Auto importeren Duitsland | Automotive import http://www.automotiveimport.nl Auto importeren uit Duitsland? BPM Berekenen? Wij helpen bij het importeren van uw nieuwe Duitse auto van A tot Z. Automotive import Amsterdam. Sat, 04 Jul 2015 17:53:54 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.2.2 Een schadeauto importeren in 2015/2016: Dit moet je weten om de laagste BPM te berekenenhttp://www.automotiveimport.nl/bpm/een-schadeauto-importeren-in-2015-2016-dit-moet-je-weten-om-de-laagste-bpm-te-berekenen http://www.automotiveimport.nl/bpm/een-schadeauto-importeren-in-2015-2016-dit-moet-je-weten-om-de-laagste-bpm-te-berekenen#comments Sat, 04 Jul 2015 13:46:37 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=12368 Als je een schadeauto in het buitenland koopt, dan kun je korting krijgen op de BPM. Dit komt omdat een schadeauto minder waard is dan een auto zonder schade. Deze korting krijg je natuurlijk niet automatisch, je moet hiervoor een speciaal BPM taxatierapport op laten stellen. De regels voor BPM taxatierapporten zijn in 2015 flink [...]

The post Een schadeauto importeren in 2015/2016: Dit moet je weten om de laagste BPM te berekenen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als je een schadeauto in het buitenland koopt, dan kun je korting krijgen op de BPM.

Dit komt omdat een schadeauto minder waard is dan een auto zonder schade. Deze korting krijg je natuurlijk niet automatisch, je moet hiervoor een speciaal BPM taxatierapport op laten stellen.

De regels voor BPM taxatierapporten zijn in 2015 flink aangescherpt.
Hierdoor worden BPM rapporten van veel BPM taxateurs niet meer geaccepteerd door de Belastingdienst.

Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten over het importeren van schadeauto’s.

De meeste taxateurs mogen vanaf 2015 geen taxatierapporten meer opstellen

Vanaf 2015 mogen alleen nog speciaal erkende BPM taxateurs taxatierapporten voor importauto’s opstellen.

Hierdoor worden er een hoop taxateurs buiten spel gezet. Deze mogen geen rapporten meer opstellen voor het berekenen van de BPM van een schadeauto.

Let er goed op dat jouw taxateur gecertificeerd is, en is opgenomen in een van de registers met erkende taxateurs.

Laat je een rapport via Automotive Import maken? Dan zit je altijd goed. Wij werken alleen met erkende BPM-taxateurs, zodat er geen discussie met de Belastingdienst mogelijk is.

De RDW maakt stiekem foto’s bij keuring van de schadeauto

De RDW maakt stiekem foto's van schadeauto's

De RDW maakt stiekem foto’s van jouw schadeauto.

Zorg er altijd voor dat je de auto in beschadigde toestand bij de RDW brengt. Er hangen tegenwoordig speciale camera’s bij de RDW die jouw auto fotograferen.

Deze foto’s worden gemaakt zonder dat je het door hebt, en direct doorgestuurd naar de Belastingdienst.

Deze foto’s worden door de Belastinginspecteur gebruikt om jouw taxatierapport te controleren.
Zorg er dus altijd voor dat je de auto in originele (beschadigde) toestand laat, totdat de BPM aangifte geaccepteerd is door de Belastingdienst.

Doe je dit niet, dan kun je een BPM naheffing verwachten. Je bent gewaarschuwd!

Niet alle schade kan meer getaxeerd worden voor de BPM

Het is vanaf 2015 niet meer mogelijk om alle schade te taxeren voor de BPM.

Kleine krasjes, steenslag en kleine parkeerschades worden tegenwoordig niet meer geaccepteerd door de Belastingdienst.

Voorbeeld:

Heb je een BMW 5-serie van 2010 met 150.000KM gekocht met diverse deuken, steenslag en kleine krasjes. Dan moet je er rekening mee houden dat de steenslag niet opgenomen kan worden als schade.

De Belastingdienst zal het rapport afkeuren omdat steenslag hoort bij een auto van deze leeftijd en kilometerstand.

Dit betekent natuurlijk niet dat steenslag nooit mee te nemen is in de berekening.
De taxateur zal altijd een afweging maken of de steenslag normaal is voor een auto van die leeftijd en kilometerstand.

Conclusie: er is nog steeds veel voordeel te behalen met een BPM taxatierapport

BPM taxatierapporten zijn de grootste frustratie van de Belastingdienst.

Dat is jammer, want BPM taxatierapporten kunnen niet afgeschaft worden vanwege Europese regelgeving waar de Nederlandse Belastingdienst zich aan moet houden.

Als je een auto importeert die lichte schade heeft, dan adviseren wij áltijd om de mogelijkheden van een BPM taxatierapport te bespreken.

Je kunt contact met ons opnemen voor een gratis proefberekening van de BPM voor jouw auto.

In veel gevallen kan een BPM-taxatie je duizenden euro’s aan BPM schelen.

Automotive Import werkt met erkende taxateurs die binnen één dag een taxatierapport kunnen opstellen.

The post Een schadeauto importeren in 2015/2016: Dit moet je weten om de laagste BPM te berekenen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/bpm/een-schadeauto-importeren-in-2015-2016-dit-moet-je-weten-om-de-laagste-bpm-te-berekenen/feed 0
4 Redenen waarom je juist in de zomer een auto moet kopenhttp://www.automotiveimport.nl/aankoopadvies/auto-in-de-zomer-kopen http://www.automotiveimport.nl/aankoopadvies/auto-in-de-zomer-kopen#comments Sun, 28 Jun 2015 11:16:26 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=12325 In de zomer is het vaak erg rustig bij autoverkopers. De meeste mensen zijn op vakantie, en vaak is het te warm voor een middagje autoshoppen. Dit is een uitgelezen kans voor slimme autokopers om een mooie deal te sluiten. Omdat er minder mensen in de showroom zijn, zijn de autoverkopers meer geneigd om je [...]

The post 4 Redenen waarom je juist in de zomer een auto moet kopen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
In de zomer is het vaak erg rustig bij autoverkopers.
De meeste mensen zijn op vakantie, en vaak is het te warm voor een middagje autoshoppen.

Dit is een uitgelezen kans voor slimme autokopers om een mooie deal te sluiten. Omdat er minder mensen in de showroom zijn, zijn de autoverkopers meer geneigd om je een betere deal te geven.

Hier zijn de 4 belangrijkste tips om een goede deal te scoren in de zomer.

1. Koop een bijna nieuwe auto tegen een fors lagere prijs

BMW 5-serie in Duitsland kopen
In het nieuwe jaar komen er weer een hoop nieuwe modellen uit. Dit betekent dat de autodealers de nieuwe auto’s die ze nog op voorraad hebben snel willen verkopen. Want zodra er een nieuw model uitkomt hebben ze de ruimte in de showroom nodig voor de nieuwe auto.

Daarnaast hebben dealers niet graag oude modellen in de showroom staan met bijna geen kilometers als er al een nieuw model beschikbaar is.

Omdat Nederlandse dealers vaak kleine voorraden aanhouden, raad ik je aan om eens bij de merkdealer in Duitsland te kijken, deze heeft vaak gigantische voorraden.

Dit is een foto die ik bij BMW Frankfurt gemaakt heb toen ik op zoek was naar een BMW 5-serie touring:

BMW 5-serie aanbod bij BMW Frankfurt (Dreieich)

BMW 5-serie aanbod bij BMW Frankfurt (Dreieich)

Nét voordat er een vernieuwd model uitkwam, moesten deze auto’s nog snel verkocht worden.

