Een auto zakelijk importerenzakelijk auto importeren

Zakelijk importeren en buitenlandse BTW

Het importeren van een auto die zakelijk ingezet zal worden kan financieel zeer voordelig zijn. Het is echter belangrijk dat het papierwerk op de juiste manier geregeld wordt zodat u niet onnodig te veel belasting betaalt. Als u een auto zakelijk koopt is het belangrijk dat de verkoper aan een aantal voorwaarden voldoet. Wij kunnen u helpen met de zakelijke aankoop van een auto in Duitsland, bel voor meer informatie: 020- 7070 631.

Dubbele belastingheffing

De Duitse autoverkoper zal u in eerste instantie BTW rekenen bij de aankoop van uw nieuwe auto. Als u BTW betaalt in Duitsland levert het veel onnodig papierwerk op om de betaalde BTW opnieuw te vorderen.

In het geval dat u een auto zakelijk koopt van een Duitse dealer, moet deze dealer u de auto zonder BTW leveren. Zodra de auto geimporteerd is in Nederland moet u de BTW bij de Belastingdienst aangeven. Waarna u de BTW weer kunt verrekenen in uw aangifte omzetbelasting.

Intracommunautaire verwerving

Als u een auto in het buitenland koopt is dit een intracommunautaire verwerving. Wij begeleiden het import proces graag voor u. U bent er dan van verzekerd dat het papierwerk omtrent het importeren van uw auto correct is.

Lees meer over intracommunautaire verwervingen en het zakelijk importeren van een auto uit het Buitenland op de site van de belastingdienst. Belastingdienst.nl

© 2016 Automotive import B.V. - Automotive Import is een onderdeel van Automotive Advisory