Auto importeren Duitsland | Automotive import http://www.automotiveimport.nl Auto importeren uit Duitsland? BPM Berekenen? Wij helpen bij het importeren van uw nieuwe Duitse auto van A tot Z. Automotive import Amsterdam. Fri, 19 Dec 2014 15:52:54 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0.1 Belastinginspecteur geeft toe: Particulieren betalen meer BPM dan eigenlijk nodig is http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/belastinginspecteur-geeft-toe-particulieren-betalen-meer-bpm-dan-eigenlijk-nodig http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/belastinginspecteur-geeft-toe-particulieren-betalen-meer-bpm-dan-eigenlijk-nodig#comments Thu, 18 Dec 2014 21:26:49 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10411 Als je een auto importeert moet je BPM betalen. Dit gaat voorlopig niet veranderen aangezien de staat jaarlijks zo’n 2 miljard euro aan BPM ontvangt. Wat weinig mensen weten is dat ze flink op de BPM kunnen besparen. Deze besparing is alleen mogelijk als je een gebruikte auto importeert, nieuwe auto’s vallen buiten deze fiscale [...]

The post Belastinginspecteur geeft toe: Particulieren betalen meer BPM dan eigenlijk nodig is appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Als je een auto importeert moet je BPM betalen. Dit gaat voorlopig niet veranderen aangezien de staat jaarlijks zo’n 2 miljard euro aan BPM ontvangt.

Wat weinig mensen weten is dat ze flink op de BPM kunnen besparen. Deze besparing is alleen mogelijk als je een gebruikte auto importeert, nieuwe auto’s vallen buiten deze fiscale regels.

Je denkt al snel aan geheel kaalgetrokken auto’s en andere louche praktijken. Nee, dat is 2009. In 2014 is de “BPM-tegenbewijsregeling” de manier om flink op de BPM te kunnen besparen.

Ik ga de tegenbewijsregeling nu niet uitleggen. Hier bereken je simpel wat je kunt besparen.

Belastingdienst vermijdt expres de tegenbewijsregeling

Als je iets over de tegenbewijsregeling wilt vinden op de site van de Belastingdienst, dan moet je heel goed zoeken.

De reden is dat de Belastingdienst maar één doel heeft: zoveel mogelijk BPM binnenhalen.

Vandaag kreeg ik een e-mail van een medewerker van de Belastingdienst die zich ergert aan het beleid van de Belastingdienst.

e-mail van medewerker belastingdienst
Hij stuurt mij onder andere het volgende:

“We moeten van hogeraf de tegenbewijsregeling en het gebruik van koerslijsten zoveel mogelijk tegenwerken.” … “Het komt vaak voor dat ik op één dag twee BPM-aangiften van zeer vergelijkbare auto’s moet controleren. Er zit soms meer dan € 2.000 verschil in de BPM bedragen”

Dit verhaal komt mij zeer bekend voor. Ik zie maar al te vaak dat particulieren zich laten adviseren door medewerkers van de Belastingdienst. De tegenbewijsmethode en/of het gebruik van een BPM-taxatierapport wordt afgeraden waardoor mensen uit angst kiezen voor de forfaitaire-tabel van de Belastingdienst.

Helaas levert dit vaak een BPM rekening op die duizenden euro’s hoger ligt dan wanneer de tegenbewijsmethode gebruikt wordt.

“Soms heb ik het te doen met particulieren die € 2.500 meer BPM betalen dan eigenlijk nodig is, puur omdat ze ons advies volgen, ik mag de aangever hier helaas niet van op de hoogte stellen…”

Betaalt iemand echter te weinig belasting, dan volgt er een flinke naheffing. In het geval dat een BPM medewerker constateert dat er te veel Belasting is aangegeven, dan wordt er geen actie ondernomen.

Tot slot

Er zijn een heleboel combinaties mogelijk om tot een rest-BPM bedrag te komen. Reken altijd alle methodes uit, er kunnen namelijk grote verschillen in de uitkomsten zitten.

Wel een auto importeren, maar geen idee hoeveel BPM je ongeveer moet betalen? Via deze pagina vraag je een gratis BPM indicatie aan.

The post Belastinginspecteur geeft toe: Particulieren betalen meer BPM dan eigenlijk nodig is appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/belastinginspecteur-geeft-toe-particulieren-betalen-meer-bpm-dan-eigenlijk-nodig/feed 0
Waarom succesvolle mensen een auto importeren en een stuk minder belasting betalen dan jij. http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/succesvolle-mensen-auto-importeren http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/succesvolle-mensen-auto-importeren#comments Sun, 07 Dec 2014 15:20:40 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10256 Een leuke auto rijden in Nederland staat gelijk aan gigantisch veel belasting betalen. Tenzij je een Tesla koopt, echter is een Tesla in Amsterdam e.o. ook geen bijzonder apparaat meer (lees: Tesla’s worden massaal als taxi ingezet) Nee, menig succesvol Nederlander weet inmiddels de wegen te bewandelen naar een nieuwe auto zonder de hoofdprijs aan [...]

The post Waarom succesvolle mensen een auto importeren en een stuk minder belasting betalen dan jij. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Een leuke auto rijden in Nederland staat gelijk aan gigantisch veel belasting betalen. Tenzij je een Tesla koopt, echter is een Tesla in Amsterdam e.o. ook geen bijzonder apparaat meer (lees: Tesla’s worden massaal als taxi ingezet)

Nee, menig succesvol Nederlander weet inmiddels de wegen te bewandelen naar een nieuwe auto zonder de hoofdprijs aan de Belastingdienst af te dragen (BPM+BTW).

Ik ga je laten zien hoe je door een auto in Duitsland te kopen ruim € 27.000 kunt besparen, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit.