2. Winterauto’s zijn goedkoper in de zomer

Winterauto goedkoper in zomer
Iedereen weet dat het een slecht idee is om een cabrio te kopen als de mussen van het dak vallen.
Prijzen van zomerauto’s worden tijdens de zomer flink opgeblazen, dit betekent dat je vaak minimaal € 3.000 teveel betaalt.

Nee, in de zomer is het een goed idee om een winter-auto te kopen. Denk aan een BMW 5-serie touring of een willekeurige SUV, deze auto’s zijn statistisch gezien een stuk goedkoper tijdens de zomermaanden. Sportwagens en cabrio’s zijn over het algemeen een stuk duurder in de zomer.

3. Dezelfde auto is volgend jaar fors duurder door de BPM

Wiebes heeft plezier, auto's wéér duurder
Auto’s worden helaas elk jaar duurder, dit komt voornamelijk door de BPM verhogingen.

Vorige week hebben we uitgerekend dat de BPM de komende jaren flink omhoog gaat.

Dit betekent dat auto’s flink duurder zullen worden.

Het is slim om deze zomer nog een auto te kopen, aangezien dezelfde auto volgend jaar enkele duizenden euro’s duurder zal zijn.

4. Autoverkopers hebben in de zomer vaak weinig te doen

Autoverkoper in hangmat

Het is lekker rustig tijdens de zomer.

Het is tijdens de zomermaanden erg rustig bij veel autodealers.

Omdat autoverkopers graag hun targets willen halen voor de maand, is de kans groot dat je een verkoper tegenkomt die je een goede deal wilt geven.

Kortingen van enkele duizenden euro’s zijn eerder regel dan uitzondering.

Je moet er natuurlijk wel om vragen, niets komt vanzelf!

Succes!

The post 4 Redenen waarom je juist in de zomer een auto moet kopen appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/aankoopadvies/auto-in-de-zomer-kopen/feed 0
5 Redenen waarom Nederlandse autohandelaren bang zijn dat je een auto in Duitsland koopthttp://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/5-redenen-waarom-nederlandse-autohandelaren-bang-zijn-dat-je-een-auto-in-duitsland-koopt http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/5-redenen-waarom-nederlandse-autohandelaren-bang-zijn-dat-je-een-auto-in-duitsland-koopt#comments Sat, 27 Jun 2015 13:31:52 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=12272 Als je een redelijk bedrag te besteden hebt, en van mooie auto’s houd, dan moet je in tegenwoordig Duitsland zijn. De nieuwste Audi’s, BMW’ en Porsches worden in Duitsland jonggebruikt tegen fantastische (lage) prijzen verkocht. In tegenstelling tot Nederland, want ondanks de autocrisis betaal je in Nederland nog steeds de hoofdprijs. Waarom? Omdat Nederlanders gewend [...]

The post 5 Redenen waarom Nederlandse autohandelaren bang zijn dat je een auto in Duitsland koopt appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als je een redelijk bedrag te besteden hebt, en van mooie auto’s houd, dan moet je in tegenwoordig Duitsland zijn.

De nieuwste Audi’s, BMW’ en Porsches worden in Duitsland jonggebruikt tegen fantastische (lage) prijzen verkocht.

In tegenstelling tot Nederland, want ondanks de autocrisis betaal je in Nederland nog steeds de hoofdprijs.

Waarom?

Omdat Nederlanders gewend zijn om te veel te betalen voor auto’s. Daarnaast zijn we gewend dat autorijden duur is vanwege de hoge belastingdruk.

1. Auto’s zijn in Duitsland veel goedkoper (ook voor Nederlanders)

Het maakt niet uit of je een Audi, BMW, Mercedes-Benz of Porsche zoekt, bijna alle modellen zijn in Duitsland een stuk goedkoper.

Dat is natuurlijk logisch, er komt nog BPM bij in Nederland.

Veel mensen denken dat als de BPM erbij komt, dat het verschil dan niet zo groot meer is.

Het tegendeel is waar! Als je een (jong) gebruikte auto importeert, is het mogelijk om flink te besparen op de BPM (mits je het slim aanpakt, natuurlijk.)

Uiteindelijk betaal je het lagere BTW tarief in Duitsland (19%!), je betaalt BPM naar marktwaarde van de auto, en de aanschafprijs is een stuk lager.

In veel gevallen scheelt dit duizenden euro’s met een auto die bij de Nederlandse merk-dealer te koop staat. Zélfs als we alle kosten zoals de BPM en importkosten meerekenen.

Nederlandse autoverkopers weten dit natuurlijk ook en proberen je wijs te maken dat het laten importeren van een auto een slecht idee is (en dat het weinig scheelt.)

Wij weten wel beter.

2. Duitse dealers worden voorgetrokken door fabrikanten en kunnen veel betere deals geven

BMW dealer in Frankfurt Dreieich

Mijn favoriete BMW dealer in Duitsland: BMW Frankfurt (Dreieich)

Duitse merkdealers van Duitse merken worden altijd voorgetrokken.

Een voorbeeld hiervan is dat wij vaak nieuwe modellen importeren enkele maanden voordat ze officieel in Nederland uitkomen.

Dit is mogelijk omdat Duitse merkdealers altijd als eerste de nieuwste modellen krijgen. Na introductie in Nederland worden de eerste jonge demo-auto’s in Duitsland alweer (met korting) verkocht.

Garantie op een importauto in Nederland

“Vroeger” was het zo dat je op een Duitse auto geen garantie had in Nederland.

Tegenwoordig kun je met een importauto van een Duitse merkdealer gewoon terecht bij de Nederlandse dealer om de hoek.

Duitse merkdealers hebben altijd het beste aanbod tegen de scherpste prijs

Nederlandse merkdealers zijn vaak jaloers op hun Duitse collega’s.

Dit komt omdat de Duitse dealers altijd de eerste keus krijgen als de jonge fabrieksauto’s met weinig kilometers en bomvol opties verdeeld worden.

Hierdoor heeft bijvoorbeeld BMW Frankfurt een gigantisch aanbod van jonge occasions. Waar de gemiddelde dealer in Nederland er van elk model slechts enkele heeft, heeft de dealer in Frankfurt en minimaal 30 staan.

Waar denk je dat je de beste prijs krijgt?

BMW 5-serie aanbod bij BMW Frankfurt (Dreieich)

BMW 5-serie aanbod bij BMW Frankfurt (Dreieich)

3. Niet 21% maar slechts 19% BTW betalen in Duitsland

Wij vinden het BTW tarief van 21% in Nederland veel te hoog.

Daarom zien wij graag dat je een auto in Duitsland koopt. Duitsland hanteert namelijk nog steeds het lagere tarief van ‘slechts’ 19 procent!

Veel mensen denken dat ze de BTW op een importauto in Nederland moeten betalen, of dat je het verschil “aan de grens” moet afrekenen.

Ik heb goed nieuws voor je: Als je in Duitsland een gebruikte* auto koopt, kun je de BTW in Duitsland afrekenen 19%.

Je bent in Nederland dan géén BTW meer verschuldigd. Dat scheelt je al snel enkele duizenden euro’s aan BTW, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

4. Het kan in Duitsland: Een auto met slechts 3.500KM op de teller kopen

Ik kijk niet raar op als ik een “Jahreswagen” in Duitsland zie staan die slechts 3.500KM op de teller heeft staan.

