• Auto invoeren
  • Onze voorraad importauto's

Een auto importeren uit Duitsland, hoe werkt het?

Een auto importeren in 5 simpele stappen


Stap 1: Waarom is een auto importeren uit Duitsland goedkoper?

Het importeren van auto’s uit Duitsland is de laaste jaren erg populair, wat is de belangrijkste reden voor het importeren van een auto?

De belangrijkste reden dat veel Nederlanders een auto importeren uit Duitsland is simpelweg het grote prijsverschil. Het importeren van een auto uit Duitsland is goedkoper omdat een groot deel van de BPM (de aanschafbelasting op nieuwe auto’s) afgeschreven kan worden. Dit betekent dat u niet het hele bedrag aan BPM hoeft te betalen.

De meeste auto’s in Duitsland zijn erg luxe uitgevoerd. U zult in Duitsland weinig auto’s vinden die met weinig opties zijn uitgerust. Het is dus mogelijk om voor een relatief lage prijs, een zeer luxe auto aan te schaffen.

Makkelijk zelf een auto importeren met ons importpakket voor € 279,-

Met ons Basis import pakket importeert u zonder problemen zelf een auto uit Duitsland.

In ons importpakket zit alles wat u nodig heeft om uw auto te importeren in Nederland. Het basis importpakket bevat: Kentekenplaten inclusief tijdelijk kentekenbewijs, ingevulde BPM formulieren, import handleiding, RDW handleiding, de koopcontracten en onze import checklist.

Wij sturen u per koerier ons import pakket toe. Met dit import pakket bent u er zeker van dat het importeren van uw nieuwe auto goed gaat.

Daarnaast zijn onze import medewekers telefonisch beschikbaar om u te helpen bij het importeren van uw nieuwe auto.

► Bekijk onze import pakketten (vanaf € 279,- euro)

Stap 2: Een auto zoeken op Duitse auto sites

Het is eenvoudig om zelf uw droomauto te vinden in Duitsland. De grootste occasion sites van Duitsland zijn: Mobile.de en Autoscout24.de. Houd er altijd rekening mee dat Duitsland een groot land is. Als u de transportkosten laag wilt houden zoek dan een autoverkoper die vlak bij de grens zit.

Mobile.de

bpm berekenen gratis

Autoscout24.de

duitsland importeren

PKW.de

auto invoeren duitsland

Auto.de

bpm berekening

Stap 3: Wat ben ik in totaal kwijt voor de auto?

Wanneer u een auto besluit te importeren moet u rekening houden met de volgende importkosten:

Bereken direct gratis de totale import kosten van een auto uit Duitsland

Stap 4: Een proefrit maken en de auto kopen bij de dealer in Duitsland

Neem contact op met de verkoper van de auto voor een bezichtiging en proefrit. (Als de taal u tegenhoudt, dan maken wij graag voor u de afspraak met de Duitse verkoper)
Vervolgens kunt u zelf met de aanbieder onderhandelen over prijs en leveringsvoorwaarden, zoals u dat bij een bedrijf in Nederland zou doen.

Als de auto naar wens is kunt u direct tot koop overgaan, of ons vragen om de dealer een koopovereenkomst op te laten stellen. Deze overeenkomst kunnen wij voor u controleren op juistheid en volledigheid.

Er zijn een aantal zaken belangrijk bij de aankoop van uw nieuwe auto in Duitsland. Het belangrijkste is om te letten op de volgende zaken: Bouwjaar, Kilometerstand, opties en eventueel garantie. Deze elementen moeten in verhouding tot de prijs die gevraagd wordt voor de auto.

Benodigde papieren
Daarnaast is het belangrijk dat alle benodigde papieren aanwezig en in orde zijn (Fahrzeugschein I, Fahrzeugbrief II, EG-übereinstimmungbescheinigung, Recent Keuringbewijs van de TÜV)

Stap 5: De auto invoeren in Nederland en de BPM berekening

Voordat uw import auto een Nederlands kenteken krijgt moeten er nog een aantal zaken geregeld worden. Allereerst moet uw auto langs de RDW waar de auto vervolgens onderzocht wordt. Daarna dient u de BPM aangifte in te dienen bij het kantoor van de Belastingdienst (vaak op dezelfde lokatie als de RDW).

Zodra u de verschuldigde rest-BPM betaald heeft, ontvangt u van de RDW uw kentekenbewijs en kunt u uw kentekenplaten laten maken.
Wij streven ernaar om uw auto binnen 2 weken aan u te leveren

Laatste import auto's

© 2016 Automotive import B.V. - Automotive Import is een onderdeel van Automotive Advisory