een AMG pakket van 2013 met ongeveer 20.000KM? Maak voor jezelf een top 10 van auto’s [...]

The post Auto importeren: Deze 5 dingen moet je doen om de beste prijs te krijgen in Duitsland appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Veel mensen denken dat het in Duitsland niet mogelijk is om over de prijs te onderhandelen.

Ik doe niet anders voor mijn klanten,

1. Doe je huiswerk voordat je ten strijde trekt

Zoekresultaten Mobile.de
Zoek je een Mercedes-Benz A Klasse met een AMG pakket van 2013 met ongeveer 20.000KM?

Maak voor jezelf een top 10 van auto’s met (ongeveer) dezelfde specificaties.
Je krijgt hierdoor zicht op het aanbod, en de prijzen die verschillende dealers vragen.

Als de auto’s gelijkwaardig zijn, zullen er geen gigantische verschillen in prijs zitten.

Neem de goedkoopste auto en trek hier zo’n 10% vanaf. Gebruik deze prijs als een startbod voor de auto die je op het oog hebt.

2. Zorg dat je openingsbod extra laag is

Meen je dat?
De grootste fout die ik mensen zie maken is dat ze te hoog beginnen.
Zorg ervoor dat jouw openingsbod altijd aan de lage kant is, maar wees niet onrealistisch.

Je kunt prima € 52.000 bieden op een Porsche van € 58.000. Verkoopt de verkoper de Porsche voor die 52K? Natuurlijk niet, maar als je rond de 55K uitkomt heb je een mooie besparing te pakken.

Zorg dat je geen onrealistisch bod van 45K doet, de kans is erg klein dat de verkoper je ook maar een seconde serieus neemt.

3. Doe de prijsonderhandeling in het Duits

Importauto
Het is handig als je een beetje Duits spreekt. Met Linda de Mol Duits kom je prima weg.

In 2015 spreken nog steeds weinig Duitse autoverkopers Engels.
Mijn ervaring is dat Nederlanders die Duits spreken over het algemeen een betere prijs krijgen.

4. Dealerauto’s: Ruil nooit de merkgarantie in voor een kleine korting

Mercedes-Benz Junge Sterne Garantie
Merkgarantie zoals Porsche Approved, Audi Plus Garantie of Mercedes-Benz Junge Sterne is Europees geldig. Deze garantieplannen zijn meestal enkele duizenden euro’s waard.

Steeds vaker zie ik Nederlanders die afzien van deze garantie en vervolgens een korting van € 500,- krijgen. Niet doen!

Die korting van € 500,- krijg je sowieso wel, daarnaast is het garantieplan minimaal € 1.000 waard.

Trouwens, met de Duitse garantieplannen kun je gewoon in Nederland bij de dealer terecht. Ik zie weinig redenen om de garantie er niet bij te nemen.

5. Betaal alleen de vraagprijs als hij écht scherp is

bilder folgen in kürze
Sommige dealers bieden auto’s écht tegen scherpe prijzen aan. Deze auto’s worden vaak binnen een paar uur verkocht aan handelaren.

Als een auto (veel) goedkoper is dan vergelijkbare auto’s en wordt aangeboden door een dealer, zorg er dan voor dat je een kleine korting pakt en de deal snel rond maakt. Anders is de kans groot dat je achter het net vist.

Deze auto’s worden vaak verkocht voordat er echte foto’s online worden gezet.
Je herkent de auto’s aan de foto’s met de tekst: “bilder folgen in kürze”.

Nieuwe advertentie BMW

The post Auto importeren: Deze 5 dingen moet je doen om de beste prijs te krijgen in Duitsland appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-importeren-deze-5-dingen-moet-je-doen-om-de-beste-prijs-te-krijgen-in-duitsland/feed 0
Waarom jouw Nederlandse dealer bang is voor zijn Duitse collega http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/waarom-jouw-nederlandse-dealer-bang-is-voor-zijn-duitse-collega http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/waarom-jouw-nederlandse-dealer-bang-is-voor-zijn-duitse-collega#comments Thu, 19 Feb 2015 21:47:36 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10922 Als je meer dan € 35.000 uitgeeft aan een nieuwe auto, dan is het verstandig om in Duitsland te kijken. Mits je graag zoveel mogelijk auto voor je geld wilt hebben natuurlijk. Dit is direct ook de reden dat menig succesvol Nederlander een auto in Duitsland koopt. Nederlandse dealers importeren jarenlang auto’s uit Duitsland, om [...]

The post Waarom jouw Nederlandse dealer bang is voor zijn Duitse collega appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als je meer dan € 35.000 uitgeeft aan een nieuwe auto, dan is het verstandig om in Duitsland te kijken.

Mits je graag zoveel mogelijk auto voor je geld wilt hebben natuurlijk.
Dit is direct ook de reden dat menig succesvol Nederlander een auto in Duitsland koopt.

Nederlandse dealers importeren jarenlang auto’s uit Duitsland, om ze natuurlijk voor Nederlandse prijzen te verkopen in Nederland.

Helaas voor deze dealers zien steeds meer mensen het licht en kiezen ze ervoor om zélf een auto in Duitsland te kopen.

Al dan niet met de service van Automotiveimport is het mogelijk om de lucratieve Nederlandse tussenhandel te elimineren. In veel gevallen levert dit je direct duizenden euro’s extra voordeel op (de marge die de Nederlandse autohandelaar op zou strijken.)

De Nederlandse automarkt zit nog steeds flink in het slop.
Nederlandse merkdealers balen ervan dat mensen auto’s bij hun (veel goedkopere) collega’s in Duitsland kopen.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom jouw dealer niet wilt dat je een auto importeert.