Succesvolle mensen denken zelf na en laten zich niet beïnvloeden door spookverhalen van autoverkopers

Nederlandse autoverkopers bij merkdealers doen goed werk. Zij krijgen het namelijk voor elkaar om mensen nieuwe auto’s te verkopen tegen de hoofdprijs.

Dit doen ze o.a. door “importauto’s” een slechte naam te geven. Vraag een autoverkoper of het de moeite is om in Duitsland een jonge BMW te kopen, en je zult te horen krijgen dat dit “vroeger” zo was, maar nu echt de moeite niet meer is.

Terwijl je in Duitsland een paar maanden oud kunt kopen die nauwelijks asfalt gezien heeft, maar wel tienduizenden euro’s goedkoper is.

Geloof je het niet? Hier een voorbeeld:

We nemen als voorbeeld een semi luxe zakenauto van ongeveer 5 maanden oud met 6.000KM op de teller.

Een BMW 530dA High Luxury Edition Touring.
Deze auto heeft een nieuwwaarde inclusief BTW en BPM van € 91.222.

Wat kost een BMW 530D uit Duitsland?

Deze auto kost je in Duitsland € 56.950,- (€ 47.857 ex BTW).

Omdat de auto “gebruikt” is voor de BPM, betaal je niet het volledige BPM bedrag (€ 12.294) maar slechts de rest-BPM op basis van de “marktwaarde”.

Ik calculeer de laagste rest-BPM op € 6.500,-

Dit betekent dat deze jonge BMW voor een bedrag van € 56.950 + € 6.500 = € 63.450 incl. BTW en BPM op Nederlands kenteken staat.

Pakken we de Nederlandse nieuwprijs erbij, dan schrijft deze auto in 6.000 KM ruim € 27.772 af binnen ruim 5 maanden en 6.000KM. Dat is bijna € 5,- per kilometer aan afschrijving. SLIK!

Tot slot..

Geloof mij, een auto met 6.000KM op de teller is een zéér goed alternatief voor een nieuwe auto. Tenzij je graag bijna 30K afschrijft in een paar maanden natuurlijk.

Succesvolle mensen weten dat ze elke mogelijkheid om flink te kunnen besparen (met behoud van dezelfde kwaliteit) moeten pakken. Dit is er één van!

Dit is slechts één voorbeeld, maar hetzelfde geldt voor een Audi A6, Porsche 911, Mercedes E-Klasse enzovoort enzovoort.

Snap je nu waarom Nederlandse dealers een aversie tegen “importauto’s” hebben. Juist, de Nederlandse dealers zijn doodsbang voor hun Duitse concurrenten aangezien de prijsverschillen killing zijn!

The post Waarom succesvolle mensen een auto importeren en een stuk minder belasting betalen dan jij. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/succesvolle-mensen-auto-importeren/feed 0
4 mythes over een auto kopen in Duitsland ontkracht http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/4-mythes-over-een-auto-kopen-in-duitsland-ontkracht http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/4-mythes-over-een-auto-kopen-in-duitsland-ontkracht#comments Sun, 30 Nov 2014 12:04:13 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10207 Ik houd mij dagelijks bezig met het importeren van auto’s uit alle landen van de wereld. Dagelijks spreek ik tientallen mensen, en elke dag weer hoor ik dezelfde onzinverhalen die de ronde doen over het kopen van een auto in Duitsland. Om voor eens en altijd een einde te maken aan de discussies over de [...]

The post 4 mythes over een auto kopen in Duitsland ontkracht appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Ik houd mij dagelijks bezig met het importeren van auto’s uit alle landen van de wereld. Dagelijks spreek ik tientallen mensen, en elke dag weer hoor ik dezelfde onzinverhalen die de ronde doen over het kopen van een auto in Duitsland.

Om voor eens en altijd een einde te maken aan de discussies over de zin en onzin van een auto importeren, ontkrachten we voor jou deze vijf mythes.

Mythe #1: Een auto in Duitsland kopen is niet de moeite waard

De prijzen in Duitsland zijn exclusief de BPM belasting, dat klopt. Maar veel mensen overschatten het bedrag aan BPM dat ze moeten betalen voor een auto.

Een BMW 3-serie van één jaar oud die in Duitsland verkocht wordt voor € 35.000 incl. BTW wordt bij de Nederlandse dealer verkocht voor € 45.000 incl. BTW en BPM.

Dit terwijl de rest-BPM op de BMW 3-serie slechts € 3.500 is, kost de Duitse auto je € 38.500 op Nederlands kenteken.

De Nederlandse verkoper die de auto voor € 45.000 te koop heeft staan vertelt jou dat de BPM € 8.000 is. Veel mensen geven vervolgens op, het is immers toch niet de moeite.

Mythe #2: Met een Duits Exportkenteken kun je zonder risico in Nederland rondrijden

In Duitsland worden er tijdelijke kentekens uitgegeven. De benamingen zijn o.a. “Zollkennzeichen, Exportkennzeichen en Kurzzeitkennzeichen”. De kentekenplaten zijn wit met aan de rechterkant een rood of geel vlak waarin de vervaldatum gedrukt is.

Hoewel deze kentekenplaten volgens EU recht gewoon geldig zijn in Nederland, overtreed je de Belastingwet als je deze kentekenplaten in Nederland gebruikt.

Het is immers niet toegestaan om zonder toestemming van de Nederlandse Belastingdienst in Nederland rond te rijden in een auto met een buitenlands kenteken. In het geval dat je wordt aangehouden kun je een naheffing krijgen voor de BPM en wegenbelasting.

Mythe #3: Je kunt in Duitsland niet over de prijs onderhandelen

Kom op, dat mensen dit nog geloven.