Je zult denken dat de kilometerstand teruggedraaid is, wie verkoopt zijn auto nou binnen een paar duizend kilometer?

Het antwoord is simpel: bijna niemand, deze auto’s worden kort bij de BMW, Audi of Mercedes-Fabriek gebruikt, en worden zo snel mogelijk verkocht.

Het kan ook zijn dat de auto kort als demo-auto is ingezet bij een merkdealer.

Auto’s met zulke lage kilometerstanden zijn -wat mij betreft- altijd de beste deals.

Deze auto’s zitten vaak bomvol opties en accessoires (deze schrijven gigantisch hard af) en worden verkocht tegen een prijs die véél lager ligt dan de nieuwprijs.

“Ja Marco, dat is leuk, laat maar eens zien”

Oké, een simpele zoekopdracht op Mobile.de geeft dit resultaat:

Autosite Mobile.de staat vol met jonge BMW occasions. Je bent gek als je een auto in Nederland koopt.

Autosite Mobile.de staat vol met jonge BMW occasions. Je bent gek als je een auto in Nederland koopt.

Wie koopt er nog een nieuwe auto in Nederland?

5. Een auto importeren = veel minder BPM betalen

Betaal jij teveel BPM?

Wordt de BPM afgeschaft? Nee, voorlopig niet. In tegendeel: we gaan de komende jaren juist méér BPM betalen

Als je de Autobrief 2.0 eens goed leest, dan kun je zien dat Wiebes baalt van de mogelijkheden om véél minder BPM te betalen bij import.

Wiebes kan er weinig aan doen, aangezien hij zich moet houden aan de Europese regels op dit gebied.

Als BPM-specialist kennen wij de regels door en door. Hierdoor betalen onze klanten en wijzelf altijd zo weinig mogelijk BPM.

De truc is een auto vanaf 3.000KM en 3 maanden leeftijd fiscaal als een “occasion” voor de BPM wordt gezien.

Waar je normaal € 10.000 BPM betaalt op een nieuwe BMW, betaal je bij import van eenzelfde BMW met slechts 3.000KM op de klok maar € 6.500.

Natuurlijk krijg je dit voordeel niet vanzelf. Je moet de regels écht kennen om zo min mogelijk BPM te betalen.

Ik zie genoeg mensen die gebruikmaken van een gratis BPM calculator
of een service van “maar € 19,95″

Je kunt zelf ook wel bedenken dat je dan nóóit het onderste uit de kan zult halen.

Omdat wij zo zeker van onze zaak zijn dat wij áltijd de laagste BPM kunnen bieden, berekenen wij graag gratis hoeveel wij je kunnen besparen (Nee, we vullen vervolgens niet gratis je aangifte voor je in)

Conclusie: een auto importeren nog steeds interessant

Als je nú een goede deal wilt hebben, dan moet je een jonge Jahreswagen in Duitsland kopen. Andere landen zijn natuurlijk ook prima: België, Zwitserland, Italië.

Echter is het aanbod het grootst in Autoland #1: Duitsland.

Krijg je van je lokale dealer te horen dat het écht niet interessant is om een auto te importeren?

Bedenk je dan eens waarom er jaar-op-jaar steeds meer auto’s geïmporteerd worden.
Zo veel zelfs dat de RDW het bijna niet meer aan kan:

RDW kan importauto's niet meer aan

Haha, de RDW kan het aantal importauto’s niet meer aan.

The post 5 Redenen waarom Nederlandse autohandelaren bang zijn dat je een auto in Duitsland koopt appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/5-redenen-waarom-nederlandse-autohandelaren-bang-zijn-dat-je-een-auto-in-duitsland-koopt/feed 0
TESLA-rijders balen van nieuwe “TESLA-belasting”http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/tesla-rijders-balen-van-nieuwe-tesla-belasting http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/tesla-rijders-balen-van-nieuwe-tesla-belasting#comments Sun, 21 Jun 2015 18:23:42 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=12227 De overheid voert binnenkort een speciale Tesla-belasting in. Dit betekent dat het belastingvrij in een TESLA rijden verleden tijd is. Belastingplannen 2015 ongunstig voor TESLA rijders De Belastingplannen voor de komende jaren zijn bekend. En het ziet er naar uit dat nieuwe auto’s fors duurder gaan worden. Zelfs als de voorgestelde “BPM korting van 12%” [...]

The post TESLA-rijders balen van nieuwe “TESLA-belasting” appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
De overheid voert binnenkort een speciale Tesla-belasting in.
Dit betekent dat het belastingvrij in een TESLA rijden verleden tijd is.

Belastingplannen 2015 ongunstig voor TESLA rijders

De Belastingplannen voor de komende jaren zijn bekend. En het ziet er naar uit dat nieuwe auto’s fors duurder gaan worden. Zelfs als de voorgestelde “BPM korting van 12%” doorgaat.

Dit komt allemaal door de belastingheffing op basis van de co2 uitstoot. Heb je een vervuilende auto? Dan betaal je veel belasting.

Dat is goed nieuws voor iedereen met een 100% elektrische auto. Je betaalt dan geen belasting bij de aanschaf en gebruik van je auto. Da’s mooi meegenomen!

TESLA rijders gaan “gewoon” bijtelling betalen

We moeten je helaas teleurstellen, dat feest gaat niet door als je in een TESLA (lees: de enige leuke elektrische auto) rijdt.

Huh, hoezo? We moeten van de overheid toch juist in elektrische auto’s rijden?

Ja, maar de overheid ziet niet graag dat een grote groep succesvolle mensen in dure TESLA’s van (€ 100.000+) gaat rijden, die hier vervolgens geen belasting over betalen.

Daarom betalen TESLA rijders de komende jaren de volledige bijtelling van 22% over de waarde boven de € 50.000 van de auto.

The post TESLA-rijders balen van nieuwe “TESLA-belasting” appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/tesla-rijders-balen-van-nieuwe-tesla-belasting/feed 0
Slecht nieuws: de BPM wordt niet afgeschaft en autorijden wordt een stuk duurder.http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/bpm-afgeschaft-nee-autos-worden-de-komende-jaren-juist-extra-duur http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/bpm-afgeschaft-nee-autos-worden-de-komende-jaren-juist-extra-duur#comments Sun, 21 Jun 2015 17:17:55 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=12189 We hadden de vlag al bijna uitgedaan hier in Amsterdam. Enkele weken geleden werd de aankondiging gedaan dat de BPM wellicht afgeschaft zou worden. Zou het nu echt gaan gebeuren dat we de Land Rover Defender gewoon privé kunnen rijden zonder 60K BPM aan de overheid over te hoeven maken? Helaas. Het voorstel leek te [...]

The post Slecht nieuws: de BPM wordt niet afgeschaft en autorijden wordt een stuk duurder. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
We hadden de vlag al bijna uitgedaan hier in Amsterdam.
Enkele weken geleden werd de aankondiging gedaan dat de BPM wellicht afgeschaft zou worden.

Zou het nu echt gaan gebeuren dat we de Land Rover Defender gewoon privé kunnen rijden zonder 60K BPM aan de overheid over te hoeven maken?

Helaas.

Het voorstel leek te mooi voor woorden en zo is ook gebleken.
Na het officieel bekend maken van de Autobrief 2.0 is gebleken dat de BPM gewoon in takt blijft.