#1 Auto’s zijn in Duitsland een stuk goedkoper

Dat Duitsland hét autoland van Europa is, kun je zien aan het aanbod van jonge Duitse occasions.
Op dit moment staan er ruim 2 miljoen occasions te koop.

Door dit gigantische aanbod is de concurrentie onder dealers in Duitsland erg groot. Voor jou als koper is dit voordelig omdat de prijzen hierdoor een stuk lager liggen dan in Nederland.

Bereken de BPM vervolgens op een slimme manier (hint: afschrijven op marktwaarde) en je bespaart direct enkele duizenden tot dienduizenden euro’s. Afhankelijk van de prijsklasse van jouw auto natuurlijk.

#2 Een jonge Duitse occasion valt ook in Nederland onder de merkgarantie

De enige stok die autoverkopers achter de deur hebben is om mensen “bang” te maken voor importauto’s.
Er wordt vaak gezegd dat je bij garantieaanspraken terug naar Duitsland zou moeten met de auto, dat wilt natuurlijk niemand!

Niets is minder waar: als je een jonge occasion in Duitsland koopt dan valt deze onder de Europese fabrieksgarantie, je kunt gewoon bij de Nederlandse dealer terecht.

Valt de auto buiten de fabrieksgarantie? Maak je geen zorgen, als je je auto bij een officiële merkdealer in Duitsland koopt dan is de garantie vaak ook Europees geldig.

Bij de merken BMW, Volkswagen, Audi, Porsche, Mercedes-Benz hoef je je sowieso geen zorgen te maken over de geldigheid van de garantie.

#3 Nederlandse dealers kunnen niet tegen het aanbod van hun Duitse collega’s op

Zoek je een volle BMW 5-serie van een jaar oud?

Dan kun je in Duitsland kiezen uit ruim 5.000 verschillende auto’s.

Het aanbod in Nederland kun je op één hand tellen. En als je een auto met alle opties zoekt, dan kun je er waarschijnlijk slechts een paar vinden.

Afgetrapte leaseauto’s zijn er genoeg in Nederland, maar die wilt niemand hebben. Een nagenoeg nieuwe BMW 5-serie touring van 7 maanden oud met 6.500KM op de teller? Dan moet je in Duitsland zijn!

#4 Duitse dealers rekenen geen “kosten rijklaarmaken”

Wel eens een Porsche in Nederland gekocht? Grote kans dat je ruim € 2.000 extra moet betalen om de auto rijklaar te krijgen.

In Duitsland kennen ze deze kosten niet en is het logisch dat de auto met een nieuwe beurt (indien van toepassing) wordt afgeleverd.

The post Waarom jouw Nederlandse dealer bang is voor zijn Duitse collega appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/waarom-jouw-nederlandse-dealer-bang-is-voor-zijn-duitse-collega/feed 0
BPM Waarschuwing: Wat je nu moet weten als je een auto gaat importeren http://www.automotiveimport.nl/bpm/auto-importeren-bpm-waarschuwing http://www.automotiveimport.nl/bpm/auto-importeren-bpm-waarschuwing#comments Tue, 17 Feb 2015 22:51:59 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10889 De afgelopen maanden zijn record maanden geweest wat betreft de import van auto’s. Steeds meer Nederlanders zien dat auto’s in Duitsland een stuk goedkoper zijn en slaan hun slag. Hoewel het importeren van een auto veel tijd in beslag neemt, kun je het makkelijk zelf doen. Toch moet je goed uitkijken als je eenmaal met [...]

The post BPM Waarschuwing: Wat je nu moet weten als je een auto gaat importeren appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
De afgelopen maanden zijn record maanden geweest wat betreft de import van auto’s.
Steeds meer Nederlanders zien dat auto’s in Duitsland een stuk goedkoper zijn en slaan hun slag.

Hoewel het importeren van een auto veel tijd in beslag neemt, kun je het makkelijk zelf doen. Toch moet je goed uitkijken als je eenmaal met je nieuwe bolide in Nederland bent aangekomen. Je moet namelijk de BPM nog berekenen.

Veel mensen doen dit met tips van de Belastingdienst, logisch natuurlijk. Het probleem is echter dat veel mensen hierdoor teveel BPM betalen.

Dit moet je weten:

Belastinginspecteurs adviseren duurste BPM Berekening

De laatste maanden krijg ik veel klanten op kantoor die zich hebben laten adviseren door de Belastingtelefoon of medewerkers van de Belastingdienst op RDW-locaties.

In bijna alle gevallen kwam onze berekening een stuk lager uit dan de geadviseerde manier door de Belastingdienst. In de meeste gevallen ging het om verschillen tot ± € 500. In enkele gevallen ging het om een BPM-verschil tussen de € 1.000 en € 4.500.

Belangrijk om te weten is dat onze berekeningen altijd geaccepteerd worden. Hier geven wij tevens een acceptatiegarantie voor af.

Let dus goed op bij je BPM aangifte en laat de auto altijd op meerdere manieren doorrekenen.

Wat moet ik over de BPM weten als ik een auto ga importeren?

De BPM heffing zit vrij ingewikkeld in elkaar. Het verschilt per auto welke methode het meest voordelig is.

De kans is groot dat je een gebruikte auto importeert, het is dan bijna altijd verstandig om de BPM aan te geven op basis van een historisch BPM tarief.