Je kunt altijd en overal over de prijs onderhandelen.

Veel Duitse verkopers weten inmiddels dat Nederlanders denken dat ze niet over de prijs kunnen onderhandelen. Daarom zeggen de meeste autoverkopers dat ze met een vaste prijs werken (festpreis). Dit is onzin, de vraagprijs ligt in 95% minimaal € 500,- te hoog.

Mythe #4: De Belastingdienst geeft gratis en goed advies

Is de Belastingtelefoon gratis? Het is maar hoe je het bekijkt.

De Belastingdienst heeft maar één doel: zoveel mogelijk belasting binnenhalen. Denk je dat je bij de Belastingtelefoon de beste methode krijgt die je de laagste BPM oplevert? Ik vrees van niet.

Je kunt het zelf testen door de Belastingtelefoon/Auto te bellen (0800 – 0749) en vervolgens een gratis BPM indicatie aanvragen.

The post 4 mythes over een auto kopen in Duitsland ontkracht appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/4-mythes-over-een-auto-kopen-in-duitsland-ontkracht/feed 0
Een auto importeren: 4 Beginnersfouten die je heel veel geld kunnen kosten. http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-importeren-fouten http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-importeren-fouten#comments Sat, 29 Nov 2014 20:48:06 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10175 Ben je in de markt voor een mooie BMW, Audi of andere premium auto? Dan kan ik je met zekerheid zeggen dat je in Duitsland een veel betere deal kunt scoren dan in Nederland. Pas echter op dat je deze 4 veelgemaakte fouten niet maakt. Deze kunnen je immers een hoop extra geld kosten waardoor [...]

The post Een auto importeren: 4 Beginnersfouten die je heel veel geld kunnen kosten. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Ben je in de markt voor een mooie BMW, Audi of andere premium auto? Dan kan ik je met zekerheid zeggen dat je in Duitsland een veel betere deal kunt scoren dan in Nederland.

Pas echter op dat je deze 4 veelgemaakte fouten niet maakt. Deze kunnen je immers een hoop extra geld kosten waardoor je voordeel snel verdampt.

1. Mensen die alles zélf doen, en vervolgens honderden euro’s teveel rest-BPM betalen

Er is niks mis met dingen zelf doen. Ik doe ook graag veel dingen zelf.
Helaas kom ik genoeg mensen tegen die van een buurman gehoord hebben dat ze het “makkelijk” zelf kunnen doen. Gewoon even de Belastingdienst bellen, en zélf de BPM berekenen met de Belastingdienst-tabel.

Wat deze mensen even vergeten is dat er nog veel meer manieren zijn om de BPM te berekenen.

Van alle berekeningswijzen is er slechts één die de laagste uitkomst heeft. Het verschil tussen bijvoorbeeld een aangifte op basis van de forfaitaire tabel en die van een BPM-taxatierapport kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Toch spreek ik soms mensen die met een BPM-taxatierapport van € 300,- ruim € 1.500 BPM kunnen besparen, die uiteindelijk toch met een gratis Autoweek-BPM berekening aan de slag gaan en € 1.500 teveel betalen.

Gemiste kans!

2. De Belastingdienst om belastingtips vragen

Ik snap dat mensen de Belastingdienst bellen als ze vragen hebben over de BPM. De Belastingtelefoon is helaas niet de beste bron om BPM-informatie te krijgen.

De reden is simpel:

Veel mensen snappen niet dat de Belastingdienst je nooit een eerlijk advies zal geven. De Belastingdienst heeft één doel: zoveel mogelijk belasting innen.

Neem een ding van mij aan: er zijn meerdere manieren om de BPM te berekenen. De belastingdienst legt slechts een paar berekeningsmethoden uit: die methoden waar de hoogste BPM uitkomt.

Adviseurs zoals Automotiveimport en anderen hebben maar een doel: jou zo min mogelijk BPM te laten betalen, uiteraard binnen de wettelijke kaders. Een goede adviseur houdt alle ontwikkelingen op BPM-gebied in de gaten en weet precies welke methode voor jouw auto de laagste BPM oplevert.

Ja, een goed advies kost je geld maar levert je (als het goed is) direct een véél lager BPM bedrag op.

3. Mensen die niet onderhandelen over de prijs met de autoverkoper

De meeste autohandelaren verhogen de vraagprijs expres voor de onderhandelingsruimte. Betaal je meteen de vraagprijs voor een auto, zonder geprobeerd te hebben om te onderhandelen, dan betaal je minimaal € 500,- meer dan nodig is.

Uit ervaring weet ik dat veel mensen een hekel aan onderhandelen hebben. Daarom doen wij voor veel mensen de prijsonderhandeling bij onze full-service dienstverlening.

Er zijn natuurlijk altijd deals die gewoon goed zijn en waarbij je snel moet schakelen. Probeer echter altijd over de prijs te onderhandelen. “Nee” heb je en “ja” kun je krijgen.

4. Een auto kopen die als nieuw wordt aangemerkt door de Belastingdienst

In het normale leven is een auto gebruikt zodra je er mee gaat rijden. In de wereld van de Belastingdienst is een auto nieuw als er minder dan een X aantal kilometers mee gereden is.

Veel mensen branden hun vingers aan auto’s die als nieuw worden aangemerkt, waardoor ze plotseling een hoge naheffing voor de BPM of BTW krijgen.

Zoek vooraf uit of jouw auto niet als nieuw wordt aangemerkt door de Belastingdienst.

Koop je bijvoorbeeld een auto met 2.000KM op de teller die 2 maanden oud is, en doe je geen BTW-aangifte, dan is de kans 100% dat je een BTW-naheffing ontvangt.

O ja, heb je voor deze auto ook de BPM afgeschreven op basis van leeftijd? Dan krijg je voor de BPM ook nog een fijne naheffing.