– Dieselauto’s worden zwaarder belast voor de BPM
– Plug-in Hybrids worden fors duurder, en krijgen een speciale BPM-tabel.
– Volledig elektrische auto’s in het luxe segment (tesla’s) worden met zo’n 13-14% bijtelling belast.

In de volgende tabel zie je wat een bepaalde auto nu kost, en wat hij de komende jaren gaat kosten:

 20152016202012% BPM korting
Volkswagen up! 60 pk11.75211.94112.77212.462
Volkswagen Golf 1.0 TSI22.59022.77925.73125.133
Volvo V40 D2 Business25.99526.61728.71928.209
BMW 120i31.51832.53434.40433.450
Volkswagen Golf GTE38.19039.36639.98139.738
Audi RS368.00069.39582.25978.575
Ford Mustang V8104.500112.466123.379113.341

Daarnaast worden deze auto’s niet alleen duurder in aanschaf. Je gaat ook nog eens meer bijtelling betalen, namelijk 22%.
Dat kan er ook nog wel bij.

Waarom een auto uit Duitsland halen interessant blijft

duitse-autoverkoper
De voorraden van autodealers (voornamelijk Duitsland) worden steeds groter.
Hierdoor zien wij steeds vaker dat er nagenoeg nieuwe auto’s tegen flinke kortingen verkocht worden.

Het aanbod van deze auto’s is in Nederland erg klein. Het grote prijverschil tussen Nederlandse auto’s en Duitse auto’s zal hierdoor blijven bestaan.

Ook de mogelijkheden tot een BPM bepaling naar marktwaarde blijft in 2017 gewoon bestaan. Europese regelgeving maakt het mogelijk dat de BPM mag worden afgeschreven “naar werkelijke (markt)waarde”. Dit is een doorn in het oog van de Belastingdienst.

Een lage BPM met een koerslijstrapport of tegenbewijstaxatie blijft gewoon mogelijk, hiermee blijven wij de laagste BPM bieden.

Lees ook: Tesla-rijders balen van nieuwe “Tesla-belasting”

The post Slecht nieuws: de BPM wordt niet afgeschaft en autorijden wordt een stuk duurder. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/bpm-afgeschaft-nee-autos-worden-de-komende-jaren-juist-extra-duur/feed 0
Pas op! Deze 7 trucs gebruiken onbetrouwbare Duitse dealers om je te misleidenhttp://www.automotiveimport.nl/aankoopadvies/deze-7-trucs-gebruiken-onbetrouwbare-duitse-dealers-om-je-te-misleiden http://www.automotiveimport.nl/aankoopadvies/deze-7-trucs-gebruiken-onbetrouwbare-duitse-dealers-om-je-te-misleiden#comments Wed, 10 Jun 2015 19:02:29 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=12124 Niet alle Duitse autoverkopers zijn te vertrouwen. Hoewel Duitse autohandelaren volgens strengere spelregels moeten spelen dan hun Nederlandse collega’s, zijn er een aantal handelaren die je proberen te misleiden. Hier zijn de 7 meest-gebruikte trucs van schimmige handelaren in Duitsland. #1. De auto wordt zogenaamd in opdracht van een particuliere klant verkocht (om de garantie [...]

The post Pas op! Deze 7 trucs gebruiken onbetrouwbare Duitse dealers om je te misleiden appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Niet alle Duitse autoverkopers zijn te vertrouwen. Hoewel Duitse autohandelaren volgens strengere spelregels moeten spelen dan hun Nederlandse collega’s, zijn er een aantal handelaren die je proberen te misleiden.

Hier zijn de 7 meest-gebruikte trucs van schimmige handelaren in Duitsland.

#1. De auto wordt zogenaamd in opdracht van een particuliere klant verkocht (om de garantie te omzeilen)

Auto importeren uit Duitsland
Ik zal je niet lastig vallen met ingewikkelde Duitse regelgeving. Het enige wat je hoeft te weten is dat je in Duitsland goed beschermd bent tegen KM-terugdraaiers en verkopers van ex-schadeauto’s.

Elke Duitse autohandelaar moet namelijk minimaal één jaar garantie geven, dit is wettelijk geregeld en hier kan de handelaar niet vanaf zien.

Deze wettelijke garantie geldt niet als je een auto direct van een particulier koopt.

De truc die sommige Duitse handelaren gebruiken, is dat ze de auto zogenaamd in opdracht van een particulier verkopen. In het Duits: “Im Kundenauftrag”.

Pas hier mee op: het kan natuurlijk goed zijn dat de dealer een auto voor een klant verkoopt. Ik verkoop ook wel eens een auto voor een klant. Echter is het bij zo’n deal met een particulier erg moeilijk om de handelaar aansprakelijk te stellen.

Mocht je zo’n auto tegen komen, probeer dan altijd schriftelijk de bevestiging te krijgen dat de auto in orde is. Verzoek de handelaar vervolgens om de auto via zijn bedrijf te kopen, in plaats van direct van de particulier. Een aankoopkeuring is ook aan te raden.

#2. De verkoper wilt niet op papier zetten dat de auto “Unfallfrei” is.

Is de auto "Unfallfrei?"
Unfallfrei.. betekent dat de auto géén schadeverleden heeft.

In Duitsland heb je een vrij groot probleem als je aangeeft dat de auto geen schadeverleden heeft terwijl dit wél het geval is.

Laat daarom altijd opnemen in het contract dat de auto “Unfallfrei” is. Oftewel: dat de auto géén schadeverleden heeft. Mocht later blijken dat de auto wél schade gehad heeft, dan kun je hier op terugkomen en de verkoper aansprakelijk stellen.

#3. Het contract bevat allerlei kleine lettertjes en uitsluitingen

Stel altijd een koopcontract op
Onbetrouwbare autohandelaren proberen zich in te dekken met allerlei uitsluitingen in het contract. Denk hierbij aan zinnen zoals “gekocht zoals gezien”, “gekocht zonder garantie”, “de verkoper kan de juistheid van de KMstand niet garanderen”

Het is belangrijk dat je het Duitse koopcontract altijd goed doorleest. Maak je gebruik van onze full-service dienstverlening? Dan controleren wij het contract dit soort vervelende zaken.

In 95% van de gevallen vind je bij onbetrouwbare autohandelaren de volgende Duitse zin in het contract: “Verkauf erfolgt unter ausschluss der sachmängelhaftung“.

Je bent gewaarschuwd!

#4. De onderhoudsboekjes zijn niet (meer) aanwezig

Onderhoudsboekje Duitsland aanwezig?
Het kan natuurlijk zo zijn dat de onderhoudsboekjes echt kwijt zijn, maar in veel gevallen heeft de handelaar het boekje ergens verstopt.

De reden dat hij niet wilt dat jij het boekje krijgt, is dat de kilometerstand van de auto niet overeen komt met de genoteerde kilometerstand.

Wees extra alert als er geen onderhoudsboekje bij de auto zit. Het boekje zit er namelijk in nagenoeg alle gevallen bij.
De kans is heel groot dat de kilometerteller teruggedraaid is.

#5. Een onafhankelijke aankoopkeuring is niet mogelijk

Technische aankoopkeuring in Duitsland
Als je een auto bij een handelaar koopt die buiten de fabrieksgarantie valt, raad ik een aankoopkeuring altijd aan.
Met een aankoopkeuring ben je er zeker van dat de auto in een goede staat is. En als er gebreken zijn ben je op de hoogte van de gebreken die er zijn.