Importeer je een vrij jonge auto (vanaf 3 maanden oud) tot 3 jaar, dan is het altijd slim om de BPM door te rekenen op basis van de marktwaarde. Gebruik hier altijd de handelsinkoopwaarde. Deze is te vinden in de diverse koerslijsten.

Heb je een auto gekocht die beschadigd is? Dan is het in veel gevallen interessant om een BPM taxatierapport op te laten stellen. De schade kan direct vertaald worden in een korting op de BPM. Let op: dit is alleen mogelijk indien je voor de taxatiemethode kiest!

Gratis Bespaartip: Wij garanderen je altijd op de laagste BPM, met acceptatiegarantie.
Op deze pagina kun je vrijblijvend een gratis BPM indicatie aanvragen.

Hoe weet ik het zeker dat ik het laagst mogelijke BPM bedrag heb?

Simpelweg door alle mogelijke combinaties door te rekenen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wij kunnen binnen een paar minuten zien welke methode voor jou het meest voordelig is.

Wil je weten wat je ongeveer kunt besparen? Vraag dan een gratis bpm schatting aan. Vergelijk onze schatting vervolgens met je eigen berekening en voila, je ziet wat je extra kunt besparen!

Tot slot

Vroeger werd de BPM bepaald door de Belastingdienst. Tegenwoordig maak je zelf je berekening, of schakel je een expert zoals Automotive Import in.

Deze nieuwe werkwijze en enkele recente uitspraken van het gerechtshof maken het mogelijk om geheel legaal de BPM fors lager te krijgen.

De Belastingdienst doet er helaas niets aan om mensen te wijzen op hun voordeel door de BPM bijvoorbeeld op koerslijstwaarde of taxatiewaarde te berekenen. Je bent gewaarschuwd.

The post BPM Waarschuwing: Wat je nu moet weten als je een auto gaat importeren appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/bpm/auto-importeren-bpm-waarschuwing/feed 0
4 Handige trucs om voordelig een auto te importeren uit Duitsland http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/4-handige-trucs-om-voordelig-een-auto-te-importeren-uit-duitsland http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/4-handige-trucs-om-voordelig-een-auto-te-importeren-uit-duitsland#comments Sun, 15 Feb 2015 13:54:48 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10849 Een auto importeren: veel mensen zeggen dat het niet de moeite waard is, toch worden er elk jaar weer meer auto’s geïmporteerd. Dit klinkt tegenstrijdig, en dat is het ook. De waarheid is dat het importeren van een auto (vooral een jonge Duitse auto) financieel zéér interessant is. Nederlandse dealers doen het maar al te [...]

The post 4 Handige trucs om voordelig een auto te importeren uit Duitsland appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Een auto importeren: veel mensen zeggen dat het niet de moeite waard is, toch worden er elk jaar weer meer auto’s geïmporteerd.
Dit klinkt tegenstrijdig, en dat is het ook.

De waarheid is dat het importeren van een auto (vooral een jonge Duitse auto) financieel zéér interessant is. Nederlandse dealers doen het maar al te graag.

Deze dealers hebben maar een nachtmerrie: Nederlandse klanten die zélf direct in Duitsland bij een concullega een auto bestellen.

Truc 1: Importeer een bijna nieuwe auto als gebruikt voor de BPM

Weinig mensen willen een occasion kopen, een occasion is immers een verouderd model met veel kilometers op de klok. Nee je wilt het laatste model met de nieuwste snufjes.

Dit is de truc die ik dagelijks weer hanteer voor mijn klanten.
Een bijna-niet-gebruikte auto importeren om hem vervolgens te importeren als occasion.

Dit klinkt schimmig, maar is het zeker niet. Deze procedure is 100% legaal.

Zo werkt het:

De BPM wetgeving stelt dat een auto met een leeftijd van minimaal 3 maanden en 3.000KM op de teller geclassificeerd wordt als occasion.

Ik ga je vertellen hoe je dit direct geld oplevert, mits je het slim aanpakt.

Nieuwe auto’s in het premium segment hebben een ding met elkaar gemeen: de auto’s schrijven de eerste maanden gigantisch af.
In veel gevallen ben je na 3-4 maanden al 45% van de waarde kwijt.
Afschrijving bpm nieuwe auto
Dit is precies de reden waarom ik geen nieuwe auto’s koop.

Het voordeel van deze gigantische afschrijving is dat je een auto van 3 maanden kunt kopen tegen een fors lagere prijs dan een nieuwe. Merk je veel verschil tussen een nieuwe en een jonggebruikte Jahreswagen die net 3.001 KM op de teller heeft?

Misschien een beetje, maar een besparing van € 20.000 maakt veel goed.

Zo bespaar je op de BPM van een jonge occasion

Standaard kun je er voor kiezen om de auto af te schrijven op basis van leeftijd.
De belastingdienst heeft hier een mooie tabel voor.

Tip: Gebruik deze tabel niet voor een jonggebruikte importauto

De geheime saus van het besparen op de BPM is de tegenbewijsregeling.
De tegenbewijsregeling is geïntroduceerd nadat de Nederlandse overheid flinke klappen gekregen heeft vanwege de strijdigheid met de Europese regelgeving.

Simpelweg betekent de tegenbewijsregeling dat je d.m.v. “tegenbewijs” mag aantonen dat de werkelijke afschrijving van de auto hoger is dan de leeftijdstabel aangeeft.

Dit is logisch ook: een Fiat Panda van € 15.000 schrijft immers anders af dan een BMW 5-serie van € 111.000.

Hoe toon je een hogere afschrijving aan?