Laat je vooraf adviseren, dit soort naheffingen zijn makkelijk te voorkomen.

Conclusie

Een auto in het buitenland kopen is nog steeds heel erg interessant. In veel gevallen ben je een dief van je eigen portemonnee als je een auto bij de Nederlandse dealer koopt.

Iedereen maakt fouten, ik ook, maar lees je alsjeblieft goed in voordat je een auto in het buitenland koopt. Laat je adviseren als je geld over hebt voor goed advies, of lees je ontzettend goed in zodat je het zélf kunt doen.

Good luck! Er zijn op dit moment fantastische auto-deals te scoren in Duitsland!

The post Een auto importeren: 4 Beginnersfouten die je heel veel geld kunnen kosten. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/auto-importeren-fouten/feed 0
Een auto kopen in Duitsland: Zo herken je een onbetrouwbare autoverkoper http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-duitsland-zo-herken-je-een-onbetrouwbare-autoverkoper http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-duitsland-zo-herken-je-een-onbetrouwbare-autoverkoper#comments Mon, 24 Nov 2014 19:36:23 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10122 Er zijn een aantal concurrenten van ons die zeggen dat “alle autoverkopers” in Duitsland betrouwbaar zijn. Dit is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. In elk land kom je malafide autohandelaren tegen. Gelukkig kun je onbetrouwbare autohandelaren aan een aantal zaken herkennen 1. Het is niet mogelijk om een kopie van de autopapieren per e-mail te [...]

The post Een auto kopen in Duitsland: Zo herken je een onbetrouwbare autoverkoper appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Er zijn een aantal concurrenten van ons die zeggen dat “alle autoverkopers” in Duitsland betrouwbaar zijn.

Dit is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. In elk land kom je malafide autohandelaren tegen.

Gelukkig kun je onbetrouwbare autohandelaren aan een aantal zaken herkennen

1. Het is niet mogelijk om een kopie van de autopapieren per e-mail te krijgen

Als ik een auto koop voor een van mijn klanten dan vraag ik altijd éérst de Duitse autopapieren op.

Waarom?

Op de Duitse autopapieren staat o.a. wie de vorige eigenaar was, het chassisnummer en andere belangrijke (technische) zaken die betrekking hebben op de auto.

Sommige autoverkopers willen niet dat je weet wie de vorige eigenaar van de auto geweest is, bijvoorbeeld omdat de auto een flinke schade gehad heeft of omdat de kilometerstand is teruggedraaid.

Dus: wilt de autoverkoper de autopapieren niet laten zien, of zijn bepaalde delen van de autopapieren weggelaten, dan heeft de verkoper waarschijnlijk iets te verbergen.

2. Het is niet mogelijk om een aankoopkeuring uit te voeren

Koop je een auto ongezien? Dan is het altijd verstandig om een aankoopkeuring bij een onafhankelijke dealer of specialist uit te voeren.

Autoverkopers die iets te verbergen hebben willen beslist niet dat de auto uitvoerig onderzocht wordt door een specialist.

Is een aankoopkeuring niet mogelijk? Laat de auto staan, een betrouwbare autoverkoper heeft meestal geen problemen met een aankoopkeuring.

3. Er is geen onderhoudsboekje

Veel autoverkopers die sjoemelen met kilometerstanden verkopen al hun auto’s zonder onderhoudshistorie.

Dat is jammer, want aan de hand van de onderhoudshistorie kun je nagaan of een auto volgens het fabrieksvoorschrift onderhouden is. Ook kun je de dealer bellen om te vragen of hij de auto echt in onderhoud heeft gehad, en belangrijker nog: of de kilometerstand klopt.

Geen onderhoudsboekje? Ik zou de auto laten staan.

4. Het is niet mogelijk om een proefrit te maken

Sommige autohandelaren verkopen auto’s zonder dat het mogelijk is om een proefrit te maken.

Een proefrit niet mogelijk? Hoe weet je dan of de auto goed rijdt? Als een proefrit niet mogelijk is dan is de kans groot dat de autoverkoper iets voor je verbergt.

Tot slot

Lijkt het niet goed? Dan is het waarschijnlijk ook niet goed. Als de verkoper op de een of andere manier vaag is over de auto, dan raad ik het af om de auto te kopen.

Vanzelfsprekend is het vragen om problemen als je een auto koopt zonder onderhoudsboekjes e.d.

The post Een auto kopen in Duitsland: Zo herken je een onbetrouwbare autoverkoper appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-kopen-duitsland-zo-herken-je-een-onbetrouwbare-autoverkoper/feed 0
8 Redenen waarom een auto in Duitsland kopen een goed idee is als je graag geld wilt besparen. http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/8-redenen-waarom-een-auto-duitsland-kopen-een-goed-idee http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/8-redenen-waarom-een-auto-duitsland-kopen-een-goed-idee#comments Sat, 22 Nov 2014 21:59:28 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10082 Autodealers doen niet anders: voordelige auto’s importeren uit Duitsland en met een forse winst verkopen in Nederland. Je kunt de NL dealers uitschakelen door zélf te shoppen in Duitsland. Moeilijk? Nee! Lees deze 8 redenen waarom een importauto een goed idee is. GO! Reden 1: Een auto kopen in Duitsland scheelt (veel) geld Vraag een [...]

The post 8 Redenen waarom een auto in Duitsland kopen een goed idee is als je graag geld wilt besparen. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Autodealers doen niet anders: voordelige auto’s importeren uit Duitsland en met een forse winst verkopen in Nederland.

Je kunt de NL dealers uitschakelen door zélf te shoppen in Duitsland. Moeilijk? Nee! Lees deze 8 redenen waarom een importauto een goed idee is.