Louche autohandelaren die opgelapte schadeauto’s verkopen willen liever niet dat je de auto laat keuren.
Deze handelaren weten dondersgoed dat alle (verborgen) gebreken aan de auto zo boven water komen.

Indien een handelaar (om welke reden dan ook) een technische keuring niet toestaat, dan is het vaak foute boel.

Neem jij het risico? De kans is groot dat er iets mis is met de auto, anders hoeft een aankoopkeuring geen probleem te zijn voor de verkoper.

#6. Je kunt geen proefrit maken omdat “de auto niet aangemeld is”

Een proefrit maken
Deze truc krijg ik steeds vaker te horen.

Duitse autohandelaren hebben gewoon handelaarskentekenplaten waarmee proefritten gemaakt kunnen worden.
Meestal zijn de auto’s in de showroom niet aangemeld omdat ze niet gebruikt worden.

Ik krijg steeds vaker klanten die zeggen dat ze geen proefrit kunnen maken omdat de auto niet aangemeld is. Dit is onzin, de verkoper heeft waarschijnlijk een andere reden waarom je geen proefrit kan maken.

#7. Je moet extra betalen voor een APK-keuring (TÜV) of voor de garantie

Als je een auto in Duitsland koopt, dan is het gebruikelijk dat je een nieuwe APK krijgt (TÜV).
Het kan zijn dat de APK bij aankoop verlopen is, in veel gevallen zal de verkoper de auto op zijn kosten laten keuren.

Aangezien de Duitse APK keuring vrij goed is, willen onbetrouwbare autohandelaren de auto liever niet laten keuren. Daarom vragen ze vaak (veel) geld voor een keuring zodat je er waarschijnlijk voor kiest om de auto zonder APK-keuring te kopen.

Je krijgt in Duitsland altijd standaard één jaar garantie. Dit is wettelijk geregeld, en hier hoef je niks extra voor te betalen.
Toch vragen sommige handelaren bedragen rond de € 500,- voor de garantie. Dit is niet nodig, de garantie krijg je altijd kosteloos.

Conclusie

Een auto kopen in Duitsland is zeker de moeite waard, toch zie ik veel mensen die er standaard vanuit gaan dat een auto goed is. Niets is minder waar: ook in Duitsland zijn er veel onbetrouwbare autohandelaren actief.

Je bent in Duitsland weliswaar beter beschermd dan in Nederland, toch moet je altijd goed blijven opletten.

The post Pas op! Deze 7 trucs gebruiken onbetrouwbare Duitse dealers om je te misleiden appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/aankoopadvies/deze-7-trucs-gebruiken-onbetrouwbare-duitse-dealers-om-je-te-misleiden/feed 0
Een auto kopen van een particulier in Duitsland: Deze 5 dingen moet je weten:http://www.automotiveimport.nl/aankoopadvies/een-auto-kopen-van-een-particulier-in-duitsland-deze-5-dingen-moet-je-weten http://www.automotiveimport.nl/aankoopadvies/een-auto-kopen-van-een-particulier-in-duitsland-deze-5-dingen-moet-je-weten#comments Mon, 08 Jun 2015 18:22:33 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=12094 Een auto van een particulier kopen is vaak de moeite waard. Er is vaak meer onderhandelingsruimte en de prijzen zijn vaak lager dan bij officiële dealers. Dagelijks zijn er tientallen particulieren die jonge occasions aanbieden in Duitsland. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een particulier. Hier [...]

The post Een auto kopen van een particulier in Duitsland: Deze 5 dingen moet je weten: appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Een auto van een particulier kopen is vaak de moeite waard.
Er is vaak meer onderhandelingsruimte en de prijzen zijn vaak lager dan bij officiële dealers.

Dagelijks zijn er tientallen particulieren die jonge occasions aanbieden in Duitsland.

Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een particulier.

Hier zijn de vragen die ik het vaakst krijg van Nederlanders die een auto van een Duitse particulier willen kopen:

– Is het mogelijk om een auto van een Duitse particulier te kopen?
– Hoe weet ik zeker dat ik niet wordt opgelicht?
– Hoe weet ik zeker dat de auto in orde is, hoe zit het met de garantie?
– Hoe gaat de betaling aan een Duitse particulier?

1. Bij een particulier krijg je meestal een (veel) betere prijs dan bij een dealer

Particulieren zijn geen professionele autohandelaren.
Een particulier wilt vaak zo snel mogelijk van zijn oude auto af.

Meestal is elke prijs die hoger is dan de inruilwaarde/handelswaarde voor een particulier interessant genoeg om de auto te verkopen.

Daar de handelswaarde/inruilwaarde vaak erg laag ligt, kun je bij een particulier in veel gevallen een (veel) betere deal scoren dan bij een handelaar.

Vaak probeert een particulier zijn auto éérst voor de hoofdprijs te verkopen, dit lukt vaak niet.
Laat je niet afschrikken door een hoge vraagprijs, hoge kortingen zijn eerder regel dan uitzondering!

2. Let op: Je krijgt bij een particulier niet áltijd garantie!

Als je een particulier bent en een auto in Duitsland koopt dan krijg je bij een handelaar áltijd minimaal 1 jaar garantie, hoe dan ook.

Een particulier is niet verplicht om deze garantie te geven. Als een auto geen fabrieksgarantie of merkgarantie meer heeft, en er is niks qua garantie afgesproken, dan heb je géén garantie op de auto.

Echter kopen veel particulieren extra garantie bij de dealer. In veel gevallen is de garantie voor zo’n 5 jaar afgekocht.

Is de auto die je op het oog hebt 2-3 jaar oud, dan is de kans groot dat er nog fabrieksgarantie op de auto zit. Deze fabrieksgarantie is Europees geldig (dus ook in Nederland).

3. Controleer áltijd de autopapieren

Ik spreek vaak mensen die op eigen houtje een auto bij een particulier gekocht hebben. Hier is natuurlijk niets mis mee, echter maken veel mensen fouten die ze ontzettend veel geld kunnen gaan kosten (als het verkeerd loopt).

Mijn tip is om áltijd de autopapieren te controleren. In Duitsland staat altijd de naam + het adres van de huidige eigenaar op de papieren (fahrzeugbrief, fahrzeugschein).

Let goed op als er een naam van een andere particulier, van een leasemaatschappij op de papieren staat.
Is dit het geval? Zorg er dan voor dat de particulier kan aantonen dat de auto écht van hem is.

Vooral bij leasemaatschappijen is het belangrijk om te checken of de auto geheel afgelost is door de particulier. Is dit niet het geval? Zorg er dan voor dat je de auto direct van de leasemaatschappij kunt kopen, of dat je een schriftelijke bevestiging krijgt dat de particulier de auto mag verkopen.

4. Ga de auto bekijken, of laat hem onafhankelijk keuren

Als ik een auto voor een klant bij een particulier koop ben ik altijd extra op mijn hoede.
Nagenoeg alle auto’s worden door onze medewerkers in Duitsland bekeken en technisch gekeurd.

De reden hiervoor is dat je bij aankoop van een particulier minder goed beschermd bent tegen gebreken aan de auto. Vaak onder het mom van “gekocht zoals gezien”.

Een handelaar wordt gezien als een professional die op de hoogte moet zijn van alle gebreken en het schadeverleden, deze regels zijn voor particulieren die een auto verkopen een stuk soepeler.

Ik raad je altijd aan om de auto zelf te gaan bekijken, of een aankoopkeuring te laten dien indien je van het full-servicepakket gebruik maakt.