Als je naar Nederlandse vraagprijzen kijkt dan valt de afschrijving vaak reuze mee. Je moet er echter aan denken dat de afschrijving altijd moet worden berekend op basis van de handelsinkoopwaarde. Dit is de waarde waarvoor een handelaar zo’n auto inkoopt in de vrije markt.

Dit is dus de prijs exclusief de handelsmarge die in de vraagprijs verwerkt zit.

Je mag de handelswaarde aantonen met een koerslijst (gemiddelde handelswaarde) of een taxatierapport (exacte handelswaarde). Onze voorkeur gaat uit naar de waarde o.b.v. een taxatierapport.

Truc 2: Onderhandelen over de prijs

Omdat ik de vraag “is onderhandelen mogelijk in Duitsland mogelijk??” dagelijks krijg, blijf ik het herhalen:

Het is altijd mogelijk om te onderhandelen over de prijs. Hoe stug de Duitser ook is.
Probeer altijd in te schatten wat de gemiddelde prijs voor jouw auto ongeveer is op Mobile.de.

Als je weet wat de gemiddelde Duitse prijs is kun je bepalen of jouw auto:

1. Scherp geprijsd is (korting: ± € 500 – € 1.500)
2. Iets duurder dan de rest is (korting: € 1.500 – € 2.000)
3. Véél duurder dan de rest is ( € 3.500 – € 5.000)

Wees niet bang om te beginnen met een laag bod, ik begin altijd met een bod dat 10% onder de prijs van de goedkoopste vergelijkbare auto ligt.

Ga er vanuit dat dit bod direct wordt afgewezen, echter heb je hierdoor het startschot voor de onderhandeling gegeven.

Hoger bieden kan altijd nog.

Een tip die ik je kan geven: blijf altijd vriendelijk. Ik zie veel te veel onbeschofte Nederlanders die niks voor elkaar krijgen door met gestrekt been de onderhandeling in te gaan. Duitsers hebben hier een hekel aan, en verkopen de auto liever aan een ander.

Truc 3: Laat de auto altijd afleveren met een nieuwe servicebeurt.

Veel auto’s worden in de 20.000 – 30.000KM range verkocht. Precies het moment dat de auto’s aan een onderhoudsbeurt toe zijn.
Deze beurt stelt niet zoveel voor, maar ik spreek altijd af om de auto mét een nieuwe beurt te laten leveren.

Veel dealers rekenen hier geen extra kosten voor. Je moet ze er echter wel op wijzen.

Truc 4: Je hebt altijd minimaal 1 jaar garantie, hoe dan ook.

In Duitsland heb je altijd recht op minimaal 1 jaar garantie. Bij dealers is dit vaak goed geregeld en krijg je ook nog 2 jaar Europese dealergarantie (BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Audi).

Bij handelaren kom ik nog wel eens contracten tegen waarbij de garantie uitgesloten is.
Dit is natuurlijk leuk geprobeerd, echter heb je bij aankoop van een auto in Duitsland altijd recht op minimaal één jaar garantie. Hier hoef je niets extra voor te betalen.

Dat de garantie uitgesloten is maakt verder niks uit. Toch raad ik aan om deze teksten altijd van de koopcontracten af te laten halen door de verkoper.

De ADAC heeft hier een mooie pagina over, mocht je meer informatie willen lezen.

The post 4 Handige trucs om voordelig een auto te importeren uit Duitsland appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/4-handige-trucs-om-voordelig-een-auto-te-importeren-uit-duitsland/feed 0
BPM Bespaartip: Auto met een hoge uitstoot importeren? Gebruik het historisch BPM tarief http://www.automotiveimport.nl/bpm/historisch-bpm-tarief http://www.automotiveimport.nl/bpm/historisch-bpm-tarief#comments Sat, 14 Feb 2015 22:52:13 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10816 Tegenwoordig wordt de BPM berekend op basis van de gecombineerde co2 uitstoot van de auto. De waarde van de auto is voor de BPM heffing niet belangrijk meer. Het enige wat telt is de co2 uitstoot. Voor relatief zuinige auto’s in het duurdere segment is dit voordelig: de BPM is immers niet meer afhankelijk van [...]

The post BPM Bespaartip: Auto met een hoge uitstoot importeren? Gebruik het historisch BPM tarief appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Tegenwoordig wordt de BPM berekend op basis van de gecombineerde co2 uitstoot van de auto. De waarde van de auto is voor de BPM heffing niet belangrijk meer. Het enige wat telt is de co2 uitstoot.

Voor relatief zuinige auto’s in het duurdere segment is dit voordelig: de BPM is immers niet meer afhankelijk van de waarde van de auto. Een nieuwe Volkswagen Golf met 119gr co2 uitstoot wordt dus met even veel BPM belast als een veel duurdere Audi met dezelfde uitstoot.

Vroeger werd de BPM berekend op basis van een percentage van de netto cataloguswaarde van een auto. Dit percentage lag jarenlang rond de 40-45%. Vanaf 2008 is de Slurptax geïntroduceerd en zijn we BPM gaan betalen op basis van uitstoot.

Dit is ook de reden dat de verkoop van Land Rover Defenders in één keer is ingestort. Voor een Land Rover Defender met 269gr co2 uitstoot betaal je in 2015 bijna € 70.000 BPM. Whoops!

Maar wees niet getreurd! Je bent alleen verplicht om de co2 heffing/slurptax te gebruiken als je een auto importeert vanaf 2008.

Importeer je een auto met een datum eerste toelating vóór 2008, dan ontloop je de co2 heffing als je gebruikmaakt van het historische bpm tarief.