GO!

Reden 1: Een auto kopen in Duitsland scheelt (veel) geld

Vraag een willekeurige Nederlandse autoverkoper (bij voorkeur een merkdealer) of het interessant is om een auto te importeren.

Ik kan je met zekerheid zeggen dat het antwoord als volgt is:

” De prijzen zijn inderdaad laag, maar er komt voor tienduizenden euro’s aan BPM bij. Uiteindelijk is een Duitse auto net zo duur als een Nederlandse “

Dit is natuurlijk de grootste onzin. De Nederlandse dealers halen op dit moment bijna al hun omzet uit de verkoop van jonge geïmporteerde occasions uit Duitsland.

In werkelijkheid worden er de afgelopen jaren steeds meer auto’s geïmporteerd (zie dit interview met Automotive import in de Elsevier)

Reden 2: Duitsland heeft het ultieme aanbod van jonge occasions

Als ik je vertel dat je een auto met slechts 3.000KM in Duitsland kunt kopen, voor een prijs die ± 30% onder de nieuwprijs ligt verklaar je mij waarschijnlijk voor gek.

Toch is dit de realiteit. Google maar eens op de term Jahreswagen. In Duitsland worden er via het officiële dealernetwerk gigantisch veel van deze auto’s van maximaal één jaar oud verkocht.

Als je de prijzen ziet, dan vraag je jezelf af waarom je ooit nog een nieuwe auto zou kopen. Sterker nog, klanten waarvoor wij een Jahreswagen importeren halen het nooit meer in hun hoofd om een nieuwe auto te kopen. Je kunt namelijk een jonge “occasion” kopen die er in werkelijkheid net zo netjes uitziet als een nieuwe auto. (lees: een auto met 3.000KM en 3 maanden oud).

Reden 3: Groot aanbod van keurig onderhouden auto’s

Veel Duitsers zijn overdreven netjes op hun bolide. Je zou soms denken dat de auto voor sommige Duitsers belangrijker is dan hun eigen moeder.

Dit resulteert in een fantastisch aanbod van keurig onderhouden auto’s in Duitsland.

Denk aan die ene Porsche 911 cabrio die na 3 jaar slechts 30.000KM op de teller heeft (want hij werd alleen in de zomer gebruikt door mevrouw) of een BMW 5-serie touring van een paar jaar oud met ruim 200.000 autobahn kilometers op de teller, die zo goed onderhouden is dat je zou denken dat hij slechts een kwart van die kilometers gereden heeft.

Reden 4: Duitsland heeft een lager BTW tarief dan Nederland

BTW tarief Duitsland
Duitsland kent een BTW tarief van 19%. Als je een gebruikte auto in Duitsland koopt betaal je gewoon het Duitse 19%-tarief.

Omdat je de BTW in Duitsland hebt afgedragen hoef je in Nederland géén BTW meer af te dragen. Het BTW tarief in Nederland op dit moment 21%, je bespaart dus direct 2% op de BTW.

Reden 5: Duitse auto’s worden vaak geleverd met Europese (fabrieks)garantie

Duitse auto kopen met fabrieksgarantie
Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat iemand zegt dat je per definitie geen garantie hebt op een auto die je in Duitsland koopt zou ik een goed zakcentje bijverdienen.

Deze spookverhalen worden vaak verzonnen door Nederlandse autoverkopers en zijn pertinent onjuist. Nagenoeg alle Europese automerken bieden Europese garantie aan.

In Duitsland is een autoverkoper verplicht om minimaal 1 jaar garantie te geven. De enige voorwaarde is dat hij de auto verkoopt aan een particulier.

Ik houd er niet van om auto’s bij handelaren te kopen. Ik koop bijna alle auto’s bij officiële merkdealers in. In ongeveer alle gevallen wordt de Duitse occasion geleverd met Europese fabrieksgarantie.

Auto’s van de merken BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, Porsche kunnen zonder problemen in Nederland onder de garantievoorwaarden gerepareerd worden.

Reden 6: De kans is kleiner dat je een opgelapte schadeauto koopt

Schadeauto importeren
Waar veel Nederlandse autohandelaren vrijuit gaan bij de verkoop van een schadeauto, ben je in Duitsland een stuk beter beschermd tegen dit soort oplichters.

De regels met betrekking tot een schadeverleden zijn in Duitsland namelijk een stuk strenger. De verkoper is verplicht te vermelden of de auto ooit schade heeft gehad en voor welke bedragen de schades zijn gerepareerd.

Als de verkoper er van overtuigd is dat de auto geen schadeverleden heeft, dan mag hij de auto als “Unfallfrei” verkopen.

Reden 7: Als je een auto importeert betaal je een stuk minder BPM

De BPM is gewoon een rotbelasting.
Onnodige luxebelasting die de staat JAARLIJKS miljarden oplevert.

Als je een nieuwe auto in Nederland koopt betaal je het volledige BPM bedrag (berekend op basis van de CO2 uitstoot van de auto).

Als je een gebruikte auto importeert, dan mag je de BPM afschrijven met de markwaarde van de auto. Een auto is voor de BPM tweedehands vanaf 3.000KM / 3 maanden oud.

Als je het slim aanpakt (en dat doe ik natuurlijk), dan kun je de BPM na zo’n 3 maanden afschrijven met zo’n 40-50%. Puur omdat de marktwaarde van gebruikte auto’s op dit moment ontzettend laag ligt.

8. Je kunt in Duitsland auto’s vinden die je in Nederland nooit had kunnen vinden

Als je een autoliefhebber bent dan weet je precies welke auto je wilt hebben en welke opties een MUST zijn. De kans is groot dat als je deze auto zoekt op een Nederlandse occasionsite je maar liefst 0 resultaten krijgt.