5. Kies voor een veilige betaling aan de particulier

Ik maak bijna nooit geld over naar een particulier die ik niet ken, zonder dat de auto gekeurd is, de papieren in orde zijn, en de contracten getekend zijn.

Ik raad jou aan om hetzelfde te doen.
Maak nooit vooraf geld over, zonder enige vorm van zekerheid.

Neem bij twijfel contact met ons op.

Mocht je zelf op pad gaan met het doe-het-zelf importpakket dan is het verstandig om het geld over te boeken zodra je de auto gezien hebt.

Houd er rekening mee dat een internationale betaling vaak pas de volgende dag wordt bijgeschreven. Je moet dus waarschijnlijk een overnachting inplannen.

Conclusie: een auto kopen bij een particulier in de moeite waard

Laat je niet afschrikken door dit artikel, als je de papieren en de auto goed (laat) controleren ben je al een heel eind.

Ik koop graag auto’s van Duitse particulieren.

Mijn voorkeur gaat uit naar jonge auto’s van medewerkers van BMW, Audi, Mercedes-Benz en Porsche. Je kunt deze auto’s herkennen aan de vermelding “werksangehörigenverkauf.

The post Een auto kopen van een particulier in Duitsland: Deze 5 dingen moet je weten: appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/aankoopadvies/een-auto-kopen-van-een-particulier-in-duitsland-deze-5-dingen-moet-je-weten/feed 0
25 Dingen die je niet wist over Porschehttp://www.automotiveimport.nl/auto-nieuws/25-dingen-die-je-niet-wist-over-porsche http://www.automotiveimport.nl/auto-nieuws/25-dingen-die-je-niet-wist-over-porsche#comments Tue, 02 Jun 2015 21:34:44 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=12024 Weinig automerken zijn zo bekend om hun sportiviteit als Porsche. De kans is groot dat je weet dat Porsche meer races heeft gewonnen ooit dan elk ander automerk. Maar wist je ook dat de legendarische Porsche 911 bijna de 901 was? Of dat Porsche ooit een traktor speciaal voor koffieboeren heeft ontworpen, en dat Ferdinand [...]

The post 25 Dingen die je niet wist over Porsche appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Weinig automerken zijn zo bekend om hun sportiviteit als Porsche. De kans is groot dat je weet dat Porsche meer races heeft gewonnen ooit dan elk ander automerk.

Maar wist je ook dat de legendarische Porsche 911 bijna de 901 was? Of dat Porsche ooit een traktor speciaal voor koffieboeren heeft ontworpen, en dat Ferdinand Porsche begin 1950 de eerste vierwiel-aangedreven formule 1 auto heeft ontworpen?
Dacht het niet.

Houd je vast, hier zijn 25 dingen die je niet wist over Porsche.
De Lohner-Porsche

1. Ferdinand Porsche, de oprichter van het bedrijf, maakte de eerste hybride elektrische auto….in 1899

De Lohner-Porsche was in wezen een hybride/elektrische auto met een verbrandingsmotor die gebruikt werd als generator.

Het was trouwens ook de eerste auto met remmen op alle vier de wielen, maar dat terzijde.

The Lohner-Porsche “Semper Vivus” was essentially an electric car with an internal combustion motor used as a generator. It was also the first car with brakes on all four wheels.

Raceauto Porsche

2. Hij was ook de eerste die bewees dat kleine auto’s in races vaak sneller zijn dan grotere auto’s met meer vermogen

Hij ontwierp “Sascha” voor Austro-Daimler op verzoek van de een rijke filmmaker genaamd…..Sascha.

Deze auto was véél kleiner dan de meeste sportwagens. Met deze sportwagen won Porsche maar liefst 43 races waaronder de legendarische Targa Florio in 1922.

Porsche Grand Prix

3. Later ontwierp hij de legendarische Auto Union grand prix raceauto’s die de wereld domineerden

De Auto Union P (van Porsche) had een (revolutionaire) 16 cylinder middenmotor. Met racers zoals Hans Stuck en Tazio Nuvolari -twee van de beste racers van hun generatie- achter het stuur, ze waren in die tijd werkelijk onverslaanbaar.

VW Beetle

4. De eerste VW Beetle werd gebouwd in de privé villa van Ferdinand Porsche

Geen slechte plek om een auto te bouwen.

Mercedes-Benz 80

5. Ferdinand ontwierp de Mercedes-Benz type 80, om de snelste auto ter wereld te worden

Dit was in 1939. De Mercedes-Benz zou 750 km/h kunnen halen. Bepaalde wereldzaken hebben ervoor gezorgd dat het nooit zo ver is gekomen tot een kwart eeuw later.

Vierwielaangedreven Porsche

6. Ferdinand Porsche ontwierp een vierwielaangedreven Formule 1 auto

De Porsche 360 Cisitalia had een vermogen van 385PK en een topsnelheid van maar liefst 321 km/h, maar vanwege een gebrek aan sponsoren en nieuwe regelgeving, heeft de Porsche nooit het circuit gezien.

Porsche_Logo

7. Het steigerende paard in het Porsche-embleem is hetzelfde als die op het Ferrari-embleem

Voor Porsche, is het logisch: het is eigenlijk een integraal onderdeel van het wapen voor de stad Stuttgart, de thuishaven van Porsche.

Ferrari gebruikt het alleen maar omdat een Italiaanse vechter ace neergeschoten piloot boven Stuttgart in de Eerste Wereldoorlog, en de moeder van ace Ferrari vroeg om het paard te gebruiken in het logo omdat dit geluk zou brengen.

De Porsche 356/1

8. De allereerste straatlegale sportwagen gemaakt door Porsche had een middenmotor

Iedereen denkt bij de Porsche 356 aan een auto met de motor achterin -en de meeste hadden dit ook- echter had het eerste prototype, de 356/1, de motor achter de bestuurder maar voor de achteras voor een betere wegligging. Hij won ook zijn allereerste race, een bergrit in Innsbruck.

Porsche 356

9. Twee jaar lang werden alle 356-modellen gebouwd in een oude houtzagerij in Gmünd, Oostenrijk

Ze waren ook beter, vanaf het moment dat ze gemaakt werden van een aluminium carrosserie in plaats van de stalen carrosserie die de latere Duitse auto’s hadden, ze waren dus veel lichter.

Porsche Politieauto Nederland

10. De Nederlandse Politie reed in de Porsche 356

Porsche heeft er nog 10 gebouwd een jaar nadat de productie officieel gestopt was, speciaal voor ons Nederlanders.
En zeg nou zelf, dit ziet er toch veel beter uit dan de Volkswagens waar ze nu in rijden?

Recaro Porsche

11. De eerste Porsches werden gemaakt met een carrosserie gemaakt door Recaro, die je waarschijnlijk alleen kent als de meest bekende stoelenfabrikant.

Reutter Carrosserie Werke hebben de carrosserie en het interieur gefabriceerd, en waren gecontracteerd door Porsche om de carrosserie van de 356 te maken.

Begin 1960 heeft Porsche de carrosseriefabriek gekocht van het bedrijf, het bedrijf wat overbleef veranderde vervolgens zijn naam naar Recaro.

Porsche 901

12. De Porsche 911, een van de meest legendarische namen in de autowereld, was bijna de Porsche 901 geworden.

Peugeot had er wat op tegen, zij vonden namelijk dat zij het recht op het nummer 0 in het midden hadden, zoals 205.