Het historische bruto BPM verhaal: zo werkt het

Als je de BPM berekent bereken je altijd eerst het “bruto-BPM bedrag”. Dit is de BPM die op de auto geheven zou worden als hij nieuw zou zijn.

Stel dat je een BMW M3 in Duitsland gekocht hebt met een datum 1e toelating van 01/01/2007. In 2015 besluit je dat je deze BMW M3 wilt importeren.

De BMW M3 heeft een co2 uitstoot van 285gr/km. Als je de 2015 methode zou toepassen kom je op het astronomische bedrag van € 58.109 uit.

Omdat de auto gebruikt is schrijf je de BPM met 87,67% af.
Er blijft een rest-BPM bedrag van € 7.166 over. Dit bedrag zou je moeten betalen bij import.

In dit geval mag je ervoor kiezen om een historisch bpm tarief te gebruiken. Je mag het meest gunstige tarief uit de jaren 2007-2015 kiezen.

In dit geval is 2007 altijd het gunstigste tarief (omdat in 2008 de slurptax ingevoerd werd).

Op basis van het historische tarief ziet het BPM-plaatje er veel gunstiger uit. De bruto BPM wordt bepaald op basis van de netto cataloguswaarde en is € 28.245,-. Schrijven we de BPM vervolgens weer met 87,67% af, dan blijft er een rest-BPM over van slechts € 3.483,-

Door simpelweg de historische methode te gebruiken heb je meer dan 50% op de rest-BPM bespaard.

Tot slot

Koop je gebruikte auto in het buitenland? Kijk dan altijd of je kunt besparen door de historische bruto bpm te berekenen. Geen idee hoe dit werkt? Vraag een gratis BPM indicatie aan.

The post BPM Bespaartip: Auto met een hoge uitstoot importeren? Gebruik het historisch BPM tarief appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/bpm/historisch-bpm-tarief/feed 0
7 Makkelijk te maken fouten bij het importeren van een auto http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/7-makkelijk-te-maken-fouten-bij-het-importeren-van-een-auto http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/7-makkelijk-te-maken-fouten-bij-het-importeren-van-een-auto#comments Tue, 03 Feb 2015 22:35:33 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10749 Je hebt die ene fantastische jonge BMW gekocht — dacht je. Ik leg je uit welke fouten je zeker niet moet maken als je een auto koopt in Duitsland. Fout 1: Jouw importauto wordt door de Belastingdienst als nieuw aangemerkt We weten allemaal dat de Belastingdienst overal op haar eigen manier naar kijkt. Voor een [...]

The post 7 Makkelijk te maken fouten bij het importeren van een auto appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Je hebt die ene fantastische jonge BMW gekocht — dacht je. Ik leg je uit welke fouten je zeker niet moet maken als je een auto koopt in Duitsland.

Fout 1: Jouw importauto wordt door de Belastingdienst als nieuw aangemerkt

We weten allemaal dat de Belastingdienst overal op haar eigen manier naar kijkt.

Voor een inspecteur is een auto die minder dan 3.000KM heeft gereden of jonger is dan 3 maanden, nieuw (voor de BPM-heffing).

Hoewel zelfs de beste autoverkoper op de planeet deze auto niet meer als nieuw kan verkopen, is de Belastinginspecteur van mening dat de auto nieuw is.

Ik ga je niet lastig vallen met details, dit moet je weten:

De Belastingdienst kent “nieuw voor de BPM” en “nieuw voor de BTW”

Nieuw voor de BPM

- Alle auto’s die minder dan 3.000KM op de teller hebben of minder dan 3 maanden oud zijn

Nieuw voor de BTW

- Alle auto’s die minder dan 6.000KM op de teller hebben of minder dan 6 maanden oud zijn

Het is zeker mogelijk om auto’s te importeren die als nieuw worden gezien door de Belastingdienst. Het is echter wel belangrijk dat je het goed aanpakt. Zo voorkom je nare verrassingen achteraf.

Ik zie veel mensen deze fout maken, terwijl dit soort fouten makkelijk te voorkomen zijn.

De reden is dat niemand verwacht dat een auto met kilometers op de teller als nieuw kán worden aangemerkt.

Fout 2: Je rijdt de auto met tijdelijke Duitse platen naar huis

Helaas heeft dit ook weer te maken met de Belastingdienst.

Als je in Duitsland een auto koopt, is het vrij makkelijk om een tijdelijk Duits kenteken te krijgen.

Deze kentekens (Kurzzeitkennzeichen en Exportkennzeichen/Zollkennzeichen) zijn Europees geldig.

Helaas is er een regel waar weinig mensen vanaf weten: het is niet toegestaan om als Nederlander in een auto met buitenlands kenteken te rijden.

Onze oplossing hiervoor is om de auto met een tijdelijk Nederlands kenteken te vervoeren.

Dus: het Duitse kenteken is wél geldig in Nederland (Europese regelgeving) maar vanwege de Belastingregels mag je als Nederlander niet met een buitenlands kenteken IN Nederland rondrijden.

Fout 3: Je betaalt de vraagprijs in Duitsland

Stop met het betalen van de vraagprijs. In 99% van de gevallen kun je met Rudi Carell-Duits MINIMAAL € 500,- van de prijs af krijgen.

Natuurlijk zijn er áltijd uitzonderingen waarbij de auto zó scherp geprijsd is dat er weinig vanaf kan, maar probeer het in ieder geval!

Fout 4: Je ziet af van de dealergarantie bij een Merkdealer

Garantieplannen kosten geld. Europlus, Porsche Approved, Junge Sterne, Audi Plus. Allemaal zijn dit garantieplannen die geld waard zijn.