Zoek je de auto vervolgens op een van deze Duitse autosites dan is de kans een stuk groter dat je jouw favoriete auto kunt vinden. Er worden in Nederland namelijk slechts een paar honderd duizend auto’s aangeboden en in Duitsland enkele miljoenen.

Aanbod op Autotrack.nl (Nederland)
auto kopen autotrack

VS

Aanbod op Mobile.de (Duitsland)
auto kopen duitsland mobile.de

Tot slot

Benieuwd of je wat kunt besparen op jouw volgende auto? Dit kun je makkelijk zelf checken in 3 stappen.

1. Check een van deze Duitse autosites
2. Vraag bij ons een gratis BPM indicatie aan via deze pagina
3. Tel BPM bij de vraagprijs op en vergelijk de prijs met de het Nederlandse aanbod

Succes!

The post 8 Redenen waarom een auto in Duitsland kopen een goed idee is als je graag geld wilt besparen. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/8-redenen-waarom-een-auto-duitsland-kopen-een-goed-idee/feed 0
Importauto kopen? 4 redenen waarom je de Nederlandse autohandelaar moet overslaan. http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/importauto-kopen-4-redenen-waarom-je-de-nederlandse-autohandelaar-moet-overslaan http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/importauto-kopen-4-redenen-waarom-je-de-nederlandse-autohandelaar-moet-overslaan#comments Wed, 12 Nov 2014 21:33:33 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=10021 Een geïmporteerde auto? Grote kans dat je aan teruggedraaide kilometerstanden en louche autohandelaren denkt. Ik geef je groot gelijk! Autohandelaren in Nederland frauderen massaal met kilometerstanden van geïmporteerde auto’s. Waarom? Omdat het ze zo ontzettend makkelijk gemaakt wordt. Onder andere door de RDW. Daarnaast kunnen ze in Nederland rustig hun gang gaan omdat er vrij [...]

The post Importauto kopen? 4 redenen waarom je de Nederlandse autohandelaar moet overslaan. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Een geïmporteerde auto? Grote kans dat je aan teruggedraaide kilometerstanden en louche autohandelaren denkt.

Ik geef je groot gelijk!

Autohandelaren in Nederland frauderen massaal met kilometerstanden van geïmporteerde auto’s.

Waarom?

Omdat het ze zo ontzettend makkelijk gemaakt wordt. Onder andere door de RDW. Daarnaast kunnen ze in Nederland rustig hun gang gaan omdat er vrij weinig aan gedaan wordt.

1. Zelf een auto in Duitsland kopen levert veel meer voordeel op

Zelf een auto in Duitsland kopen moet veel goedkoper zijn dan een geïmporteerde auto in Nederland kopen. De handelaar moet er zelf natuurlijk ook nog wat aan verdienen.

Daarnaast is het kopen van een auto in Duitsland peanuts.

Zoals je wellicht weet ben ik een groot voorstander van Duitse auto’s en autoverkopers.

Dit is waarom:

Als er iets degelijk en betrouwbaar is, is het de officiële BMW/Mercedes-Benz/Volkswagen/Porsche/Audi dealer in Duitsland. Problemen met teruggedraaide kilometerstanden komen nauwelijks voor, terwijl het in Nederland schering en inslag is.

Daarnaast zijn een aantal zaken in Duitsland gewoon beter geregeld.

Onjuiste kilometerstand op de factuur?
De autoverkoper kan strafrechtelijk vervolgd worden.

Heeft de auto schade gehad, en wordt de auto zonder schadeverleden (=Unfallfrei) verkocht?
De Duitse autoverkoper kan wederom strafrechtelijk vervolgd worden.

In Nederland komen foute autohandelaren makkelijk weg met dit soort zaken.

2. Een auto met meer opties voor hetzelfde geld als een “kale” in Nederland

In Duitsland staan op dit moment ruim 1.500.000 auto’s te koop. De kans is groot dat je in Duitsland een auto kunt vinden die veel luxueuzer is uitgevoerd dan de auto’s die in Nederland worden aangeboden.

Duitse auto’s zitten vaak vol met opties. In Nederland betaal je vaak de hoofdprijs voor een auto met een panoramadak en lederen bekleding.

3. Duitsland kent “slechts” 19% BTW. Nederland 21%.

Koop je een gebruikte auto in Duitsland? Dan betaal je netjes de BTW á 19% in Duitsland. In Nederland geldt het tarief van 21%.

Deze 2% BTW-verschil levert je waarschijnlijk een paar honderd euro voordeel op.

4. De restwaarde.

Stel je voor dat je twee auto’s kunt kopen. De auto’s zijn qua uitvoering, kilometerstand, leeftijd geheel gelijk.

Er is echter één verschil.

Auto 1 is gekocht bij een onbekende handelaar ergens in Nederland, er is alleen een vage aankoopfactuur aanwezig.

De vorige eigenaar van auto 2 heeft zijn auto direct bij de officiële Mercedes-Benz dealer in Duitsland gekocht, en heeft hier alle rekeningen nog van.

Auto 1 is gekocht bij een onbekende handelaar ergens in Nederland.

Welke auto is meer waard? Juist, de auto die direct bij de Duitse dealer gekocht is.

Luie mensen hebben de slechtste deal

Natuurlijk is het makkelijker om een auto in Nederland te kopen. Ik span me liever iets meer in voor een goede, betrouwbare auto met een duidelijke historie van een officiële dealer. Ook als de auto’s uiteindelijk ongeveer even duur zijn.

Maar goed, ik spreek vaak genoeg mensen die kunnen kiezen tussen een Duitse dealerauto (met garantie), of een auto van een schimmige Marktplaats-handelaar.