Porsche 917

13. In sommige opzichten kan de Porsche 917 van 1970 de sportwagens van nu verslaan

Afhankelijk van de serie waarin hij uitgeoverd was, kon hij meer dan 1.100 pk hebben, en een topsnelheid van 386 km/h

Secretaresse auto

14. De eerste 25.917 raceauto’s werden “secretaresse auto’s” genoemd, omdat ze echt werden gebouwd door secretaresses

Iedereen bij Porsche moest meehelpen bij de assemblage op het laatste moment, dit was om er zeker van de te zijn dat er genoeg modellen gemaakt werden. Als Porsche een bepaalde productiehoeveelheid gehaald had, mocht ermee geracet worden.

Porsche Design Horloge

15. In 1972, ontwierp Porsche Design ‘s Werelds eerste horloge met zwarte wijzerplaat

Het was allemaal vanwege gebruiksvriendelijkheid, dus werd de wijzerplaat gemaakt zoals de snelheidsmeter in de Porsche. En het was direct een groot succes.

McLaren Porsche

16. Ze waren ongelofelijk goed vanaf het moment dat de F1 turbo’s had toegestaan

Een trio van wereldkampioenschappen met McLaren waren het resultaat van een 1.5 liter V6 die ruim 1000 PK produceerde. Niet slecht voor 1984 toch, zelfs niet in 2014!

Porsche importeren

17. Porsche raceauto’s hebben wereldwijd ruim 24.000 races gewonnen

Geen enkel automerk doet ze dat na, Punt.

Porsche traktor

18. Porsche heeft traktoren gemaakt

Porsche heeft tractoren gemaakt, meer zelfs dan Lamborghini. Porsche heeft zelfs een benzine traktor gemaakt speciaal voor de oogst van koffiebonen zodat diesellucht de smaak niet kon beïnvloeden.

Linde Material Handling

19. ..en ze ontwerpen zelfs de beste vorkheftrucks ter wereld

Porsche wint al sids 1980 prijzen voor de designs van hun “Linde Material Handling” vorkheftrucks, maar er is meer!

Airbus A300

20. ..ooit in een Airbus A300 gezeten? Porsche heeft de cockpit ontworpen!

Onder de vele ontwikkelingen waren digitale schermen voor de piloten in plaats van analoge uitlezingen.

Porsche 959

21. De 959 was de meest hi-tech supercar van zijn generatie

De vierwielaangedreven 959 had een topsnelheid van ruim 321 km/h en was niet alleen één va de beste auto’s van de jaren 80, hij won zijn klasse tijdens de slopende 24 uur van Le Mans….

Porsche 959 Parijs Dakar

22. …en dat was niet alles: de 959 won de Parijs Dakar rally, de meest zware race ter wereld.

Bizar. Rijdend over de ‘s Werelds zwaarste terreinen versloeg de 959 de meeste speciale race-trucks. Welke supercar van nu kan dat nog?

Porsche 986

23. De Porsche 944 van 1986 was de eerste auto die standaard met een passagiers airbag was uitgerust

Veiligheid boven alles.

Porsche Harley

24. Harley Davidson gebruikt Porsche motoren in een aantal van hun motoren.

De Harley V-Rod is voorzien van een geavanceerde, 60 graden, dubbele bovenliggende nokkenas motor die speciaal is ontwikkeld voor Harley’s racing divisie …. door Porsche.

Porsche Design BBQ

25. Porsche heeft zelfs een Barbecue ontworpen

Ach ja.. waarom ook niet?

The post 25 Dingen die je niet wist over Porsche appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/auto-nieuws/25-dingen-die-je-niet-wist-over-porsche/feed 0
Zo koop je een auto tegen de beste prijs in 2015http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zo-koop-je-een-auto-tegen-de-beste-prijs-in-2015 http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zo-koop-je-een-auto-tegen-de-beste-prijs-in-2015#comments Sun, 31 May 2015 12:41:12 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11991 Het gaat in 2015 nog steeds erg slechts met de automarkt. Hier kun je goed van profiteren als je binnenkort een auto wilt gaan kopen. Er zijn op dit moment veel mogelijkheden om een stuk minder voor je nieuwe auto te betalen. Ik koop wekelijks tientallen auto’s voor mijn klanten, hier zijn de trucs die [...]

The post Zo koop je een auto tegen de beste prijs in 2015 appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Het gaat in 2015 nog steeds erg slechts met de automarkt.
Hier kun je goed van profiteren als je binnenkort een auto wilt gaan kopen.

Er zijn op dit moment veel mogelijkheden om een stuk minder voor je nieuwe auto te betalen.

Ik koop wekelijks tientallen auto’s voor mijn klanten, hier zijn de trucs die ik gebruik om een zo laag mogelijke prijs te betalen.

Koop geen splinternieuwe auto

BMW M3 ophalen uit Duitsland
Ik koop veel auto’s die slechts ± 6.000 KM op de teller hebben staan.
Deze auto’s zijn vaak rond de 30% goedkoper dan een splinternieuwe auto. Dat is gek, want de auto’s zijn vaak maar een paar maanden oud.

De realiteit is dat nieuwe auto’s in de eerste paar maanden gigantisch afschrijven. Je bent dus na een paar kilometers een groot deel van de waarde van de auto kwijt.

Het is een beter idee om een hele jonge occasion te kopen (als je graag in een nagenoeg nieuwe auto wilt rijden die over de laatste technische snufjes beschikt.)

Waar vind je een auto met slechts 6.000KM en een paar maanden oud? Niet in Nederland, maar wel in Duitsland.

Dit brengt mij op de volgende punt:

“Je bent gek als je geen auto in Duitsland koopt”

Sorry, ik noem je niet graag gek. Echter, als je niet te veel wilt betalen en je koopt een auto in Nederland, dan ben je niet slim bezig.

Duitsland is hét ultieme autoland van Europa. Nergens anders worden er zo veel nieuwe auto’s verkocht als in Duitsland.

Duitsers houden van degelijke luxe auto’s en onderhouden hun auto ontzettend goed.

Dit maakt het zéér interessant om een auto in Duitsland te kopen.
Ik zou zelfs zeggen dat je gek bent als je niet in Duitsland kijkt, de prijzen liggen vaak ruim 30% lager (als je de BPM e.d. al meegerekend hebt).

Bij de Duitse merkdealers kun je vaak kiezen uit een ruim aanbod “Jahreswagens” dit zijn de auto’s die maximaal één jaar oud zijn en nagenoeg geen kilometers op de teller hebben staan.

Hier is een foto die ik een tijd geleden geschoten heb bij BMW Frankfurt.
Je kunt de -nagenoeg nieuwe- BMW’s bijna niet tellen, zo veel zijn het er.

Voorraad 1-series BMW Frankfurt

Waar denk je dat je een betere prijs krijgt?

Bij BMW Frankfurt (die honderden occasions hebben staan) of bij de BMW dealer in Amsterdam waar je uit drie BMW 5-series kunt kiezen?

Onderhandel altijd over de prijs en doe je huiswerk goed.

Doe altijd je huiswerk voordat je naar de dealer gaat om een auto te bekijken.

Ik ben geschokt over hoeveel mensen de vraagprijs te betalen en geen idee hebben wat een auto eigenlijk waard is.

Stel jezelf de volgende vragen:

– Hoeveel vergelijkbare auto’s staan er te koop in Nederland en in Duitsland?
– Wat is de gemiddelde vraagprijs van vergelijkbare auto’s?
– Hoe lang staat zo’n auto gemiddeld te koop?
– Hoe lang staat de auto die je wilt kopen te koop?