Het mooie is al deze garantiepakketten Europees geldig zijn. Je kunt dus gewoon bij de Nederlandse dealer terecht als je automaat in de soep gelopen is.

Duitse autoverkopers zijn natuurlijk ook niet gek.
Ik zie veel Nederlanders die vrijwillig afzien van de garantie, zonder dat ze korting op de vraagprijs krijgen. Terwijl de garantie vaak al verwerkt is in de vraagprijs.

Hiermee doe je jezelf ernstig te kort en wint de autoverkoper (hij hoeft immers geen kosten voor het garantiepakket te maken).

Koop je een auto bij de merkdealer? Neem altijd de merkgarantie erbij. Extra garantieplannen hoef je verder niet aan te schaffen, maar merkgarantie is aan te raden.

Fout 5: Je berekent de BPM met behulp van Belastingdienst.nl

Dit is een no-go die eigenlijk hoger op de lijst moet staan, maar goed.

De Belastingdienst heeft één doel: zoveel mogelijk Belasting innen.

De Belastingdienst legt daarom slechts maar één berekeningsmethode uit op haar website, dit is in veel gevallen ook de duurste methode.

Ik snap dat je veel zélf wilt doen, maar de BPM aangifte kun je beter gewoon uitbesteden. Tenzij je zin hebt om alles zélf uit te pluizen. Hint: de BPM op marktwaarde (handelsinkoopwaarde).

Vraag een gratis BPM indicatie aan om een idee te krijgen van wat je kunt besparen.

Fout 6: Je laat de auto bij twijfel niet onafhankelijk keuren

Het kan voorkomen dat je twijfelt over de werkelijke staat van de auto.

Heeft de auto schade gehad?
Is hij echt helemaal vrij van roest?
Werken alle opties en knopjes naar behoren?

Ik heb veel klanten die auto’s ongezien kopen op basis van mijn advies. Als ik twijfel over een auto laat ik de auto áltijd keuren. Een keuring kost € 249,- een kapotte versnellingsbak een veelvoud daarvan.

Wees geen cheapo,
als je een auto van 40K koopt kan bij twijfel een aankoopkeuring van € 249,- er nog wel vanaf.

Je krijgt dan een keurig rapport waarin de werkelijke staat van de auto beschreven wordt.
Is de auto niet in orde, dan koop je hem niet. It’s simple as that!

Benieuwd waar de auto op wordt gecontroleerd? Zie: Aankoopkeuring

Fout 7: Je wacht te lang

In Nederland staan auto’s vaak maanden in de showroom.

Dit is in Duitsland niet het geval, bij een aantal bekende merkdealers gaan de jonge Audi’s binnen een paar uur tot een dag weg.

Ik zie genoeg mensen die niet kunnen kiezen, lang nadenken, vrouw erbij, je kent het wel.

Resultaat? De ene na de andere auto wordt voor je neus weggekocht door een handelaar.

Wil je een goede prijs, dan moet je snel kunnen beslissen.

The post 7 Makkelijk te maken fouten bij het importeren van een auto appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/7-makkelijk-te-maken-fouten-bij-het-importeren-van-een-auto/feed 0
9 Lessen die ik geleerd heb na het importeren van 9.954 auto’s http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/9-lessen-die-ik-geleerd-heb-na-het-importeren-van-9-954-autos http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/9-lessen-die-ik-geleerd-heb-na-het-importeren-van-9-954-autos#comments Thu, 29 Jan 2015 13:48:05 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10720 Er zijn op dit moment weinig dingen interessanter dan het importeren van een jonge Duitse auto. Tenminste, als je portemonnee je lief is. Dit zijn de 9 lessen die ik geleerd heb na het importeren van ruim 9.954 auto’s uit Duitsland. Les #1: Onderhandelen over de prijs is altijd mogelijk “Ik heb gehoord dat het [...]

The post 9 Lessen die ik geleerd heb na het importeren van 9.954 auto’s appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Er zijn op dit moment weinig dingen interessanter dan het importeren van een jonge Duitse auto. Tenminste, als je portemonnee je lief is.

Dit zijn de 9 lessen die ik geleerd heb na het importeren van ruim 9.954 auto’s uit Duitsland.

Les #1: Onderhandelen over de prijs is altijd mogelijk

“Ik heb gehoord dat het niet mogelijk is om in Duitsland te onderhandelen over de prijs van een auto”

….

Ik denk dat ik deze zin minimaal 10 keer per dag te horen krijg. Veel Nederlanders denken dat ze in Duitsland niet kunnen onderhandelen. Niets is minder waar natuurlijk, je kunt overal over de prijs onderhandelen.

Onderhandel je niet over de prijs? Dan geef je sowieso € 500 – € 1.000 te veel uit.

Les #2: Een expert inschakelen voor de BPM-berekening levert je duizenden euro’s voordeel op

Is de Belastingdienst zo slecht, of zijn de consumenten zo dom?

Het laatste is waar. Veel consumenten zijn lui, en berekenen de BPM op basis van de instructies van de Belastingdienst.

De Belastingdienst geeft uiteraard slechts de instructies die zorgen voor een flink BPM bedrag.

Hoe kan ik dan besparen?

Door wat geld uit te geven aan een specialist. Voor < € 200 is het mogelijk om direct enkele duizenden euro's te besparen op de BPM.

Les #3: Een nieuwe auto bestellen is geld weggooien

Waarom zou je een nieuwe auto voor € 100.000 bestellen, als je een Jahreswagen met 3.000KM voor € 65.000 kunt kopen?