“Ja, maar de auto’s zijn even duur!”

Vervolgens kiezen ze voor de auto van de geheel onbekende Marktplaats-handelaar.
Ik snap het niet.

The post Importauto kopen? 4 redenen waarom je de Nederlandse autohandelaar moet overslaan. appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/importauto-kopen-4-redenen-waarom-je-de-nederlandse-autohandelaar-moet-overslaan/feed 0
De allergrootste fout die 95% van de mensen maakt bij het importeren van een auto http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/de-grootste-fout-die-mensen-maken-bij-het-importeren-van-een-auto http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/de-grootste-fout-die-mensen-maken-bij-het-importeren-van-een-auto#comments Sun, 09 Nov 2014 15:12:54 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9995 Het is zo ver, je hebt je nieuwe Duitse bolide op de stoep staan. Een Duitse Jahreswagen met luttele kilometers op de teller, vol met opties voor een prijs die de Nederlandse dealer nooit kan verslaan. Je boekt een afspraak in bij de RDW, en je bezoekt de website van de Belastingdienst om de BPM [...]

The post De allergrootste fout die 95% van de mensen maakt bij het importeren van een auto appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Het is zo ver, je hebt je nieuwe Duitse bolide op de stoep staan. Een Duitse Jahreswagen met luttele kilometers op de teller, vol met opties voor een prijs die de Nederlandse dealer nooit kan verslaan.

Je boekt een afspraak in bij de RDW, en je bezoekt de website van de Belastingdienst om de BPM te berekenen. Kom je er niet uit? Dan bel je de Belastingtelefoon.

Hier gaat ongeveer iedereen de mist in.

Waarom?

Je maakt de grootste fout die je kunt maken: je berekent de BPM op de manier zoals de belastinginspecteur ‘t het liefst ziet.

BPM besparen met een berekening o.b.v. marktwaarde

Heb je een idee wat de auto werkelijk waard is? Ik moet je teleurstellen, de kans is groot dat jouw auto veel minder waard is dan wat je er voor betaald hebt.

Dit komt omdat ik de handelsinkoopwaarde bedoel. Dit is de waarde waarvoor een handelaar de auto van een particulier inkoopt.

Oftewel: het bedrag dat een handelaar op de auto zou bieden als je hem direct na import weer zou verkopen.

Iedereen die wel eens een auto ingeruild heeft weet dat het bedrag dat je terugkrijgt altijd bijzonder laag is. Dat is balen natuurlijk, maar voor de BPM is het goed nieuws!

Waarom? Nou, het is sinds enkele jaren mogelijk om de BPM af te schrijven op basis van de handelsinkoopwaarde.

Wat raadt de Belastingdienst aan, en waarom is jouw methode beter?

De Belastingdienst werkt standaard met de forfaitaire afschrijvingstabel. Dit betekent dat het afschrijvingspercentage alleen afhankelijk is van de leeftijd van jouw auto.

Het maakt niet uit of het een Fiat Panda of Maserati Quattroporte is, als ze even oud zijn schrijven ze evenveel af. Dit is natuurlijk de grootste onzin ever. Een nieuwe Maserati verliest z’n waarde harder dan een aandeel Enron

Oké, duidelijk. Maar hoe bepaal ik de handelsinkoopwaarde van mijn importauto?

Er zijn twee mogelijkheden:

1. Je gebruikt een koerslijst om de gemiddelde handelsinkoopwaarde van jouw auto aan te tonen
Een koerslijst geeft de gemiddelde waarde van de auto weer op basis van leeftijd, kilometerstand, opties, kleur. Bij aangifte op basis van een koerslijst is het niet mogelijk om waardeverminderende zaken anders dan een hoge kilometerstand mee te nemen.

2. Je laat een BPM-taxatierapport opstellen om de exacte handelsinkoopwaarde te bepalen
Een taxatierapport voor de BPM is de meest nauwkeurige waarde die je je kunt bedenken.

Een taxatierapport geeft ruimte om alle waardeverminderende zaken mee te nemen in de waardebepaling.
Denk hierbij aan achterstallig onderhoud, overmatige steenslag, krassen, deuken etcetera.

BPM-aangifte op basis van een taxatierapport levert vaak het grootste voordeel op. Dit kan al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s ten opzichte van de uitkomst van de belastingtabel.

De laagst-haalbare BPM berekenen, dat is onze expertise. Benieuwd hoeveel voordeel wij kunnen behalen? Vraag geheel vrijblijvend een gratis BPM indicatie aan.

The post De allergrootste fout die 95% van de mensen maakt bij het importeren van een auto appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/de-grootste-fout-die-mensen-maken-bij-het-importeren-van-een-auto/feed 0
Een auto buiten de EU kopen? Zo zit het met de invoerrechten en BTW http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-buiten-de-eu-kopen-zo-zit-het-met-de-invoerrechten-en-btw http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-buiten-de-eu-kopen-zo-zit-het-met-de-invoerrechten-en-btw#comments Sun, 09 Nov 2014 10:45:40 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9962 Steeds meer mensen kiezen ervoor om buiten Europa een auto te kopen. Zo kun je een exclusieve Ferrari in Japan kopen of een Ford Mustang uit Amerika. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het kopen van een auto in Amerika of Japan niet moeilijk is. Via de diverse autosites vind je in no-time de [...]

The post Een auto buiten de EU kopen? Zo zit het met de invoerrechten en BTW appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Steeds meer mensen kiezen ervoor om buiten Europa een auto te kopen. Zo kun je een exclusieve Ferrari in Japan kopen of een Ford Mustang uit Amerika.

Uit ervaring kan ik je vertellen dat het kopen van een auto in Amerika of Japan niet moeilijk is. Via de diverse autosites vind je in no-time de gewenste auto.