Raadpleeg een koerslijst, kijk waarvoor vergelijkbare auto’s voor te koop staan en bepaal een gemiddelde vraagprijs voor jezelf.

ANWB Koerslijst

ANWB Koerslijst waarde bepalen

Je koopt een auto bijna nooit voor de koerslijstwaarde, dus kies een prijs tussen de koerslijstwaarde en de gemiddelde vraagprijs.

Leg dit bod vervolgens voor aan de verkoper en wacht op een reactie. Als het goed is, heb je een reëel bod neergelegd, het is aan de verkoper om het bod te accepteren of een tegenbod te doen.

Een auto importeren? Bereken de BPM nooit zelf

Tenzij je precies weet wat je aan het doen bent.

Hiermee bedoel ik niet: de Belastingtelefoon bellen en het advies van de Belastingdienst klakkeloos overnemen en denken dat je alles weet, want dit is niet zo.

Er zijn 101 methoden om de BPM veel lager te berekenen, zonder dat je iets doet wat niet mag.
De Belastingtelefoon legt in 9 van de 10 gevallen één methode uit, die je gegarandeerd het hoogste rest-BPM bedrag oplevert.

De kans is klein dat je alle BPM-regels zo goed kent als onze BPM-experts die dagelijks tientallen berekeningen maken.

Wij bieden de service waarbij je gratis een BPM-proefberekening kunt krijgen.
Zo zie je precies wat je kunt besparen.

Conclusie

Het gevoel als je net een nagenoeg nieuwe BMW 5-serie gekocht hebt met slechts 6.000KM op de teller, incl. Europese BMW garantie en bijna alle opties? Inclusief een nieuw kenteken voor een prijs waarvoor je in Nederland een afgetrapte leasewagen krijgt?

WIN!

The post Zo koop je een auto tegen de beste prijs in 2015 appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zo-koop-je-een-auto-tegen-de-beste-prijs-in-2015/feed 0
5 Dingen die je minimaal nodig hebt om zelf een auto uit Duitsland te importerenhttp://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zelf-een-auto-importeren-5-onmisbare-dingen http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zelf-een-auto-importeren-5-onmisbare-dingen#comments Tue, 26 May 2015 18:51:22 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=11917 Zelf een auto in Duitsland kopen is tegenwoordig enorm populair. Steeds meer mensen balen van de hoge Nederlandse prijzen, en kiezen er voor om te profiteren van de lage prijzen in Duitsland. Het importeren van een auto uit Duitsland is niet moeilijk, toch moet je goed oppassen dat je niets vergeet. Een gewaarschuwd mens telt [...]

The post 5 Dingen die je minimaal nodig hebt om zelf een auto uit Duitsland te importeren appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Zelf een auto in Duitsland kopen is tegenwoordig enorm populair.
Steeds meer mensen balen van de hoge Nederlandse prijzen, en kiezen er voor om te profiteren van de lage prijzen in Duitsland.

Het importeren van een auto uit Duitsland is niet moeilijk, toch moet je goed oppassen dat je niets vergeet.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee: hier zijn 5 dingen die je minimaal nodig hebt om succesvol zelf een auto te importeren.

1. Tijdelijke kentekenplaten om de auto zelf naar Nederland te rijden

Duits Exportkenteken verboden
Het is erg belangrijk dat je de juiste kentekenplaten hebt om veilig terug naar huis te rijden.
In Duitsland kun je twee soorten tijdelijke kentekenplaten krijgen.

Waarschuwing: het is in Nederland niet toegestaan om als Nederlander met een Duits kenteken te rijden.

Er is tegenwoordig erg veel onduidelijkheid op het internet over de juiste kentekenplaten.

De regel is echter dat de volgende kentekens niet toegestaan zijn: Exportkennzeichen / Zollkennzeichen / Kurzzeitkennzeichen.

Je kunt de auto het beste met een tijdelijke Nederlandse kentekenplaat naar Nederland rijden. Deze tijdelijke kentekenplaten zitten bijvoorbeeld in het doe-het-zelf importpakket.

2. De BPM aangifte (berekend volgens de meest gunstige methode)

Als je een auto importeert dan moet je waarschijnlijk BPM betalen.
Hoeveel BPM je moet betalen is afhankelijk van je eigen berekening.

Hier vind je onze gratis BPM-handleiding

Er zijn op dit moment zo’n 8 verschillende berekeningsmethoden, via deze pagina kun je een gratis BPM indicatie aanvragen.

3. Een WA-Verzekering

Zelf terug rijden naar Nederland? Vergeet de WA-verzekering niet!

Sluit minimaal een WA verzekering af
Als je jouw nieuwe aanwinst zelf naar Nederland wilt rijden moet je de auto verzekeren.

Je hebt voor Europees gebruik minimaal een WA-verzekering nodig.
Nagenoeg alle WA-verzekeringen van Nederlandse verzekeraars zijn in heel Europa geldig.

Je kunt een WA-verzekering afsluiten op het tijdelijke kenteken of op het chassisnummer van de auto.

4. De juiste autopapieren

Duitse autopapieren
Het klinkt logisch, maar veel mensen vergeten de juiste autopapieren.
Zonder deze autopapieren (in origineel) krijg je de auto niet op een Nederlands kenteken.

Voor Duitsland heb je minimaal de Fahrzeugschein + Fahrzeugbrief nodig.
De Duitse autopapieren bestaan dus uit twee delen.

Het is als particulier moeilijk om te controleren of de papieren in orde zijn.

Hier zijn een aantal zaken waar je op moet letten:

– Klopt de tenaamstelling? Staat de naam en adres van de verkoper op de autopapieren vermeld?
– Klopt het chassisnummer op de papieren met het chassisnummer van de auto? Controleer altijd het chassisnummer op het chassis van de auto(!)
– Klopt de co2 uitstoot met de eerdere opgave op internet? De Co2 uitstoot kun je vinden onder kopje V.7. op de Duitse autopapieren.

Wij controleren de autopapieren altijd op echtheid en daarnaast doen wij een voertuigcheck (is de auto niet gestolen?)

Heb je een auto uit een ander land, en wil je graag weten of je de juiste papieren hebt?
Neem dan contact met ons op.

5. Het koopcontract

Stel altijd een koopcontract op
Zorg altijd voor een koopcontract. Of de verkoper een particulier of autobedrijf is, zet altijd op papier wat je afgesproken hebt.

Koop je een auto van een particulier? Dan kun je dit koopcontract gebruiken.

Hier moet je op letten bij het invullen van het koopcontract:

– Kloppen de naam en adresgegevens van de verkoper?
– Geeft de verkoper aan dat de auto niet betrokken is geweest bij ongevallen en/of geen grote gerepareerde schades gehad heeft
– Geeft de verkoper aan dat de auto geen gebreken vertoont?
– Is de kilometerstand vermeld?
– Geeft de verkoper aan of het een BTW of margeauto is?

Let op: Net als in Nederland zijn er ook onbetrouwbare autohandelaren in Duitsland.
Er zijn een aantal dingen waar je beslist niet voor moet tekenen. Zie hier welke dingen dit precies zijn.

The post 5 Dingen die je minimaal nodig hebt om zelf een auto uit Duitsland te importeren appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/zelf-een-auto-importeren-5-onmisbare-dingen/feed 0