Maak kennis met de gigantische afschrijving van nieuwe auto’s. Na enkele maanden is je auto al ruim € 35.000 minder waard.

Slimme mensen kopen een Jahreswagen die na 3 maanden de grootste afschrijving al achter de rug heeft.

Les #4: 90% van de occasions van premium dealers in NL zijn importauto’s

De Nederlandse showrooms staan tegenwoordig vol met Duitse importauto’s. Ja, gewoon bij de Nederlandse merkdealer.

Da’s mooi zou je denken, mooie Duitse auto’s tegen een scherpe prijs!

Helaas.. je ziet weinig tot niets van het voordeel terug als de auto eenmaal bij de dealer in Nederland te koop staat. Het is altijd slimmer om direct zelf bij de dealer in Duitsland een auto te kopen.

Les #5: Een jonggebruikte Jahreswagen van een jaar oud is de beste koop

Ik krijg vaak de vraag welke auto wel/niet de moeite is om in Duitsland te kopen. Hoewel het antwoord hier op lastig is, kan ik je met zekerheid zeggen dat een Jahreswagen vaak de beste koop is.

Deze auto’s zijn vergelijkbaar met nieuwe auto’s en worden voor een zeer scherpe prijs aangeboden. Mij maakt het weinig uit of een auto 3.000 – 10.000KM op de teller heeft.

Les #6: Hoe verder je in Duitsland kijkt, hoe beter de deals zijn

Mijn ervaring is dat veel Duitse dealers aan de grens verwend zijn door Nederlandse kopers die de volle mep betalen zonder te onderhandelen.

Dealers aan de Duits-Poolse grens zijn een stuk meer eager om auto’s te verkopen waardoor je onderhandelingspositie als koper een stuk beter is.

Les #7: Een Jahreswagen valt altijd onder de EU-Garantie

Koop je een Jahreswagen in Duitsland? Dan valt deze auto altijd onder de Europese fabrieksgarantie. Je kunt deze auto gewoon onder de garantievoorwaarden bij de Nederlandse dealer laten repareren.

Koop je een auto die buiten de fabrieksgarantie valt qua leeftijd? Dan is het verstandig om een dealerauto te kopen met merkgarantie. Deze garantie is vaak ook in Nederland geldig.

Denk hierbij aan Europlus / Premium selectie (BMW), Junge Sterne (Mercedes-Benz), Das Welt (Volkswagen), Porsche Approved (Porsche), Audi (Audi Plus Garantie).

Les #8: Wil je een Jahreswagen voor de scherpste prijs? Dan moet je snel handelen

Het is niet nodig om 20 proefritten te maken in een Jahreswagen van 3 maanden oud. Als je de auto kent, kun je een dergelijke auto blind kopen.

Dagelijks worden er tientallen mooie Duitse occasions online gezet die binnen een paar uur weer verkocht zijn.

Vaak duiken deze auto’s weer op bij andere handelaren (voor een veel hogere prijs).

Als je de beste deal wilt, is het noodzakelijk dat je snel kunt beslissen.
Anders vis je achter het net, zo simpel is het.

Les #9: Je Nederlandse dealer vindt het nooit een goed idee

Veel mensen denken dat “hun” accountmanager bij een willkeurige dealer onafhankelijk is.

Geloof mij, als je een Nederlandse autoverkoper vraagt of het interessant is om een auto in Duitsland te kopen dan zegt hij altijd volmondig “Nee”.

Vaak aangevuld met “Je krijgt geen garantie”, “het scheelt bijna niets”.

Ondertussen worden er vrachtwagens vol importauto’s aan de achterkant van het dealergebouw afgeleverd.

The post 9 Lessen die ik geleerd heb na het importeren van 9.954 auto’s appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/9-lessen-die-ik-geleerd-heb-na-het-importeren-van-9-954-autos/feed 0
Zelf een auto in Duitsland kopen is BOOMING in 2015: Deze 3 tips mag je niet missen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zelf-een-auto-duitsland-kopen-booming-2015-deze-3-tips-mag-je-niet-missen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zelf-een-auto-duitsland-kopen-booming-2015-deze-3-tips-mag-je-niet-missen#comments Sat, 24 Jan 2015 13:40:26 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10685 Geef je minimaal € 35.000 uit aan je nieuwe auto, en wil je flink besparen op je volgende auto? Dan moet je in Duitsland zijn. Hier zijn 3 tips om een auto in Duitsland te kopen. Tip 1. Koop een Jahreswagen in Duitsland Een nieuwe auto kopen is killing voor je portemonnee. Zodra je jouw [...]

The post Zelf een auto in Duitsland kopen is BOOMING in 2015: Deze 3 tips mag je niet missen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Geef je minimaal € 35.000 uit aan je nieuwe auto, en wil je flink besparen op je volgende auto?

Dan moet je in Duitsland zijn. Hier zijn 3 tips om een auto in Duitsland te kopen.

Tip 1. Koop een Jahreswagen in Duitsland

Een nieuwe auto kopen is killing voor je portemonnee. Zodra je jouw nieuwe auto de showroom uitgereden hebt ben je al snel 30% van je investering kwijt.

“Ja maar ik wil geen gebruikte auto”

In Nederland staat een gebruikte auto of occasion gelijk aan een auto van jaren oud met bijna een ton op de teller.

Dit is natuurlijk geen alternatief voor een nieuwe auto. Je wilt dat de auto nog nieuw ruikt en uitgevoerd is met parkeersensoren en camera’s.