De makkelijke aankoop zorgt er helaas nog wel eens voor dat mensen een auto kopen zonder dat ze er van op de hoogte zijn dat er nog invoerrechten en BTW betaald moeten worden.

Dus, hoe weet je welke belastingen je moet betalen bij een auto van buiten de EU? En hoe hoog het percentage invoerrechten is dat je moet betalen? Ik ga je het in dit artikel vertellen.

BTW betalen bij invoer van buiten de EU

Koop je een auto buiten de EU, bijvoorbeeld in Amerika, en verscheep je deze naar Nederland? Dan ben je verplicht Nederlandse BTW te betalen bij invoer.

Het percentage voor ongeveer alle auto’s is 21% over de Douanewaarde van de auto.
Veel mensen denken (geheel onterecht) dat ze BTW moeten betalen over de nieuwwaarde van de auto.

Dit is niet het geval!

Je betaalt BTW over de Douanewaarde van de auto, meestal ligt dit ongeveer gelijk aan de handelswaarde of het bedrag waarvoor je de auto gekocht hebt.

Om naheffingen en boetes van zowel Douane als de Belastingdienst te vermijden, is het van belang dat je altijd de juiste douanewaarde vaststelt. Hiermee voorkom je tevens dat je teveel invoerrechten betaalt.

Ben je niet zeker wat de juiste Douanewaarde van het voertuig is? Neem dan contact met ons op om vooraf de juiste waarde te laten bepalen. Tenminste, als je gedoe bij de Douane wilt voorkomen.

Invoerrechten betalen bij invoer buiten de EU

Naast de BTW betaal je ook invoerrechten. De invoerrechten voor auto’s zijn meestal 10% en wordt berekend over de Douanewaarde (factuurwaarde+transportkosten).

Het is belangrijk dat je vooraf de juiste Douanewaarde laat bepalen, daarnaast zijn er mogelijkheden om een vrijstelling voor de invoerrechten te krijgen.

Wat is de Douanewaarde van mijn auto?

In eerste instantie is de Douanewaarde altijd de factuurprijs + transportkosten.

In het geval dat de Douane denkt dat de factuurwaarde niet de juiste waarde van het voertuig is, zal de Douane een andere manier hanteren om de juiste Douanewaarde te berekenen.

Voorbeeldberekening

Peter importeert een BMW 7-serie uit China voor (omgerekend) EUR 50.000. Deze auto wordt in een container per schip naar Rotterdam vervoert. De kosten voor het transport over zee zijn in totaal EUR 2.500. Voor het transport van Rotterdam naar Amsterdam, waar Peter is gevestigd, wordt EUR 250 in rekening gebracht door het transportbedrijf.

De invoerrechten bedragen 10% van de douanewaarde. De omzetbelasting is 21%.

De berekening van de douanewaarde is in dit voorbeeld:
Factuurprijs: EUR 50.000
Vervoer over zee: EUR 2.500
—————————– +

Douanewaarde EUR 52.500

10% invoerrechten over Douanewaarde: EUR 5.250
Vervoer vanaf haven: EUR 250
—————————– +

Grondslag voor de BTW: EUR 58.000

21% BTW over BTW-grondslag: EUR 12.180
—————————– +

Totaalbedrag incl. BTW en invoerrechten: EUR 70.180

Betaal niet onnodig teveel invoerrechten of BTW. Zoals eerder aangegeven is het belangrijk om de juiste Douanewaarde te bepalen, aangezien dit de grondslag is waarover je belasting betaalt.

Daarnaast kun je in aanmerking komen voor diverse vrijstellingen, ook is het mogelijk om een auto via een land met een lager BTW tarief in te voeren.

Neem contact op met Marco Nieuwenhuizen van Automotive import om te bespreken hoe je zo voordelig mogelijk een auto van buiten de EU kunt importeren in Nederland.

The post Een auto buiten de EU kopen? Zo zit het met de invoerrechten en BTW appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/een-auto-buiten-de-eu-kopen-zo-zit-het-met-de-invoerrechten-en-btw/feed 0
Voor deze prijs importeer je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/voor-deze-prijs-importeer-je-een-van-de-autos-uit-fast-furious-7 http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/voor-deze-prijs-importeer-je-een-van-de-autos-uit-fast-furious-7#comments Sun, 02 Nov 2014 16:39:12 +0000 http://www.automotiveimport.nl/?p=9927 Het is bijna zover, de release van de nieuwe “The Fast and the Furious 7″ in Nederland. Heb je genoeg van je Volkswagen Passat en wil je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 hebben? Voor deze prijzen kun je er één kopen, en sommige auto’s zijn beter betaalbaar dan je [...]

The post Voor deze prijs importeer je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
Het is bijna zover, de release van de nieuwe “The Fast and the Furious 7″ in Nederland.
Heb je genoeg van je Volkswagen Passat en wil je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 hebben?

Voor deze prijzen kun je er één kopen, en sommige auto’s zijn beter betaalbaar dan je denkt.

Audi R8 4.2 FSI quattro € 61.500

Audi R8 te koop in Duitsland

Bugatti Veyron € 935.000

Bugatti Veyron te koop in Duitsland

Ferrari 458 Italia: € 144.900

Ferrari 458 Italia

Nissan GT-R € 42.900

Nissan GTR importeren

Aston Martin DB9 € 55.000

Aston Martin DB9

De nieuwe trailer nog niet gezien?

The post Voor deze prijs importeer je één van de auto’s uit The Fast and the Furious 7 appeared first on Auto importeren Duitsland | Automotive import.

]]>
http://www.automotiveimport.nl/import-nieuws/voor-deze-prijs-importeer-je-een-van-de-autos-uit-fast-furious-7/feed 0