…. dus ik moet wel een nieuwe auto kopen, toch?

Als je alleen naar het aanbod in Nederland kijkt is het antwoord volmondig “JA”. Helaas.

Duitsland is het walhalla voor jong gebruikte occasions

Wat dacht je van een BMW van 4 maanden oud met slechts 3.000KM op de teller? Die ga je in Nederland niet vinden.

In Duitsland stikt het ervan, dit zijn de zogenaamde “Jahreswagens”.
Dit zijn auto’s die niet ouder dan één jaar zijn (en dus maar weinig kilometers op de teller hebben).

Vaak worden deze auto’s bij de fabriek of bij de autodealer zelf gebruikt voordat ze verkocht worden.

Dit is een voorbeeld van een BMW 5-serie Jahreswagen

Advertentie van Jahreswagen op Mobile.de

Als je deze auto configureert via de Nederlandse BMW-site kom je op een nieuwprijs van € 75.992,- inclusief BTW en BPM.

Als ik deze Duitse Jahreswagen doorreken kost hij je, inclusief alle belastingen (BPM, BTW), transportkosten, importpakket full service: € 55.600,-.

Je bespaart dan dus € 20.392,- op een auto die slechts 3.500KM gereden heeft en een paar maanden oud is.

Tip 2. Ruil accountmanager Roderick in voor zijn Duitse collega Benedikt

Hoe goed de deal ook lijkt, een nieuwe auto in Nederland kopen is een slecht idee. De afschrijving nekt je in de eerste maanden.

Nederlandse accountmanagers van de merken BMW, Mercedes-Benz, Audi en Porsche krijgen cursussen “spookverhalen vertellen over importauto’s”. Samen met o.a. de BOVAG en wat andere sneue autoclubjes proberen ze je in Nederland te houden.

Wat maakt het uit of je een auto in Duitsland bij een officiële dealer koopt?

Duitse BMW-dealer VS Nederlandse BMW dealer

Europese garantie – Check
Een betere prijs? – Check
Dezelfde service – Check! (hoewel, de Duitse service is vaak toch wel een stukje beter.)
Groter aanbod? – Check! (Duitsland heeft een GIGANTISCH aanbod auto’s)

Tip 3. Vermijd de importhandelaren in Nederland

Een Duitse Jahreswagen van de de officiële dealer kun je ongezien kopen.
Ik koop wekelijks 10-15 auto’s voor mijn Nederlandse klanten, deze klanten hebben het veel te druk om zelf naar Duitsland af te reizen.

Dit is ook niet nodig. Ik weet inmiddels welke kwaliteit ik kan verwachten van de Duitse dealers.

In Nederland zijn er een hoop importhandelaren, denk hierbij aan v.d. Akker, De Gooische Automediair, ImportWereld en vele anderen.. Veel voordeel zal je hier niet behalen, een paar duizend euro wellicht t.o.v. de nieuwprijs, de rest is voor de autohandelaar.

Nee, als je de beste prijs wilt hebben, knip je deze tussenhandel er direct tussenuit. Dit levert je sowieso minimaal € 10.000 extra voordeel op.

Tot slot

Ik merk dat alleen de succesvolle mensen gebruik maken van het voordeel dat er in Duitsland te behalen is.

Het gros van de mensen blijft bang, en gelooft alle spookverhalen van de Nederlandse autoverkopers. Ondertussen halen deze autohandelaren massaal Jahreswagens uit Duitsland, die ze voor voor de hoofdprijs aan jou verkopen.

Mij niet gezien!

The post Zelf een auto in Duitsland kopen is BOOMING in 2015: Deze 3 tips mag je niet missen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zelf-een-auto-duitsland-kopen-booming-2015-deze-3-tips-mag-je-niet-missen/feed 0
Gast crasht Lamborghini Huracán met 321km/h en filmt alles met een onboard camera [bizar] http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/gast-crasht-lamborghini-huracan-met-321kmh-en-filmt-alles-met-een-onboard-camera-bizar http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/gast-crasht-lamborghini-huracan-met-321kmh-en-filmt-alles-met-een-onboard-camera-bizar#comments Mon, 19 Jan 2015 20:36:30 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10674 Dit kan er gebeuren als je met 321 km/h over een Hongaarse snelweg rijdt. Dacht je dat het een goed idee was om met 321km/h over een drukke Hongaarse snelweg te scheuren? Neem van mij aan dat het geen goed idee is, nee echt niet. Dit filmpje bewijst maar eens dat het vrij lastig is [...]

The post Gast crasht Lamborghini Huracán met 321km/h en filmt alles met een onboard camera [bizar] appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Dit kan er gebeuren als je met 321 km/h over een Hongaarse snelweg rijdt.

Dacht je dat het een goed idee was om met 321km/h over een drukke Hongaarse snelweg te scheuren? Neem van mij aan dat het geen goed idee is, nee echt niet.

Dit filmpje bewijst maar eens dat het vrij lastig is om met 321 kilometers per uur je auto in bedwang te houden als een priuseigenaar besluit om zijn voorganger met 82km/h in te halen.

Gek genoeg heeft iedereen het ongeval overleefd, van de Lamborghini Huracán is weinig over. De bestuurder wordt vervolgd voor roekeloos rijgedrag en het in gevaar brengen van de overige weggebruikers.

The post Gast crasht Lamborghini Huracán met 321km/h en filmt alles met een onboard camera [bizar] appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/gast-crasht-lamborghini-huracan-met-321kmh-en-filmt-alles-met-een-onboard-camera-bizar/feed 0